Имунизираните с "Пфайзер" и "Астра Зенека" са защитени от варианта "Делта"

Ваксините предпазват над 90% от хоспитализация при евентуално заразяване
23 юни 2021 19:10, Нели Христова
80
Имунизираните с "Пфайзер" и "Астра Зенека" са защитени от варианта "Делта"
Снимка: БГНЕС

Ваксините на "Пфайзер" и "Астра Зенека" са високоефективни срещу вариантите "Делта" и "Капа" на вируса на COVID-19, пише в медицинското списание Cell след проведено проучване на Оксфордския университет. Изследвана е способността на антителата в кръвта на напълно ваксинирани хора да неутрализират двата вида на вируса, предава БНТ.

Така че имунизираните с "Пфайзер" и "Астра Зенека" имат защита от над 90% срещу хоспитализация при евентуално заразяване с "Делта" варианта.

Повечето хора не се заразяват изобщо, но има и изключения - в случаите, в които концентрацията на антитела в кръвта е намалена.

Това обяснява и директорът на американския Национален институт по алергии и инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи.

Най-голямата заплаха, пред която сме изправени в момента, е "Делта" вариантът. Той се предава много по-лесно от останалите варианти на вируса, а и много по-често води до хоспитализация.

По данни на СЗО вариантът "Делта" е най-масово разпространяващият се от началото на пандемията. Той е и по-труден за диагностициране, тъй като сред някои пациенти, особено по-младите, в началото прилича на лека настинка.

Изследване показва и че прекаралите вируса, заразени с "Бета" или "Гама" вариантите му, са по-податливи на повторно заразяване и с новия вид.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
минувач преди 2 месеца
Както 'срамежливо' е споменато в статията - повечето хора (поне 80%) имат естествен имунитет и не се заразяват!Ама айде - юруш на ваксините че фармата и полтиците искат много милиарди и власт да спечелят!
13
0
 
7
 
! Отговори
Тази преди 2 месеца
Информация излезе преди 3 дни и автора пак е взел отделни пасажи от международните сайтове . Фактите са публикува ни от университетите " Джонс Хопкинс " САЩ и " РобертКох " Германия " Делта " Варианта е регистриран в 80 страни с тенденция за покачване. До 16. 06. 2021 Великобритания е регистрирани 46 000 случаи над 1300 са хоспитализирани. Британските здравни власти публикуваха защитата на двете ваксини прилагани в страната 96 % Пфайзер ,92% Астра Зенека.
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И аз съм доволен от файзера. И семейството ми. Никой нямаше реакция освен лека болка за 1 ден на мястото на инжектиране. И имаме много висок титър на антителата. Имахме контакти с болни, но никой не се разболя.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато няма мутация в спайк протеина, всички ваксини действат. Засега той не е мутирал. Ясно и просто. Те пречат вируса да се хване за клетката. Като не може да се захване и влезе, той не може да се размножава.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доволен съм от Пфайзер. 4 месеца след ваксиниране имам антитела също както през втория месец. В момента не спазвам никакви ограничения. През октомври ако се наложи ще направя още една доза.
9
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
Аве юни нали щяха да пускат доклада за извънземните ве, кво става?
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде да изключите лайномета. Действат ваксинте.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ситуацията е динамична. Едва успяхте да напишете "са защитени от варианта "Делта"" и индийски вирусолози ни информираха, че варианта "Делта" се е модифицирал и вече има варианта "Делта+". Давай газ за Бургаз.
6
3
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
Ааа, на такива учени професори вече не вярвам. И умрял да го видя, няма да повярвам. Ще заобиколя много да не ме ухапе. Злобни продажници.
5
4
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Те дори знаят кой ден и в колко часа ще се появи поредният по-заразен и опасен щам на страшната зараза:)
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как е хавата ковид психари и хипохиндрици, набучихте ли си химикалите против кашлица? Дано повечко се препаратизирате, че останалите нормални, да заживеят по-човешки.
3
3
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Ако са имунизирани след ваксинацията - може би. Ами ако не са развили имунитет?
2
4
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 месеца
ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ
1
5
 
37
 
! Отговори
Радко преди 2 месеца
Тия ваксини от преди 3 месеца, Делтата сега излезе .. тия големи майстори знаят какво ще излиза и предварително са ни предпазили от страшният вирус