615 000 лв. са събрани в помощ на бедстващите във Варна

В кампанията на БЧК са събрани до момента над 120 000 лева
Обновена: 23 юни 2014 12:22 | 23 юни 2014 09:23,
33
615 000 лв. са събрани в помощ на бедстващите във Варна
Снимка: БТА

До 22 часа снощи са събрани 615 000 лева от кратки телефонни съобщения с текст DMS VARNA на телефон 17 777 в помощ на пострадалите от навоеднието във Варна, съобщи БНР.

Още по темата
Даренията от благотворителната кампания ще се използват само за подпомагане на пострадалите и връщане към нормалния им живот.

Няма да се харчат средства за възстановяване на асфалт например, посочват от Фондация "Помощ за благотворителността в България".

От събраните 70 000 по банкова сметка вчера около 6 хиляди са използвани за купуването на необходимите инструменти за доброволците.

В кампанията на Българския червен кръст с активирания кратък номер 1466 са събрани до момента над 120 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na *** li shte dadete parite? Ako e taka az ne davam.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не вярвам в компетентността на хората представляващи държавните институции, и по-конкретно да боравят далновидно с дарени пари, но пуснах доста повече смса на БЧК с надеждата, че ще помогнат на хората в останалите засегнати места. Относно Аспарухово грешките се оказаха много груби, незаконно изсичане на гори, незаконно строене на постройки, и дори някакъв военен водоем, и пълна апатия относно това.
26
1
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Искам да направя парично дарение за пострадалите във Варна и Добрич, но искам да съм сигурна, че парите ми ще стигнат до български семейства а не ***. Някой ще ме посъветва ли как да постъпя. Хиляди Българи пострадали от природни бедствия през последните години чакат още да им се помогне а на *** държавата помогна. На държавни и общински *** вече не вярвам, моля кажете имате ли някакъв опит.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко от тях са от БХК и от ромските организации та във Варна загиналите от 10 - 8 са от ромската махала и то от една къща
24
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 9 години
Бате и ас потрадал от вода и дицътъ глад да ми дадети и на мени от пърите живеим в сандански ама и тукъ дъждъ вали
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам, че пращате СМСи от добра воля, защото сте добри хора, обаче така правим огромна услуга на ония отгоре. За какво плащаме данъци? За какво е ДДС-то? Хората трябва да бъдат осигурени при подобни природни бедствия. Управниците ни разчитат, че ние от добра воля ще съберем парите, които държавата трябва да осигури. И сега както сме ги събрали, парите от данъците, които плащаме, могат спокойно да бъдат окрадени.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анти преди 9 години
А защо тенденциозно се събират пари само за Варна. В Добрич щетите реално са по-големи и също има жертви след трагедията? Във Велико Търновско няма жертви ама също е трагично положението? Не ме кефи как Медиите тенденциозно насочват ресурси и внимание само на едно място, пренебрегвайки други места.
21
0
 
5
 
! Отговори
edin преди 9 години
Кьде са парите на дьржавата ли питате?За нови коли на НСО,ще Ви отговоря.
20
0
 
7
 
! Отговори
Бат Андро преди 9 години
Ти си го показвал,показваш го и ще го показваш,че си ВЕЛИК НАРОДЕ !!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Анонимен 8 и Гей ПАРАДТака се прави ! Бедните трябва да работят за другите бедни няма богатите да им плащат сметките и сакатлъците!Виж ако ни се наводни някое голф игрище по закона за насърчаване на инвестициите данъкоплатците ще ни направят изцяло нова инфраструктура с немски системи за точково и линейно отводняване и ще платят на нашите фирми да я изградят ...то и така си става де такива пари давате за колектори , канали и капаци ама никой не се сеща да пита как става финансирането !
18
0
 
6
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
Поклон пред всички Българи, пуснали СМС-и, но аз питам защо ще се искат пари чрез СМС-и, като партийните каси са пълни с милиони, дори милиарди левове дами и господа ? Защо не се отпуснат пари от там ?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аспаруховецПрав сте. Къде са държавните институции - къде е Гражданска отбрана? Защо отново ние - бедните българи, ще събираме доброволни средства, а онези, в правителството само си пълнят гушите и нищо не правят? Колко много добри хора има, които помагат с доброволен труд, пращат SMS-и, а къде сте вие - Министерството по бедствията и авариите, което вече не съществува, защото днешните управляващи го вкараха и него другаде, но си откриха ново министерство на инвестициите, за да угоди на ДПС.
16
0
 
12
 
! Отговори
аспаруховец преди 9 години
аз съм роден в Аспарухово. НО няма да пратя СМС. Ходих един ден да рина кал, имаше достатъчно млади хора - доброволци които ми върнаха вярата в Бългаския народ. Днес-утре ще отида пак в квартала за да дам на някои пострадали хигиенни материали. След няколко дена пак ше дам покъшина и пари, НО само и директно на хората. Писна ми само да давам на *** и държавата да ми взема 20% от СМС. И една вметка - ако пак не гласувате, пак политиците ще помагат само на ***.
15
0
 
15
 
! Отговори
L преди 9 години
Срамота бе Портних, от помощи да купувате лопати!!! И това в една от най-богатите общини. Стига сте крали, спрете се малко!!!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пращам СМС, за да се дадат пари на роми, които пак да си построят незаконни къщи на опасно място и да унищожават гората наоколо? Не, мерси.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викам да ги дадем тез пари на *** да си направят по - здрави катуните, та следващото цунами да изнесе законните постройки...............
12
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
Четох, че са се появили мародери, във военно време те са разстрелвани на място, сега времето е подобно
11
0
 
22
 
! Отговори
За всекиго според по преди 9 години
Надявам се част от парите ни да отидат и за пострадалите от Добрич.Там поне няма незаконни постройки, причинили бедствие на невинни...
10
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
Благородно е да помогнеш, хуманно е...нормално е!!!! Пратих и аз съобщение...НО искам да знам къде точно отиват тези пари...нашите,името на този който решава къде да отидат.Кой разполага с тях...конкретно - кой реши да похарчи 6000 лв. за "инструменти" на доброволците.Общината няма 6000 лева????
9
0
 
1
 
! Отговори
Samo napomnqm преди 9 години
Ne e lud toq koito qde banicata , a toq koito mu q dava !