Блокадите на "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път остават

Енергетици и миньори не се отказват от протеста
188
Блокадите на "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път остават
Снимка: БГНЕС

Протестиращи миньори и енергетици от комплекса "Марица - изток" продължават блокадите на магистрала "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково. Пътищата ще останат затворени, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от европейските институции, категорични са протестиращите.

Още по темата


"Трябва да се случи, защото е за целия български народ. Не е само за нас. Може да издържим много, цяла зима", каза един от тях.

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове - това заяви за БНР източник от ЕС. Същевременно той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Тракияблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 6 месеца
Преди бяха алчните зрънчовци и народът ги намрази,а сега намрази и въглекопачите и тец-овете тровещи хиляди,включително и собствените си деца,и въпреки това пречещи на милиони българи да пътуват.И за какво протестирате?Вие вече сте минало.Изчезвайте,че здравето ни няма цена.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поста се отна ся за 177. А 178 извинявай
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 178: Минавам и гледам един замък, една куптора цяла прогимназия и си казвам: "Това ще е на тоя от пост 178. А бе шлифер, скрий се и се муши в порутения си "дом" от -39г. и не ми давай тон в живота. Време е тия дебелите да усетят какво е работа и стига са чакали на държавната ясла. Комунизма свърши и стига са робували на някаква сигурност. Аз не им преча да си вършат работата и стига са ми пречили за да си върша моята, защото ако на тях държавата им плаща, азси изкарвам парите сам!
155
5
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 6 месеца
Само няколко касетъчни бойни глави по седенките и проблемът е решен, nunc et semper. Със същия успех ще сработят и няколко глави с бомблети с V или G агент... Въобще, опции много, просто никой не смее да предприеме кардинални мерки, макар и непопулярни.
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Някой сиЕла ни с гьостерицата де, да те видим?!
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А колко хора ще умрат от бълващите *** ауспуси от таратайките от значение ли е?Защо не си дадеш тройката да ти я закрием на скраб и да си купиш електрокола с твои пари, а?
152
4
 
6
 
! Отговори
Кокорчо преди 6 месеца
Ако не се разкарате - губите 36-те заплати! Дето са ви гратис. МАРШ ОТТУКА! Рони! С тези пари ще платим на нашите гласоподаватели. Които се грижат от 12 годишни в борбата с демографската катастрофа!
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде бе!!! Кирчо да ги излъже нещо! Ако не знае какво да ги излъже - да пита Татко Петко!
150
6
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 6 месеца
Май е време да играе гьостерицата. На мен лев не ми дадоха да се преквалифицирам , а ми закриха работното място по същия начин. На тези трябва малко дела да им се спретнат и бързо ще се кротнат. Ако и това не помогне има и други начини да ги принудим да си седнат на глутеусите и да си взимат още малко синекурните заплати с нищо не заслужени.
149
7
 
9
 
! Отговори
Стефо преди 6 месеца
Тия руски *** са решили да ни тровят до дупка и да им плащаме за това. Сега и пощите могат да блокират София с искане за забрана на имейлите.
148
3
 
7
 
! Отговори
до 167 преди 6 месеца
Квотите са задължителни. И са записани ясно, още за 1-я период от 2000,; 2-ри (от 2008-2012, 3-ти (2012-2020); 4-ти период от 2021-2030. Да те питам ли 21, кой управляваше? Така че измислиците за Асенчо и Кирчо издишат. Квотите си ги има, даже преди ББ. Просто, че се задъхваме, не гии изпълняваме, а преди, като беше умряла индустрията даже си продавахме квоти. Най-лошото е, че Ковачки лев не вложи за да направи някакви инвестиции в ТЕ-те си и намали вредните газове. И сега гол Хасан ще плаща
147
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен до 127 преди 6 месеца
Хайде, пак ще умираме от студ! Абе сменете малко руската латерна, бе хора. Ей така ни плашехте лани и с газта. Май не 3, ами 4 ТЕЦ-а работят за производство на опорки. Хайде, чакам пътищарите, а защо не и тези от транспорта. Исканията бяха яхнати (но и възбудени) от политически партии. КОИ? Всички знаем. Баш башовете, Бат Бойко и Пеевски, да им се свети името. А знаете ли, че цял народ субсидира ТЕЦ София...докога? Закривайте ги.Никакви инвестиционни проекти не вложиха за намаляване на замърсява
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До К. и сиеГубещо, защото Кирил Петков и Асен Василев им сложиха умишлено квоти за емисии, иначе без тях токът е на плюс. Вие умишлено искахте те да са на минус, защото имате поръчение от чужди държави да закриете енергетиката ни и вашите фирми на ПП и ДБ да внасят ток.
145
8
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 6 месеца
Към червенорусофилите, нали сте против ЕС, НАТО иДЕМОКРАЦИЯТА. Но сте за протести а и вандалщини защото това било исконно право на всяко човешко същество. Кюмюрджиите да се прибират( сигурно нямат и двеста човека на трите места) и спрат терора над хората . Пушливите им тецове трябва да бъдат забранени много преди2038г. Не всичко е икономика и социални предпоставки. А колко хора ще умрат дотогава от мръсен въздух или това е без значение.....
144
6
 
11
 
! Отговори
К. и сие преди 6 месеца
Нека си протестират! Просто да си знаят, че дори да е имало съчувствие към тях, вече е налице умора сред хората. Уж се разбраха, пък не се разбраха, хайде стига толкоз...И всичко за едни пари, нали така? Но не взети от джоба на Ковачки, който не се бръкна , за да направи сероочистващи и други нови технологии, за да не трови хората в Димитровград. Искат парите да са от всеки един от нас. Да им се плаща за нещо губещо -ОК, да си продават тока на свободния паззар, без дотации и без 150 бона на калп
143
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой няма право да пречи на хората да протестират, това е тяхно неотменно гражданско право. Нека протестите се разширят и нека се блокират нови и нови пътища.Успех, подкрепяме ви напълно!
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не говориш за мръсотията, която ти правиш?
141
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези с въглищата дърпат държавата назад. Все трябва да им плащаме за мърсотията която правят. А те да дават мръсен продукт
140
6
 
9
 
! Отговори
Мене преди 6 месеца
Този форум е пълен с раздаващи се хорица , дето пътуват всеки ден , пукат се от работа и им пречат блокадите , миньорите , Путин , малките зелени човечета и фазата на луната . Те твърдят , че са умни и интелигентни , а шиши и Бочко през това време им променят конституцията . Нещо ме съмнява тука 🤣
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато ме съкратиха 1988. Потеглих за Запада. И избора ми бе правилен . Не чакай синдикатите да ми решават проблема , който ми създаде БКП