Всяко пето дете има нужда от психиатър

Смята началникът на първото детско психиатрично отделение в Пловдив и Южна България доц. Валентин Акабалиев
2 апр 2009 16:39,
12
Всяко пето дете има нужда от психиатър
Снимка: БГНЕС

Всяко пето дете у нас има нужда от някакъв вид психиатрична помощ, смята началникът на първото детско психиатрично отделение в Пловдив и Южна България доц. Валентин Акабалиев.

Отделението към клиниката по психиатрия и медицинска психология на Университетската болница е изграждано в продължение на 4 години.

Досега местните пациенти са били пращани за лечение във Варна и София, което е коствало допълнителни средства за пътуване и престой, уточни шефът на психиатричната клиника. В новия сектор ще работят близо 15 квалифицирани специалисти, съобщи Дарик радио.

Клиниката ще подпомага и двама млади лекари, които са решили да специализират детска психиатрия, тъй като в Пловдив има дефицит на такива специалисти, коментира Акабалиев. Детското отделение разполага с 6 легла, в които ще могат да бъдат лекувани деца за по-дълъг период от време.

В лечението им активно ще участват и родителите, защото това е най-добрата терапия – децата да се възстановяват в семейна среда, подчерта доц. Акабалиев.

След старта на отделението целта му ще е да се разраства и след време да се обособи като самостоятелна клиника, коментира Валентин Акабалиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Спиридон преди 15 години
С този чудовищен поток от насилие, което се рекламира камо ли не, всички вестници, списания, телевизионни предавания .... дори детските филмчета, пусни си TNT CN и сам виж - все някой някого бие, прецаква, удря, убива .... хлапетиите стават агресивни зверове ако не им се обръща внимание. Вярно, ако получава внимание и грижи от родителите си тогава е различно, но определено много дечица имат нужда (по-скоро) от психолог, не психиатър (все пак вторият се занимава с _патологични_ процеси, засягащи нервната система)
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ама ей тъй като почнат да изчисляват....всеки пети издишал в леглото, а всяко пето дете пък ся имало нужда от психиатър. абе да не им светят? а?
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
evala 5 i 6
8
1
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Всеки училищен побойник би трябвало да бъде преглеждан, та един ден да не почне да убива и разчленява съучениците си.Повече от сигурно е, че много деца имат отклонения, които са заплаха за околните. Само си представете натрупания гняв у едно тормозено в училище хлапе. Какво ще стане ако този гняв изригне някой ден? (вече сме го виждали - 2 пъти в Перник)Да не говорим колко самовлюбени са днешните хлапета. Мислят си, че едва ли не светът им принадлежи.Какво бъдеще я чака само майка България, когато тези малки изчадия пораснат...
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Върви един психиатър по улицата и си говори: Няма нормални хора, няма нормални хора...Насреща му един минувач:- Защо си говориш сам, бе, как да няма нормални хора?- Тогава ми кажи как си разбъркваш кафето?- Амиии, наляво или надясно, както дойде..- Видя ли, че си ненормален? А трябва... с лъжичкааааа
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Глупости на търкалета... Няма нужда да се опитваме да се правим на втора САЩ. Там отдавна на всички е внушено, че имат нужда от психиатри, само и само да се облагодетелства психиатричната клика. Дядо ми да не е имал нужда от психиатър? Ами не е. А защо? Защото си е получавал порядъчната порция домашно лечение зад врата... И товсеки път, като се издърви на учител, на комшия, когато се държи като неадекватен... А днес всеки родител претендира за много зает (санким баща ми не беше зает, ама имаше време да ме потупва) и отрочето се държи под стъклен похлупак, ама съвсем развързано. А после - имало нужда от психиатър. Ами ще има, като родителите не са си свършили работата и се чудят къде да търсят вината за липсата на възпитание и амбиции у децата си, само да не признаят, че те са си виновни. И естествено всеки психиатър ще надуши веднага възможността да си направи бизнес от това.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то и аз имах нужда едно време ама то психиатрите са за лудите, нали знаете. Пък сега съм добре, много съм добре. Не се тревожете, аз съм такъв един - винаги усмихнат. :)))))))))))))))))))))))))))))
4
1
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
В България днес никой не се интересува от това, че задно с него живеят и други хора- цари пренебрежение, арогантност и открита агресия - нямам предвид убийствата.Агресията е на всяка крачка - в дома ,в детската градина, в училището, в магазина - да не говорим за обществения транспорт.. Така че от първите си стъпки децата са в тази човеко ненавистническа среда. Имам съседи, които тропат и влачат градински пейки по тераси и не им пука дали е 3 март или 24 май - не ги интересува, че въобще някой друг съществува. Домоуправители, които ако поискаш съдействие те обвяват за луд.Атмосферата е толкова нагнетена, че дори приятелски и родниниски вързки не могат да я направят по-поносима. Никога в България общественият климът не е бил по-отвратителен - и всичко това влияе на първо място на децата - просто те ще бъдат жертвата, ако нещо не се промени. Всъщност те вече са жертва на всички отвратителни неща, които ни заобикалят - тогава за какво бъдеще на българската нация говорим?
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всяко пето дете и всяка втора майка. Справка: bg-mama.com
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ку-ку пи-пи,а всеки първи в парламента има нужда от затвор ляляля
1
1
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
3-ti vazrasten, vaobste rozovo, chalga badeshte chaka BG