Решават до две седмици как ще започне новата учебна година

Какви са мерките, които се вземат по отношение на учениците?
39
Решават до две седмици как ще започне новата учебна година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До две седмици ще стане ясно при какви условия ще започне новата учебна година, каза в Пазарджик министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

"До края на месец август трябва да излязат всички решения на междуведомствената комисия между Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието, която трябва да даде всички онези препоръки и решения, и да отговори на всички въпроси как започва учебната година - какви са мерките, които се вземат по отношение на учениците; как се изолират; кой прави PCR-ите; къде ги прави и така нататък.  Върху това се работи и ще имате отговорите до края на месеца. Моето мнение ще се базира на решенията на една голяма комисия от експерти. След като се запозная с всички техни мотиви, аз ще ви кажа какво е моето мнение окончателно", коментира той, цитиран от БНР.

Според министър Костадин Ангелов на този етап не се налага затягане на противоепидемичните мерки на територията на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
по-добре децата да учат дистанциоонно обучение така ги предпазваме а не от класните стай
38
0
 
3
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Мангъров,пак ли ти с твоите небивалици.Че не могат да се носят маски 8,9 часа, не могат,но и при толкова много деца в училище и дезинфекция не става.Не можеш ли да измислиш по добър вариант,а пълниш мозъците на управляващите с глупави съвети.Не става с присъствие,докторе,а с дистанционно обучение, както в много страни.
37
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Като затворят училищата,децата са по моловете.Там е толкова по-безопасно.Ако ще се учи от вкъщи, направо да затварят всичко и готово.
36
4
 
2
 
! Отговори
Симеон Колев преди 3 години
99 процента от хората са овце.Корона вирус съществува само в жалките ви болни мозъци.В момента съм на Слънчака,хората са един върху друг,децата си играят на плажа.Всички са без маски и ръкавици, и ако не ви облъчваха нон стоп по телевизията, даже нямаше да разберете за несъществуващия вирус.Сега на 15 септември ще станат супер загрижени за децата ни, а кой ще ги гледа вкъщи, никой не го интересува.Защо не забраниха детските градини-защото родителите ще си седят вкъщи и няма кой да работи.
35
2
 
7
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Ето и последната глупава препоръка на Мангъров за училищата...да се засили дезинфекцията.Какво ти разбира малко дете от това.Как ще се предпазят тези невинни дечица от коварния вирус, никой не мисли.Най малко Мангъров.Вместо да се почесвате по главата и да говорите глупости,измислете най безопасния вариант за училищата,за да спасим нашите слънца.
34
2
 
8
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
Абе , Мангъров,ти нормален ли си.Ще ми говориш за дезинфекция в училищата.Какво разбира едно 6,7 годишно дете от дезинфекция.Ами като кихне детето, колко други заразява.Друго ,ако го задържи носът или очите,до вечерта ли ще чака да го почеше майка му.Вместо да дадеш съвет на МОН учебната година да започне дистанционно обучение,за да запазим децата си,ти си тръгнал за дезинфекции да говориш.Не може в училище да се спазват.Но ти си облечен в последен модел предпазен костюм,а нашите деца,кучета ги
33
1
 
12
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Аз детето си в класната стая няма да пратя, ако ще с дезинфектант да обливат всичко и всеки. Предвид данните за заболяваемост към момента и предвид всевъзможни прогнози е редно обучението през новата учебна година да бъде дистанционно. Имаше достатъчно време образователната система да се подготви за тази цел. Влизане на децата ни в училище би било безумно!
32
14
 
4
 
! Отговори
Майка преди 3 години
За мен е напълно безумно децата да учат дистанционно. При положение, че в момента барове и дискотеките работят. Там да не би да има хора с маски, или спазват дистанция. А да не говорим, че всички вие в момента си следите по къщите, и децата ви също не излизат.
31
2
 
14
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Да се обяви нулева учебна година и да престанат да експериментират с децата и семействата ни. До преди 2 месеца ни плашеха с недостиг на чували за трупове, а сега ще събират по 1500 деца в една сграда.... Истината е, че присъственото обучение е огромен риск. Покрай децата всички се разболяваме от грип и го изкарваме тежко,та сега не виждам как ще ни се размине. А дистанционното обучение е изключително натоварващо и изнервящо за малките ученици и основната работа пак е за родителите.
30
4
 
13
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
Браво управляващи.Какво толкова ще мислите как да стартира учебната година.При толкова хиляди болни,разбира се дистанционно
29
4
 
13
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
Ще пишем, докато чуете гласовете на хиляди стресирани родители.Нима не държите на българските деца да са живи и здрави,а не с болни сърца и бели дробове, защото коронавирусът поразява точно тях.Или искате да използвате отпуснатите средства за лечението им, замислете се,ние няма да си пуснем децата на училище,ние сме за дистанционно обучение.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
* Мангъра
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маневра пак се е изходил по въпроса
26
3
 
14
 
! Отговори
7 преди 3 години
Експерти от Института "Роберт Кох" поставиха България в топ 5 на рисковите страни,Турция отложи присъствено стартиране на учебната година,а нашите управляващи немогат да вземат решение как да започне годината!Кой ще носи отговорност като ги заразите и децата и семействата им?Или ще си измиете ръцете ,че училищата не спазват мерките,които са неприложими при малки деца?
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците отлагат уч.година с месец. Първо ще са на дистанционното. А ако не се влезе на 16 в час??
24
2
 
12
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Тежко ни и горко ни, колеги и родители! Тези толкова са се вторачили да източат парите на Европа за образование, че ще ни хвърлят в огъня до последния ***. Пак питаме: Кой ще плаща ежеседмично PSR тестовете на близките ни? Разбрахме, че учители и ученици ще изследвате безплатно. А семействата им??? Само не казвайте за направления от личния лекар, защото такива вечно няма и за това пак сте виновни Вие, господа управляващи!
23
2
 
16
 
! Отговори
Янка Георгиева преди 3 години
Господа управляващи, мислете за децата.Те са нашето бъдеще.Нека учебната година започне дистанционно.Не хвърляйте нашите слънчица в огъня.Припомнете си думите, когато бяха 20 души с коронавирус
22
0
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
На счетоводителя и лелките от МОН.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен децата с астма, има и с диабет.За тях какво измислиха тези некадърници? Вместо лятото да решават проблемите на дистанционното обучение, които са толкова много, те говорят небивалици.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при болни родители детето ще може ли да посещава училище?При болни учители какво ще се прави? Има ли кой да ги замества? Или важното е децата да са в сградата и да се бутат в поРноградският транспорт без значение, че при наличие на заразен те стават контактни, както и родителите им. Кой ще плаща тестове всяка седмица?