Работа в пандемия: Служители решават колко дни да са в офиса

Нов модел на работа при австралийска фирма
17 сеп 2021 22:17, Петя Славова
5
Работа в пандемия: Служители решават колко дни да са в офиса
Снимка: БГНЕС

По време на пандемията много фирми се ориентираха към работа от дома.  Популярната австралийска платформа за графичен дизайн Kenwa, основана през 2012 г. и базирана в Сидни, наскоро обяви, че работният график на техния офис персонал ще се определя от техните независими екипи. Тази промяна означава, че служителите ще имат по-голям контрол върху това колко дни да прекарват в офиса.

Kenwa се придвижва към по-малко "строги" изисквания, когато става въпрос за работа в офиса и работа от разстояние. Сега те се фокусират върху "гъвкавостта на служителите и отношенията с тях".

"Ние вярваме, че традиционната работа в офиса ще се превърне в изключение, когато става въпрос за бъдещето на работата", се казва в изявление на компанията.

Тя добави, че пандемията "е показала колко неправилно е схващането, че работата се извършва най-добре от едно място, в офиса".

Служителите ще могат свободно да решават кога да дойдат в офиса, но се очаква да посещават най-близкия офис на Kenwa осем пъти годишно, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Бизнес Инсайдер".

Компанията е взела решение за новия модел на работа след провеждане на вътрешни изследвания. Проучване установило, че 79% от служителите "се чувстват продуктивни, когато работят от вкъщи". Около 81% от служителите са изразили желание да продължат да комбинират работата от дома и офиса, когато блокирането е било разхлабено тази година“.

Kenwa е широко известна със своите лесно разбираеми елементи за графичен дизайн. Потребителите могат да създават всичко - от публикации в социалните медии до флаери, презентации и други печатни текстове.

Компанията постигна голям растеж през април тази година. Kenwa казва, че потребителите са разчитали на характеристиките на нейната платформа по време на пандемията. Потребителската база се е увеличила с почти 50%, тъй като нуждата от „инструменти, които позволяват сътрудничество и работа от разстояние“ е нараснала драстично.

Според последните данни Kenwa се е превърнала в една от най-големите частни компании в света, като е оценена на 40 милиарда долара.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз реално предпочитам да съм в офиса. С колегите е по-забавно, говорим си, смеем се, комуникацията про проектите е по-лесна. Вкъщи само е депресия. Хубавото е, че имаме избор, и повечето хора при нас предпочитат да са си на място.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като свърши пандемията друга песен ще запеят и ще задължат персонала да работи от офиса където тече наем и хората са продуктивни защото не се излежават цял ден.
3
7
 
29
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Работата по офисите е отживелица. Скоро ще влезе в историята. Безмислено е да си губиш времето в задръствания, за да пристигнеш на работното си място. Цялата суета и излишна показност отпада при работата в къщи. Всичко е по прозрачно относно работата....и може да работиш от по приятно за теб място. Стига с тези комунистически стереотипи...в офиса...от до...шефа...секретарката...клюкарите и интригантите и т.н.
2
7
 
9
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Какъв рай е в Австралия, направо да им завиди човек. Бият ги по улицата ако са без маски и не им разрешават да се отдалечават на повече от 5км от мястото на което са регистрирани, че живеят. Маските на плажа са също голяма екстра. Канада също е земен рай, там някакъв министър им каза, че няма как да измъкнат децата си от иинжектиране, защото са собственост на правителството.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм 5 дена в офиса