Без артилерийска подготовка преди вота, пазят снарядите за сражението

Виждаме един беззъб Борисов, коментират анализатори
Обновена: 29 апр 2014 14:52 | 29 апр 2014 12:30, Камелия Цветанова
51
Без артилерийска подготовка преди вота, пазят снарядите за сражението
Снимка: архив, БТА

Април беше политически спокоен месец и нямаше артилерийска подготовка за битката, която се очаква през май, снарядите се пестят за сражението, имаше по-скоро окупация, но сега нита една партия не изглежда сигурна в представянето си на евровота. Това коментира социологът проф. Петър-Емил Митев от институт „Иван Хаджийски” по време на дискусия за ситуацията през отиващия си месец.

Според политолога Димитър Ганев март е бил месец на опозицията, а през април обаче ГЕРБ е била „неочаквано по-кротка и по-малко нападателна”.

„Виждаме един беззъб Бойко Борисов, който не отговори на скандала с ЕГН-тата, нито на номинацията на Делян Пеенски,  а дали това ще е своеобразно затишие пред буряq или и занапред той ще е такъв, предстои да видим”, коментира Ганев.

Политологът Първан Симеонов прогнозира, че правителството като че ли сега е по-застрашено от преди, когато имаше протести по улиците и политически войни, защото вече се говори на езика на дипломацията.

Преди имаше само две политически сили, които искат предсрочни избори, ГЕРБ и Реформаторите, сега за това говорят „България без цензура“ и като че ли АБВ, а и „Атака” нещо заговори, че май ще иска такива, коментира Симеонов.
 
„Сега, когато няма политическа война правителството е по-застрашено, защото това е затишие, но изглежда, че има мъртво вълнение, а отдолу могат да изпулват политически трупове”, анализира политологът.
 
Според него евроизборите ще поставят началото на нов политически сезон, след което предстоят интересни неща.
Социологът Андрей Райчев обаче настоя, че нацията няма намерение да дава властта на никого, както направи с правителството на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Бойко Борисов.
 
„Въпросът за тези избори не е кой ще спечели, а кой ще загуби, докато нацията живее в разочаровано състояние, въпросът е кой ще оцелее и откого нацията ще се освободи, обясни той.
 
Райчев е убеден, че дясното в България загива, но „богаташки проекти ще заемат мястото му”.
 
„Волен Сидеров има нов етап на политическа еволюция – от национализъм, той мина към социализъм,  а сега вече е русофил. Това е много сериозна политическа ниша, Сидеров откри кампанията си в Москва, това не е шега”, коментира той.

Социолозите признаха, че са изненадани от факта, че ГЕРБ не е реагирала на номинацията на Делян Пеевски за евродепутат  от ДПС.
 
Според Райчев по този начин лидерът на ДПС Лютви Местан по този начин се освобождава от Пеевски, защото в противен случай ще трябва да го вкара отново в листите за парламент, когато и да са те.

Пеевски нищо лошо не е направил на ДПС, настоя Райчев. Той смята още, че има вариант лидерът на ББЦ Николай Бареков да е новият Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Lubov преди 9 години
:) kakvi bitki?! ima VNL mejdu disciplinirania bg narod s 55 evro mesechen dohod i intouchable bg deputati s 30 000 evro mesechen dohod. i taka ... do 22 vek v eu.
45
0
 
3
 
! Отговори
Димитър Аргиров преди 9 години
Кавалджиев, ето битката започна,а нашите земеделци още никакви ги няма. Да не би да са минали на отсрещната страна и да са се загубили в синия калабалък заедно с вас ,защото и вас не ви виждам никъде.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пича преди мен, чудиш се защо ГЕРБ имат толкова много плюсчета? Ами защото за три години и половина направи повече неща за България от всички други партии взети заедно за 20 години. Плюс факта, че не пусна политически чадър върху ничии престъпления, дори и на собствените си членове - нещо 100% различно от всички други партии досега. Плюс това поне разруши барбекюто на Хирдроинженера - също не само непостигнато, ами и нежелано от другите партии. И сме по целият свят не само в БГ. Изгониха ни БСП.
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудете се защо за ГЕРБ има толкова ПЛЮСЧЕТА във форумите тук. Просто и лесна, имат си група от ***, 70 души, пръснати из страната да пречат и драскат, въпросът е това прави ли ви по-богати, по-здрави и по-умни. НЕ, така е защото дясното бе разбито със схеми от Цецоу и Бокоу.Само с 10, няма друго което да ни върне в правилния път, само РБ, другото е СИК, ВИС, Анкара и Москва
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДрагомирПо скоро брека. Последният път му свърши работа
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Bulgari....Само заради реваншизма ще гласуваме за Герб.Българите нямат търпение да гладеат как бойко рине червени калинки.Тоя път милост няма да има
40
5
 
