1370 са регистрираните бездомни у нас

Какво ще направите за тях през зимата, пита депутат от ГЕРБ
22 ное 2013 17:15,
22
1370 са регистрираните бездомни у нас
Снимка: Булфото, архив

1370 са регистрираните бездомните лица у нас по данни за септември, стана ясно от отговор на социалния министър Хасан Адемов на въпрос на депутата от ГЕРБ Семир Мелих.

Самият Мелих разказа, че депутатското му питане за броя на бездомните у нас е инспирирано от младеж, израснал в социална институция. Той сега работи за осем лева надница на ден, а половината от парите си давал за клошарите. Момчето попитало Мелих, който е депутат от Бургас, за това какво прави държавата за тези хора.

“Какво ще предприемете за бездомните граждани във връзка с предстоящата зима”, попита депутатът.

За осигуряване на подслон и подкрепа за бездомните лица се предоставят услуги в центрове за временно настаняване, приюти, защитени жилища, центрове за настаняване от семеен тип, центрове за работа с деца на улицата, преходни жилища, обясни Адемов, като допълни, че политиката на министерството е свързана предимно с предоставяне на социални грижи.

По думите на министъра 32 са центрове за временно настаняване, приютите и центрове за работа с деца на улицата. В проекта за държавния бюджет за 2014 г. е предвидено финансиране в размер на 3 962 800 лв. за близо 1000 потребители.

Много популярна форма на подкрепа за бездомните хора са обществените трапезарии, в които се предлага безплатен или частично платен обяд на най-нуждаещите се лица. За 2014 г. за дейността на трапезариите са предвидени 2 млн лева повече в сравнение със сегашната.

Услугата се предоставя на 181 места във всички области, потребителите са увеличени с над 50% и са 16 982 лица, от които около 1200 деца.

Към септември 2013 г. броят на центровете за временно настаняване е 13 с общ капацитет 625 места, от които са заети 442. Приютите са 6 с общ капацитет 130 места, от които са заети 81 места. 13 са центровете за работа с деца на улицата с общ капацитет 231 места, от които са заети 212. 


22
Още по темата: бездомниХасан Адемов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
sv. преди 6 години
До Анонимен 5,браво за изказването ти,гроб,трябва да стане наистина на гроб, за да не вгорчава още живота на хората,това са мръсни продажни безродници,които и на оня свят нетрябва да отидат,БЕЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ,АНАТЕМА!!! А крадливия еврогейскоеврейски съюз не само да се разпадне,а за нищо на света името да не му се споменава,да горим *** знамена!!! За всичко са виновни ТЕ, заедно с атлантическата си дупедавност и насоченост,не е ли жалко за всички тези хора ,дали си здравето и живота!
20
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Наглостта на тиквениците е необятна :)))). Не стига, че Тиквата и банките около Тиквата са в основата на това, че тези хора са станали бездомници, ми сега продължават да наглеят :)))
19
0
 
10
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Здравейте мили ми прошляци! За наще и чужди *** за пореден път си подадохте задниците!!! А за тези Българи, които наистина се нуждаят??? Стотинки и одеала от на Тошо времето хвърляте.. Вие срам нямате ли? Скапаняци
18
0
 
0
 
! Отговори
Maniac преди 8 години
До varg vikernesНе те ли арестуваха,щото закла Euronymus?
17
0
 
5
 
! Отговори
Интересно... преди 8 години
...ми е какво направиха от ГЕРБ по този проблем,тъй като той не е възникнал в последните месеци,а е доста стар.Направиха приюти за кучета...така де,откраднаха предвидените за тях пари,но иначе вдигнаха шум до Бога,че ги правят,но в медиите не излезе и ред за тези хора.Другият въпрос,който неизбежно нахлува в съзнанието ми е - на какъв език са си говорили Адемов и Селих
16
1
 
5
 
! Отговори
художника преди 8 години
В проекта за държавния бюджет за 2014 г. е предвидено финансиране в размер на 3 962 800 лв. за близо 1000 потребители ???Излиза че всеки от тези бездомници получава по 330лв. месечно или дажбата дневно е 11лв.А пенсионерите, дето са се осигурявали през целия си живот вземат средно по 300лв.Значи, или бездомниците вземат много/за нашия стандарт/, или много се краде ???
15
1
 
4
 
! Отговори
varg vikernes преди 8 години
До ТопнюзНикога не съм бил арестуван за педофилия,защото не съм педофил.Бях арестуван по политическа поръчка на герб.Като видяха каква грешка са направили и им се объркаха плановете оклюмаха.Счупи се трамплина на агента Любомир Христов.не му се получи отскока в новото назначение.Но колелото се върти.Сега съшите тези хора ги арестуват и ги привикват.
14
1
 
9
 
! Отговори
Лъжа е ! преди 8 години
Само в Сливен има над 2000 бездомни !
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малееееее! Намерил кой да пита! Гербери, а вие какво направихте за нещастните, болните, старите,бездомните,бедните,изоставените...? Ще ви кажа- принудихте ги да се самозапалват и да умират в ужасни мъки!
12
6
 
1
 
! Отговори
Господ не може преди 8 години
Те сами са поели по този път , и Господ не може да им помогне , които го мързи не трябва да яде
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще направят това което направиха от Герб за тях ! ! !
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А един обикновен гражданин пита Вие от ГЕРБ наистина ли сте толкова *** или само се правите на такива Вие какво направихте за народа като цяло Единствено и само по голямо обедняване
9
1
 
21
 
! Отговори
Valeri преди 8 години
Каквото направихте и вие от ГЕРБ т.е. нищо
8
4
 
0
 
! Отговори
Топнюз преди 8 години
varg, ако не те арестуват пак за педофилия, ще разбереш дали ще го погне.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще свърши в най-скоро време.Толкова го мрязя този ЕС,че представа си нямат!От 2007г когато ни взеха,на мен ми взеха здравето,семейството и дома.Крава с теле курбан ще направя само България да направи като Украйна и се махне от тези изманници.
6
0
 
3
 
! Отговори
varg vikernes преди 8 години
Няма страшно скаут номер едно на републиката шуемнецът Добромир Драев ще им осигури всичко необходимо само да не го погне прокуратурата за подареният лагер Ивански от гербаджията областен през 2012 година.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи за 6000 бежанци има подслон, вода,и парно, които ги плаща държавата, дават им 3 пъти на ден агнешка супа, от кампании им събират дрехи, които те изхвърлиха на ***, щото били използвани, а за нашите родители и хората, дали си живота за строежа на СВЕТЛОТО БЪБЕЩЕ няма нищо. Ното даже и среден?!?!?!?!?!?!???!?!?!?
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб, вие какво направихте за тях? Безсрамници!
3
2
 
37
 
! Отговори
един преди 8 години
Ние имаме бездомници и не можем да им помогнем , но нагло ни казват какво да правим с бездомници от други държави ! Това е цинизмът на служители с дебели заплати от ЕК-те!
2
9
 
27
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 8 години
А, по времето на ГЕРБ по-малко ли бяха ?