Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда

Много от тези, които могат да бъдат повикани, са зад граница
Обновена: 2 фев 2015 14:07 | 2 фев 2015 11:21, Камелия Цветанова
714
Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда
Снимка: Булфото, архив

В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, каза днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БТА.

По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните  възможности, посочи Николов.

Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти.

По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока.

Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година. Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.

Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Само да ги предупредя че аз съм се клел да защитавам Народна република България. Тази страна може но да участвам във война организирана от САЩ срещу Русия, тая няма да стане. Ще воювам срещу САЩ и НАТО на драго сърце.
426
0
 
3
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
НА СНИМКАТА ВИЖДАМ ВЪЗРАСТНИ ОХРАНЕНИ МЪЖЕ ВЪВ ВОЕННИ УНИФОРМИ И ОРЪЖИЕ.ПИТАМ АЗ,ЗАЩОТО НЕ РАЗБРАХ:КАКВО ИСКАТЕ ДА НИ ПОКАЖЕТЕ?ЧЕ НЯМАМЕ АРМИЯ,КОЯТО ДА ОТГОВАРЯ НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО ,ВСЕКИ В БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ...ТОВА СА САМО ДОБРИ РАБОТНИ МЕСТА....3000 ДУШИ ДА МОБИЛИЗИРАТЕ,МНОГО ЛИ СА?ТОВА Е СМЕШНО...
425
1
 
3
 
! Отговори
Данаил преди 9 години
До ВОЙНА БЕЗ МЕНТова става през 1941г. пред Москва, а образът е на Казанската икона на Божията майка. Сталин лично заповядва молебен с нея по линията на фронта. Съотношението на силите е над 2:1 в полза на немците но Сталин слуша ливанския митрополит Илия и никой друг. След войната го кани в Русия и го награждава .
424
1
 
8
 
! Отговори
оле оле преди 9 години
Прав си срещу Русия никой няма да стреля ама вида ли някои янки пушкам право в десетката
423
3
 
6
 
! Отговори
ВОЙНА БЕЗ МЕН преди 9 години
ПАК, ДА ПРИПОМНЯ. КОГАТО НЕМЦИТЕ ОКУПИРАТ РУСИЯ. БИЛО Е ЗИМА. НЕМСКАТА АРМИЯ БИЛА ОБУЧЕНА С НАЙ-ДОБРО ОРЪЖИЕ, ЕКИПИ,ХРАНА И ОЩЕ И ОЩЕ.БИЛО ПРЕЛОМНО ВРЕМЕ, РУСНАЦИТЕ НЕ ЗНАЕЛИ КАКВО И КЪДЕ ДА НАПАДНАТ.ТОГАВА ОТ НЕБЕТО СЕ ПОЯВИЛА БОГОРОДИЦА, КОЯТО БИЛА ДИГНАЛА РЪКА ПО ПОСОКА НА НЕМЦИТЕ. НЕ МИНАЛО МНОГО ВРЕМЕ И ЗА 30 МИН. БИЛА ПРОВЕДЕНА МАЩАБНА АКЦИЯ. РУСНАЦИТЕ ОТБЛЪСКВАТ ХИТЛЕР. ДНЕС ТАЗИ БИТКА Е ОКАЧЕСТВЕНА, КАТО ПРЕЛОМНА И ЗА ЦЯЛАТА ВОЙНА. ОТ ОНЗИ МОМЕНТ ХИТЛЕР ПОЧВА БАВНО ДА ГУБИ.
422
15
 
1
 
! Отговори
neco преди 9 години
СТРАХЛИВИ СТЕ ВИЕ....ВСИЧКИ КОИТО ПИШЕТЕ ТУКА СА СТАХЛИВЦИ!НИКОЙ ОТ ВАС НЯМА СМЕЛОСТ ДА ГРАБНЕ ОРЪЖИЕ И ДА ВОЮВА,НИКОЙ!!!В ТОВА СЪМ СИГУРЕН 100%!БАЙ *** СМОТАНИ!!!
421
0
 
11
 
! Отговори
При Буш : преди 9 години
Един американски войник беше намерил ръждясъл калашник в пустинята в Ирак , и казвше : е това е калашник , за пустинята е отлично и пясък да влезе не е страшно . И като го изрита , и след малко започна да стреля с него ! Буш имаше сълзи заради загиналите войници в Ирак. Отзивите на американците : нямаше работа там лицемер, къде откри оръжието за масово изтребление? За какво загинаха толкова хора , за петрол ли ? къде е демокрацията ти сега в Ирак ?
420
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШантиНе се притеснявай, ша стреляш с Калашник. Учи се за 30 мин, как да се справяш с него.Другото е късмет ;)
419
1
 
5
 
! Отговори
Шанти преди 9 години
до Тошо Говорим принципно и ако се наложи все пак. К'во обиждаш пък ти ве , те за т'ва не са те пращали никъде щото си ***.
418
4
 
5
 
! Отговори
Шанти преди 9 години
До До 583Аз не харесвам Русия честно казано но и нямам нищо против държавата. Говорим, че принципно ако се наложи нещо такова няма значение срещу кой, просто голям процент млади мъже нямаме елементарна подготовка.
417
3
 
19
 
! Отговори
До 583 преди 9 години
До Шанти, от 577Аз съм на 36, и съм бил в казарма . И съм подготвен добре ,за да сритам *** на този които се опитва да ме настрои срещу Русия!
416
2
 
14
 
! Отговори
Шанти преди 9 години
до 577Чичковците на снимката поне знаят как се държи, зарежда и стреля с оръжие! Аз съм на 28 години, в казарма не съм ходил защото я отмениха преди да вляза и хал-хабер си нямам как да използвам повечето видове оръжие. Един задължителен месец поне не оставиха и сега ще ме мобилизират и к'во се очаква от мен...? Не, че искам да воювам но и да искам не умея.
415
2
 
1
 
! Отговори
dezertior преди 9 години
pri nyjda ot vona protiv rysia .vsichki oficeri tr.da badat raztreliani nikakav sam na miasto i vednaga.
414
16
 
2
 
! Отговори
чист Българин преди 9 години
*** е опасно луд - заплашвал е България с окупация !Затова шефовете на НАТО дойдоха да предупредят от тук близкото му окръжение да пенсионира *** преди да е направил някоя глупост
413
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън американските военни! Да на американските инвеститори и тористи.
412
2
 
15
 
! Отговори
бяй иван преди 9 години
Тази проверка кой я иска ген. щаба или Джон Кери.
411
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамка ви политическа! Не щем война! Оръжие срещу Русия няма да вдигнем!
410
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тез чичковци на тази снимка?
409
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проверяват колко мъже може да мобилицира армията.Не се отнася за новите европейски полове геойвеБойко,Вигенин,Станишев,Местан-ага
408
2
 
22
 
! Отговори
??? преди 9 години
Украинската армия преминава на руска страна. Ако изпратят българи и те ще направят същото.За това Обама се чуди и оръжие да изпрати, като няма хора , искащи да се бият ... нищо не става ? А искат да смажат православните !