3
 
! Отговори
Bulgari.... преди 9 години
Bulgari, iskate li da jiveete kato v poslednite skotski godini na upravlebieto na GERB -Grajdansko Edinstvo za Razruhata na Bullgariq???Iskateli 4lena na SIC i BKP. partiqta dovela stranata do bednost i ot4aqnie, koqto suzdade BUDA, agenta na DS i go probuta napred za da zapazi kradenoto dosega?Iskateli *** katoo Cvetanov, Fidosova, Dqnkov, Plevneliev,Ca4eva i tn. vse pariini izdunki da ni za6titavat v EU?Ta te samo plueha Bulgariq za6toto ne sa vuv vlastta i ne mogata da grabqt!!Mislete!!
39
0
 
3
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
Миряни,огледайте се около вас и вижте какви люти битки започнаха за вота. Но вие не забравяйте,че всичко това идва от ПЪКЛОТО и гласувайте , но с КРЪСТА, като го поставяте върху цялата бюлетина, защото не ли ги отстраним всичко ще потопят в КАТРАН и ЗЛО.-Амин.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кави снаряди,какви битки - всички са долни продажници и слуги !
37
4
 
3
 
! Отговори
Драгомир преди 9 години
Боко пак ще разчита на Костинброд хаха
36
0
 
5
 
! Отговори
бай у преди 9 години
Българи,не слушайте анализаторите,слушайте съвестта си,хладилника си,заплатата си,пенсията си.Русия,САЩ,ЕС си гледат собствения интерес и ние сме за тях дръжка на куха тиква.Нашенските евродепутати до сега бяха само послушни фигуранти там,както го искаха големите в ЕС.Затова набиват в главите ни че евродепутатите не са представители на страните а на целия ЕС.Защо тогава изобщо да ги избираме,като ще месят чужда баница?
35
3
 
4
 
! Отговори
къна преди 9 години
"Райчев отбеляза, че Волен Сидеров има нов етап на еволюцията си - първо от национализъм към социализъм, сега към русофилство."Следващият му етап е да гледа Парламента през крив макарон...
34
2
 
8
 
! Отговори
Бостъна преди 9 години
Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.Сега трябва да осъдим всички членове на неправителствени организации в БГ и да ги накажем съгласно нашия наказателен кодекс задето ни тласкат към война с Русия. Всички американофили педофили и еврогейове да се замислят какво ги чака!
33
7
 
8
 
! Отговори
националист преди 9 години
Да си националист значи да обичаш България, а ако обичаш България ще обичаш и Русия, защото тя ни е освободила от *** освен това имаме хилядолетна обща история ние сме спомогнали за създаването на Русия и не можем да сме безразлични към нея!
32
0
 
4
 
! Отговори
HK преди 9 години
Чл. 400. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който самоволно напусне полесражението във време на бой или се предаде в плен поради страх или малодушие, или откаже във време на бой да действува с оръжие, се наказва с лишаване от свобода двадесет години или доживотен затвор без замяна.
31
9
 
5
 
! Отговори
всички сте маймуни преди 9 години
Ей, изкъпани мозъци, провинциални и объркани, един ден съвестта ви ще ви дорърши за туй, че гласувате за *** от ГЕРБ и други червени бивши пионки!!!!Кошмари ще накъсат спокойния ви сън, вие изгонихте децата на България!!!!!!
30
9
 
8
 
! Отговори
Повиквателна преди 9 години
Съберете се за лагер-сбор Гербари,комунисти цял живот се ненакрали,станали по сметка антибесепари,стопроцентови Будясали Тиквари!
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На фона на останалите Борисов изглежда най - нормален. Тези анализатори е ясно за кой коментират.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахаха беззъб Борисов... Само като види конкуренцията и човек започва да си мисли, че Борката е като саблезъб тигър ;))). С кой да се сравнява?1. Оня дето за газови пари предаде собственият си народ.2. Потурнаците.3. Крадливата снаха.4. Беловласия наркоман.5. Презерватива.6. Гаражната мома.7. Всички останали заедно.На този фон не за бяла акула, за мегалодон минава Борката ;)))Не че съм за ГРЕБ, обаче *** и лафа казахте ;)Значи Днес работи със очилатия татко народа О_о
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да каже Тиквата срещу Пеевски и ДПС след като ТОЙ охранява фирмите и обектите на Пеевски? Все едно да говори против В. Златев дето си играе карти с него и му спи безплатно в хотелите. Прогледнете бе хора!