Особености на българското образование

В XXI век ученици ползват външна тоалетна
3 окт 2009 10:40, Екип на Dnes.bg
65

 

400 деца от варненското начално училище „Васил Левски” учат в четири различни сгради, отдалечени една от друга на 200-300 метра.

Като допълнителна екстра тоалетните са на двора.

От десетилетия училищното ръководство очаква да бъде построена нова сграда на училището. В началото на 2008 годинта Общинският съвет на Варна взел решение за строителството, но до този момент то не е започнало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо ми изключихте коментара,че образованието се ръководи не от педагози а от чиновници които мислят само за заплатите си????????
43
0
 
0
 
! Отговори
Петко войвода преди 14 години
Децата да благодарят за "екстрите" с външните клозети на кмета - Кирчо Йорданов! Той подари половината Морска градина и брега на ***, естествено срещу огромни суми в собствената си банкова сметка. Децата - кучета ги яли и в детските градини, и в училищата! Докато тоя червен *** е кмет, нищо хубаво не чака Варна!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Особеностите на българското образование е че се ръководи и управлява от чиновници не учители.Зам директорите са най често танкисти, инжинери ит.подобни които мислят само за заплатите си.Педагозите са зависими от такива хрантутковци.
41
0
 
0
 
! Отговори
Ей преди 14 години
Преди 45 години ходех 2 км. до училището.Тоалетната беше на 50 м. встрани и преставлявяше навес с 6 дупки в земята. 28 от 30 ученици в класа бяха отличници. Говоря за ж.к.Люлин, София. Днес 5 звезди луксозна сграда и професор за всеки ученик не може да излъчи и един отличник. Както каза Борисов в Чикаго. нещо с материала не е добре.....
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо малко се хиперболизира ситуацията?Да, неприятно е да е отделена тоалетната, също не е и много готино да са в различни "сектори" децата, и все пак това ли е най-големият проблем?Струва ми се, че това е последната грижа на образователната система.Щом има толкова много ученици (400 не е малко) и си се провеждат занятията, то не е чак толкова трагично положението.Може би странно, гадно, но не преувеличавайте с "Оу, горките дечица", не е болка за умиране.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти що не излезеш от уютното си офисче посред зима и не ходиш да п...еш навън? Ей, така, за да се закалиш.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нищо им няма на децата, по-добре да не се изнежват...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боже, Боже! Мутрите строят бизнес сгради за милиони, съпер лукс, а децата... децата да мръзнат в мизерията и да ползват външи тоалетни като преди 100 години! Добре дошли в България! А уж, образованието беше приоритет! Горките дечица!
36
0
 
0
 
! Отговори
емии преди 14 години
Варна е определен за най-добрия град за живеене в България. На второ място остана Пловдив , трети е Велико Търново .Столицата на България София се подрежда на четвърто място в класацията.Ако ВАРНА е село...незнам тогава какви са другите...
35
0
 
0
 
! Отговори
DO h2o преди 14 години
q kaji moito mom4e ti ot koe dolno selce si sigorno ne znaesh kade se namira warna...
34
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Ако държавата наистина и пукаше поне малко за образованието, сега щяхме да имаме поне по 2-*** учители с майчин английски във всяко училище да преподават.Нашите учители по график и напълно безплатно да преминават курсове за повишаване на квалификацията си , да са признати за държавни служители и да минават през 5 години на конкурс за местата си всички работещи в системата, от началния учител до експертите в министерствата.Всички военни или общински не използувани имоти-дарени за учебни заведения.
33
0
 
0
 
! Отговори
Роси преди 14 години
Ето, отново става ясно, че образованието е винаги приоритетно от толкова години и при толкова много правителства. Какви успехи имаме само... В такива условия се учат, възпитават и се отварят очите на нашите европейци.А сега до Али - не си за тука. Защо измъчваш себе си, че и другите? Намери си мястото.
32
0
 
0
 
! Отговори
stanchef преди 14 години
ahahha kak sa biqt lapetata :D
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** бе, куче.
30
0
 
0
 
! Отговори
stamat преди 14 години
ех,али,али.така ли ви обучават за джихат? кои гръмнаха влака на гара буново през 80-те години на 20 век?и паметник им построихте ***.май плачеш за веригите на танк...........
29
0
 
0
 
! Отговори
кънч преди 14 години
до такива аномалии води мнимата демокрация (за жалост)
28
0
 
0
 
! Отговори
али преди 14 години
:)))) . Поне не се срамувам от името си. Не като някои хора, схвана намека нали :) до: Calebтрябва да се сменят имената на всички училища като:левски ,вазов ,ботев.Смешно е да учиш в училище което е кръстен на първив терорист в световнвта история(ботев) или училище кръстенпо на името на сутеньор(вазов), а левски този пак кой е ? :))
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Особености на българското кое?
26
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
То и твоето име нещо намирисва, Али - внимавай какво говориш, че да не ти го сменят насила някой ден (някой "възродителен" ден)л
25
0
 
0
 
! Отговори
сахаладин преди 14 години
не Варна , а българия е едно село с около 4 мил. селяни.