Махат звездите на заведенията за хранене

Това ще освободи бизнеса от някои такси, смятат от бранша
Обновена: 29 ное 2013 22:30 | 29 ное 2013 22:30,
3
Махат звездите на заведенията за хранене
Снимка: Булфото

Категоризацията на заведенията за хранене ще бъде отменена, което ще освободи бизнеса от някои такси, внасяни към общинските хазни. Това обясни Мария Иванова – директор на дирекция „Туристическа политика” към Министерството на икономиката и енергетиката.

Тя обясни, че Наредба за категоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение вече е готова и в най-кратки срокове ще бъде качена в сайта на министерството за обществено обсъждане. Още преди това обаче настроенията на бизнеса и местните власти са противоречиви.

"Важно е въпросът с категоризацията на заведенията да се пипне много добре, защото в нормативната база има доста излишни неща, които обременяват туристическия бранш. Лично аз смятам, че не е нужно да има чак такова налагане на категоризацията при по-малките обекти, например.

Не вярвам някой да отива в определен ресторант заради звездите, които притежава. Там посетителите сядат заради добрата кухня и уютната атмосфера. Освен това така ще се намалят административните разходи", смята хотелиерът Георги Николчев, който зам.-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

На противоположно мнение е кметът на Приморско – д-р Димитър Германов, който се притеснява, че с направеното изменение ще се утежни финансовото положение на общините.

"Това ще ни поставя пред ситуацията с по-малко средства да решаваме сериозни проблеми. А ние използваме тези пари за подобряване на инфраструктурата и облагородяване на територии. Уж вървим в посока на децентрализация, а реално сме свидетели на по-голяма центраизация и намаляване на средствата", коментира Германов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брависимо.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vechno ot bspНе, не той е под масата.
1
1
 
11
 
! Отговори
vechno ot bsp преди 10 години
na masata na snimkata lipsva samo pepelnika........