Канадци искат блоковете на АЕЦ "Козлодуй" на концесия

„Брус Пауърс“ искат даже 1-ви и 2-ри блок, в сряда идват на преговори в енергийното министерство
4 фев 2008 16:18,
22
Канадци искат блоковете на АЕЦ "Козлодуй" на концесия
Снимка: Булфото

Канадската компания "Брус пауър" проявява интерес да вземе на концесия блоковете на АЕЦ Козлодуй, съобщи изпълнителният директор на централата Иван Генов.

По думите му в сряда канадците идват за разговори с министерството на икономиката и енергетиката и с ръководството на централата.

Според предварителните обсъждания компанията желае да вземе на концесия не само спрените 4 блока, но и работещите 5 и 6 блок

Пред БНР Генов заяви: „Те искат цялата площадка, а не само 3 и 4 блок, за които поемат ангажимент да бъдат отново въведени в експлоатация, но и 1 и 2 блок“.

Според него печалбата за България ще бъде възможността 3 и 4 блок отново да бъдат въведени в експлоатация.

„3 и 4 блок са една златна кокошка“, смята Иван Генов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 16 години
Никва концесия!Амахая.Направо да я затварят тая стара комунистическа централа преди да сме се нагълтали с радиация. Българският народ ще мутира от тия опасни лъчения.Атома вън от България!
20
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 16 години
Хора ние , които пишем тук не искаме да си даваме реакторите, но никой не ни пита. Нашите продажни управници ще отчетат "голяма" сделка и ще приберат наистина голяма комисионна.Ние ще си чешем езиците и ще се пулим пред празните хладилници.
19
0
 
0
 
! Отговори
Мария Склодовска-Кюр преди 16 години
Поклон пред българското образование и българските постижения в ядрената физика. Посвещавам и двете си Нобелови награди на АЕЦ Козлодуй. Моля поставете ги на видно място там (под дипломата на Иван Генов разбира се).
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
E,kak posle da ne sam ot ataka.siderov ot 5 godini gi povtaria tezi raboti. posle bil fa6ist, ikakvo li ne.a stani6ev i dogan kato sa golemi 4ovekolubzi,ipatrioti,6te ni zagrobiat.
17
0
 
0
 
! Отговори
peter преди 16 години
Имам приятели ,които са ядрени физици.Те са ми казвали,че в АЕЦ-са кадрите са на много високо ниво-и случайно или не даде пример с Канада и Франция/разговора беше преди години и нямахме и представа за това което ще стане с централата/.Та те тогава казаха,че ръководителите на ниво ,,смяна''са специалисти с колеж,за разлика от нашите,които са инженери -ядрени физици.Така,че за квалификацията на нашите кадри можем да спорим и с французи и с други еврозадници.Не се учудвам,че франция е толкова активна в този момент,защото франция е една от трите страни износителки на ток в европа/другите 2 са българия и словакия..или словения/.Така,че всичко е по-ясно от ден....както казваше 6-ти това си е рекет.Толкова е очевидно,че съм изумен защо ни занимават с глупости.Това е колонизация на 21 -ви век.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Чудя се каква е ползата на България, ако тия реактори заработят, но произведеният от тях ток се изнася и в държавата не влиза нищо? И чии джобове ще пълнят? тези реактори са си наши-Български и ако трябва да работят ще трябва да работят за България!
15
0
 
0
 
! Отговори
mente преди 16 години
xaxaxaxa koito ne vqrva6e em na da gleda, vsi4ko v bg se prodaa a tarpete sq... :) mn sum dovolen ,ne ti li doide na glavata ne vqrva6 ;) ima takaa pogovorka..a sq kanadcite i te da kopuvat...to ima li o6te za prodaane ot taq strana?! bahh i dr...smotana seki se maha navun koi po mlad kat mene ili 6e ima kat mitio o4ite 4 god narkobos osuden, a 2 priqtel4eta gniqt v stara zagora god i 6 meseca za nqkav smotan cifrov aparat, kat nqq zakoni nqq i za men ! ;) moe mnenie 4ao na vsi4ki...dr e no comment..
14
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Ако дадем реакторите на ядрената ни електроцентрала в Козлодуй на концесия това ще е най-голямата, а най-вероятно и последната ни грешка.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ако искаме да си върнем държавата трябва да правим р-ция ,да избесим продажниците на българия
12
0
 
0
 
! Отговори
don4i4o преди 16 години
A be vie ludi li ste ta o6te stoite v taq dyrjava? Pradavajte kakvoto imate na rusnacite i begaito po amerika i po obedinena Evropa Taka 6te predizvikame konflikt na interesi mejdu golemite kone ineka te se ritat pomejdu si po-silno
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ако не си забелязал и децата също се продават (по други правила разбира се). пресметни сам колко познати и приятели имаш в чужбина и колко от тях ще се върнат. (а ако си по възрастен --внуци и техни приятели)
10
0
 
0
 
! Отговори
Ж.Желев преди 16 години
Нещата се наместват. Ура- дура демокрация.Целия зор бил да вземат всичко което сме успели да спастрим.
9
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Да им .... майката на Канадците ! трябва да има РЕВОЛЮЦИЯ тука ! трябва да има трепане за продажниците !
8
0
 
0
 
! Отговори
Kot преди 16 години
Има ли зло търси жената - Михлена Кунева.
7
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
как можеш да не разбираш????!!!!???? :)))))припомни си кой пое тая "кампания" да си затворим АЕЦ-а!!!!Ф Р А Н Ц И Я!!!!!!!!!!!!!!!!!(а защо я поде-при положение че в самата Франция работят 56 такива централи!!!!!! естественно за да махнеме руските ВВЕР реактори и да КУПИМ тези с които работят техните централи,както и да "внесем" малко специализирана работна ръка от тях,за да ни "учат" как да работим с тях!!!!!!!!!!)а както знаем всички,Канада е двуезична държава (с два официални езика - английски и......ФРЕНСКИ!!!!предполагам нататък и сам можеш да си продължиш отговора на "заплетения" казус :)))))))))))
6
0
 
0
 
! Отговори
robyn преди 16 години
Аз навярно съм много *** и нищо не разбирам...значи ако българия е собственик на реакторите -те са опасни,ако ги вземат канадците стават безопасни....*** и рекета-на държавно ниво.Това потвърждава впечатлението ми,че ,,европа'' ни *** отвсякъде-на тях не им трябва б-я да е развита държава...
5
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 16 години
Kude kakvoto ima v bulgaria e za prodan, 4ernomorieto se razprodade na 4ujdenci, BTK, NEK, mobilnite operatori.. Awe ne6to bulgarsko ostanali v taia durjava. I decata ni za prodan da gi davame?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nqmam tarpenie da mine edna godina da se mahna ot tazi propadnala darjava prosto .....
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Естествено че ги искат. Рисковете са си за нас, печалбата за тях.
2
0
 
0
 
! Отговори
Бай Георги - мазутин преди 16 години
Ми много хубаво, какво ?След няколко години след като не могат да извоюват пускането на 3-4 блок на централата ще си останат само с печалбата от 1-2. А за нас пак ще остане .....