Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Покушението е брутален акт срещу обществото, възмути се адвокатът му
Обновена: 30 яну 2013 09:20 | 30 яну 2013 09:05, Веселина Йорданова
251
Състоянието на Златко Баретата остава тежко
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на Златомир Иванов е тежко, той не е адекватен, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред Нова телевизия.

Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне 24 часа има реална опасност за живота му.

Още по темата

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.

Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мене не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата.

Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите.

Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя. На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него.

Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ясно каква е целта на тоя "атентат"-да му се намира работа по болниците за 8 години
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сванах как така придружаващите тоя не били въоръжени след като единия е пуцал на поразия. Адвоката съвсем ли е смахнат или просто така си лъже по призвание така да се рече
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aman be drygi *** niama li pfu.
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що не казвате, че единият куршум е изстрелян от упор
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До знаеща240 - вчера ти написа, че веднага го извозили,щото бил необикновен човек
212
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен как ще му измислят осигуровките - по броя на труповете, които е оставил след себе си ли?
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен241- тия турникети мутрите сами си ги сложиха докато чакаха линейката. Така е то - каквото сам си направиш - друг не може да ти направи
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До знаещавидяхме и как се слагат турникети от които кървенето се усилва
209
0
 
5
 
! Отговори
знаеща преди 11 години
Не ме интересува живота на един престъпник , но искам да кажа ,че извозването до лечебно заведение в такива случаи трябва да е светкавично ,докато тук видяхме доста голямо закъсняватне около половин час ,затова и кръвозагубата е голяма.
208
0
 
1
 
! Отговори
do advokatkata, преди 11 години
Kolko ti plati BLAGORODNIA VOENEN SLUJITEL na general Gotzevata armia?
207
0
 
13
 
! Отговори
uchuden преди 11 години
Абе този ли е най-важният в БГ ? То не бяха журналистически и адвокатски сълзи за него, натрапват ни го от всички медии? Аман от такива *** като него и от такива ***-поддръжници? Ако парите дето държавата се охарчи за този изверг за охрана, съдебни дела и.т.н се съберат на куп, то сигурно щяха да са колкото за лечението на 10-15 тежко болни дечица.
206
0
 
18
 
! Отговори
подкрепям 229 преди 11 години
Кой ще плаща за операциите,консумативите,лечението на Баретата? Сигурно пак ние-народецът с трудно спечелените си левчета от здравните осигуровки.Надали такава мастита личност,такъв герой от подземния свят е плащал здравна осигуровка.Редно е да се вземат тези пари от семейството му,което демонстрира охолен живот и висок стандарт.
205
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попитайте адвокатката на Баретата, как покушението срещу Баретата е брутален акт срещу обществото, след като покушението е срещу един гангстер, а не срещу обществото, и след като Баретата не е и никога не е бил част от това същото общество, за което плаче "адвокатката". Нещо започнахме да смесваме "обществото" с "подземния свят". Алооо, това са различни неща, како. Адвокатка... ***!
204
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баретата не бил казвал на адвокатката си, че животът му е застрашен?!? Абе, тия хора за съвсем *** ли ни вземат?! Защо адвокатката му не го попита, защо ходи с чудовищна охрана - с бронирани джипове, тежко въоръжение и кевларено одеяло?!? Щото не му е застрашен живота, така ли?!? А, защо децата и близките му не го попитат: "Абе, ти какво работиш, че си с такава охрана и те стрелят, а когато не те стрелят си или в затвора или в съда?!?!"
203
1
 
2
 
! Отговори
VALIO преди 11 години
До neznam koi si-KENEF
202
7
 
1
 
! Отговори
valio преди 11 години
МРАСНИ КАНАЛНИ ПЛЪХОВЕ-СПРЕТЕ С ГНУСНИТЕ КОМЕНТАРИ, АКО НЕ ОТ КОРШУМ ИМА ХИЛЯДИ ДРУГИ НАЧИНИ, СЪДБАТА ДА ВИ ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ С ВЪЖЕ В РЪКА, И ДА СВЪРШИТЕ НА- ДЪРВОТО!!!!
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Косьо на 17 г Хахаха! Вероятно си някой дребнопишковец и комплексар.Няма как иначе да пишеш толкова тъпотии.Продължавай,забавляваш ни.
200
1
 
2
 
! Отговори
EDI KOI SI преди 11 години
JENATA NA BARETATA KAZALA-MILICHAK YZDRAVIQVAI PO BARZO A BARETATA KAZAL - E CHAKAI DA SVARSHI FILMA DE
199
1
 
9
 
! Отговори
NEZNAM KOI SI преди 11 години
DO REPORTERITE. VODESHTATA NOVINA TRQBVA DA E. NARODA YMIRA OT GLAD. A NE NQKAV SI BOKLYK. I TOVA DEN SLED DEN.DEN SLED DEN.
198
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко стуват операциите и лечението натози затворник и кой плаща. Съмнявам се да е плащал осигуровки!?