Ангелкова: България се индентифицира най-добре със своята култура и история

Разработва се нова визия за реклама на страната, рече министърът на туризма
8 яну 2015 21:27,
13
Ангелкова: България се индентифицира най-добре със своята култура и история
Снимка: Архив Булфото

Потенциалът на културно-историческия туризъм в България не е достатъчно оценен и използван, коментира на пресконференция в Пампорово министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея България може да се идентифицира най-добре именно със своята култура и история.

Министър Ангелкова допълни, че в момента се разработва нова визия за реклама на страната като целогодишна туристическа дестинация, в която се залага допълнителен фокус върху културно-туристически маршрути и планинския туризъм.
 
Министърът проведе днес работна среща в Пампорово с представители на туристическия бранш, местната власт и контролните органи в сектора, обсъждайки основни проблеми около зимния туристически сезон. На срещата присъства областният управител на Смолян Недялко Славов.

На форума са дискутирани проблемите с инфраструктурата и достъпа до курорта, необходимостта от облекчаване на визовия режим за туристи от страни извън ЕС и др.

Пампорово е било пълно през Коледно-Новогодишните празници, близо 6-7 хиляди туристи са преминавали дневно през лифтовите съоръжение в курорта според данни на "Пампорово" АД. Контролните органи не са констатирали сериозни нарушения в Пампорово, бе посочено на срещата.

Комисията за защита на потребителите е извършила общо 470 проверки на територията на всички зимни курорти, при което са установени 96 административни нарушения, а 15 от издадените актове са свързани с временно затваряне на туристически обекти, допълни министър Ангелкова. Тя прогнозира очакван ръст от около 4-5 процента за този зимен сезон. Забелязва се увеличение на туристите от Турция и Гърция.

Новата концепция за реклама ще бъде представена на Националния съвет по туризъм. Предвиждат се конкретни културно-исторически маршрути, които според министър Ангелкова целево да се рекламират във всяко едно представяне на държавата на туристически борси и изложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
бук преди 9 години
А с това че сме най бедната страна в Европа а може би не само в Европа не е ли е индентификация.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента "грижата " за забележителностите ни се явява в мутро-лего,дострояване на историческите ни ценности,от което разбира се ,се крадат огромни средства,без да се гледа,че всъщност се унищожава историческият обект,справка-пернишката крепост,строена с интонг,за която отидоха 5 млн лв,Яйлата,Никополис ад аструм ,Траянови врата и т.нат .По-добре дайте парите за консервация и охрана,не ги унищожавайте с безобразно строителство,но така се краде по-малко,нали,угоени *** гадни!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рекламата е нужна за да ни посещават забележителностите, да може да се печели от тях и да има средства да се поддържат. Не става впрос за прехвъряне на собственост.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kva kyltyra svinskata li v kochinata bg.iztoria na koi na predatelite izmenicite moshenicite .chitavite otdavna sa ybiti ostalisa otpadachnia material.strahlivcite i mizernicite podlizyrkovcite .
4
2
 
7
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
Каква Българска история? Простаци пишат учебниците и скоро Българската история ще бъде забравена! А държава без история е като дърво без корен, което умира! Жалко но истина! Нямаме политици мислещи за благото на народа, а мислещи само какво да изкярят! *** народ който само седи и се тюхка. Учебниците ги пишат неграмотни хора, които го правят пак за някакви облаги! Ужасното е че се топим и скоро, ако продължаваме в същите темпове няма да я има България!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мислех, че е с продажните политици.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индентифицирайте се.
1
9
 
14
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
ДРУГАРКО АНГЕЛКОВА СЕГА БЪЛГАРИА СЕ ИНДЕНТИФИЦИРА КАТО ДЪРЖАВА БЕЗ СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ И ПРАВОСЪДИЕ---НЕ ЖИВЕИТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ДЕИСТВИТЕЛНОСТА ЗАЩОТО ДНИТЕ ВИ СА ПРЕБРОЕНИ---90