Папата: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека

ЛГБТ общността да бъдат приети радушно от Католическата църква
6 апр 2023 10:56, Елка Василева
72
Папата: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като "едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", съобщи Ройтерс.

Главата на Римокатолическата църква прави коментара в документалната продукция на "Дисни +" "The Pope Answers" ("Папата отговаря"), запечатала негова среща в Рим с десет младежи на възраст малко над 20 г.

Те му задават въпроси по множество теми, сред които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и сексуалните злоупотреби в Католическата църква.

"Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", казва папата в документалния филм. "Да се изразиш сексуално е богатство. Всичко, което те възпира от истинското сексуално изразяване, те ограничава и намалява това богатство", казва светият отец, говорейки за самозадоволяването.

В разговора папа Франциск е запитан знае ли какво е "небинарен човек" и той отговаря утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността трябва да бъдат приети радушно от Католическата църква.

"Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е баща. И аз нямам право да изгоня когото и да било от църквата", казва той.

По темата за абортите папа Франциск казва, че свещениците трябва да бъдат "милостиви" към жените, прекратили бременността си, но и също, че тази практика си остава неприемлива.

"Добре е нещата да се наричат с истинските им имена. Едно е да си до човека, преживял аборт, съвсем друго е да оправдаваш това действие", казва той.

Изказванията на папата бяха публикувани от официалния вестник на Ватикана "Осерваторе романо", който определи разговора му с младите хора като "открит и искрен диалог".

(БТА, Антоанета Маркова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Исая преди 11 месеца
те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.- ( Римляни 25-28 )
59
0
 
0
 
! Отговори
Исая преди 11 месеца
Богохулство ! Бог унищожи перверзията в Содом и Гомор със огън от небето ! А тя беше абсолютно същата както тази , която вие искате да допуснете в църквите ! Ако такъв човек се покае и пожелае да се обърне от тоя си път Бог ще го приеме отново . Но ако не се откаже от грешния си път , и продължи с обратните си наклонности и посещава църква , тази църква ще бъде осъдена както Содом и Гомор .
58
0
 
0
 
! Отговори
АноН преди 1 година
Нима този си мисли, че не знаем как се кръсти наобратно ли и че подкрепя джендърските идеологии.. Жестоко се е объркал!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ 60 до 62: Така е. Но от секс до секс има голяма разлика.Има видове секс които не се вписват в рамките на нормалното.Не желая да ги изреждам за да не замърсявам форума.Има неща които няма как да бъдат приети за нормални.Тях ги е имало и винаги ще ги има но няма как църковната институция да ги благослови и приеме като нещо естествено.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е Содом и Гомор, къв секс , какви пет лева.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог е дал секс, не само на човека, а на всяки живо същество, за продължаване то му!!
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бракът е най-лошото, което богаташите са измислили да заблуждават бедните!!Сексът е нужен на човека, както слънцето и въздуха, храната, за всяко живо същество!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инакомислещите винаги могат да доидат в българската православна църква.Тя ще ги приеме с отворени обятия.
52
0
 
5
 
! Отговори
(..) преди 1 година
Папата пък откъде знае? Личен опит ли, що ли?
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той откъде знае не е ли целомъдрен
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има някакво противоречие. Природата, в цялото си многообразие е творение на Господ. За преобладаващата част от живите организми е предопределено мъжкото и женското начало, като система за възпроизводство. Сексът като емоционалност вкарайна сметка има мотивираща роля за възпроизводство. Ако приемем, че крайната задача на човечеството е пренасяне и усъвършенстване на вида чрез възпроизводство, чудя се каква е задачата на ЛГТБ-децата Божии?
49
1
 
5
 
! Отговори
Tyf преди 1 година
Не беше ли създаден от сатаната, за да се раждат хората в грях?
48
0
 
6
 
! Отговори
Във форума преди 1 година
има две обратни ши33ита,които слагат минуси на всеки,който каже,че папата е слуга на дявола! Ей,феферугите,що не си гледате прайда и другите ЛГБТИФКШ+%)(&$ и33вращения евроценности! Оставете нормалните хора да коментират без да си налагате мнението!
47
2
 
18
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Много удобно е че папата ни уточнява КАКЪВ ВИД ССЕККС има предвид. Дали този хетеросексуалния който практикуват нормалните хора.... или оня специален еднополов понякога и с малки деца извършван в цъквите от неговите " набожни" колеги . Абеее... сех да има. Няма значение какъв.
46
3
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Вържете го за една каруца и го влачете поне 1000 км , за да проумее някои неща.
45
3
 
17
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Никак не отива на добре този свят, щом и църквата се обърна вече на 180 градуса и загърби ценностите и духовното.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на тоя дeдец му се прищяло да "се изрази сексуално". На сатaнизъм смъpди вече тая църква! Сексът е функция на тялото. Но човек не е тялото си. Има душа и дуx. Да "се изразиш" чрез функция на тялото, е да изоставиш висшата си същност и да изразиш единствено животинската същност. Като в сатанизма, където животинската част е издигната в култ.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ох котиоооо .
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Евангелието пише точно какво трябва да е отношението към хомосексуалните. Папата сигурно не е чел Евангелието.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатана!!!