?86-те млрд. за узо, сувлакита, сиртакита...

Българинът смята, че гръкът ще продължи по старо му
16 юли 2015 15:37, Екип на Dnes.bg
58
 ?86-те млрд. за узо, сувлакита, сиртакита...
Снимка: flickr

Какво ще направят гърците в замяна на €86-те млрд.? Това попитахме нашите читатели, веднага след като стана ясно, че GRExit-ът е в миналото и съседът ни ще получи така жадувания еврозаем, за да закрепи потъващата си икономика.

А отговорите са повече от красноречиви.

Общо сумарно над 70 на сто от отговорилите не очакват кардинални решения – 41% отвръщат, че гърците ще изпапат всичките пари и ще се наредят за нови.

Други 31% си знаят – гръкът е мързелив, нищо няма да стори и сиртакито ще си продължава така, както е било и досега.

17 на сто от читателите ни допускат, че под давлението на Брюксел, ще се стегнат, ще позатегнат колана, но пак ще си живеят по-добре от нас.

Всеки десети твърди, че не му пука за Гърция, защото и България не е цъфнала и вързала, пъкк и на нас кой ни дава така... пари даром.

Едва 1% от всичките 1862-ма гласували допускат, дали вярват е друг въпрос, че Гърция ще направи сериозни реформи, та целият свят да им завиди.

Какво ще стане, ще видим! Тепърва гръцкото чудо започва.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Кукувица преди 6 години
До 49 То, вие гърците само на стара слава я карате. Що сега не вземете да свършите нещо? Мързи ви, та ви боли.
37
9
 
2
 
! Отговори
КАСТОР ПОЛИДОРОС преди 6 години
НАШЕТО НАКАЗАНИЕ-ТО, НА НАС ГЪРЦИТЕ Е, ЧЕ СМЕ СЪСЕДИ СЪС НАЙ-ДОЛНИТЕ И ВУЛГАРНИ ПЛЕМЕНА НА ПЛАНЕТАТА--ВУЛГАРИТЕ И ТУРКИТЕ.МАЙКА ВИЗАНТИЯ НЕ Е УСПЯЛА ДА ОЦЕЛЕЕ ЗА ОГРОМНО САЖАЛЕНИЕ.. ОТ ТЕЗИ ВАРВАРСКИ ДОЛНИ ДИВАЦИ....ОТКРАДНАЛИ ГРЪЦКИ ЗЕМИ И КУЛТУРА.
36
1
 
8
 
! Отговори
Елл преди 6 години
Така е най-големия кошмар на гръка, е да не стигне до там, че да живее като българин! Малко трудно разбира се, защото освен материална, трябва и много голяма доза духовна мизерия!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за българина е важно гръка, да живее по-зле от него, как ще стане, не ,е важно!
34
1
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 6 години
Да даваш на гърците още пари за оправяне на икономиката е същото като да гасиш пожар с бензин.
33
2
 
6
 
! Отговори
чУДЯ СЕ, преди 6 години
Кой е по-доволен: рома от Гърмен или гърка от.......
32
1
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До Анонимен 35Абе ти на училище ходил ли си, граматика учил ли си. Ами ти една дума правилно не си написал! Боже, и той акъл взел да дава...
31
1
 
9
 
! Отговори
Путинофил преди 6 години
Пък Греко ще ги хванете за дръжките като изхарчат и тези пари. Кой ще се смее после?
30
2
 
12
 
! Отговори
просто човек преди 6 години
Не е луд този който изяжда зелника, а този който му го дава!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-старо му-у-у! Екипът - в първи клас!
28
11
 
7
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Ако българина успее да канализира енергията си в по-полезни насоки,различни от гледането на сеир, злобата и завистта,както и търсенето на келепир от всичко и отвсякъде, еша си нямаше да имаме!Долу прочетох някъде - ми нека и на нас да ни дадат 82 милиарда,това прави по 15 000 на калпак. И какво, ще ги изпием, ще си купим някоя нова кола от кредиторите и до там. Ама после ще трябва да ги връщаме, и като няма с какво, я ще ни надупчат за шистов газ, я курортите ще вземат, ще завидим на Нигерия!
27
6
 
21
 
! Отговори
Много кухи хора има преди 6 години
А питахте ли читателите си: Защо ходите на мое в Гърция, като гърците са такива глупаци и мързеливци? Защо не отидете на море в България, където хората са честни, работливи и засмени?
26
3
 
12
 
! Отговори
Paco преди 6 години
Гърците и Кипърците са много богати,сега ще я карат на енерция но после ще усетят дебелия,а и много държави се настроиха против тях,най вече Германия.
25
3
 
13
 
! Отговори
зайко преди 6 години
Аз в момента съм в Кипър 42 градуса едвам стоя,за първи път се сблъсквам с такава жега тези хора как карат незнам.
24
4
 
13
 
! Отговори
Бай Бая преди 6 години
Според мен, бъдещето на Гърция е някъде между първия и третия сценарий, като първия сценарий: "...гърците ще изпапат всичките пари и ще се наредят за нови." е много по-вероятен. Едно е 100% сигурно, каквото и да се случи, ние си оставаме най-бедната държава в ЕС. И в крайна сметка "узото го плаща целия ЕС и разбира се ние включително"
23
11
 
23
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
аз истински се кефя докъде се докараха малаките.междувременно, някакъв кафяв космат гръцки депутат се бил изпърцорил в парламента, че ги очаквала българизация.космата гръцка ***, не ви очаква българизация. очаква ви нещо много по-страшно - гърцизация. защото нито сте по-руси, по-бели, по-умни и по-работливи от българите. дори, откровено да си го кажем - мързеливи сте. на всичкото отгоре сте и по-космати.
22
0
 
8
 
! Отговори
Антикаруцар преди 6 години
До 25Не ги бъзикам аз, те се бъзикат с нас, хах.Ти сега ме караш аз да проверявам и си се пише "постарому" слято.
21
4
 
7
 
! Отговори
Аристотел преди 6 години
Тоя капитализъм е крайно време да го изпием на узо.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега нашето БВП е три пъти по-малко от тяхното, но има индикации, че може да напреднем, но трябва устойчиво развитие - без много кражби, без много политически кризи. И политиците да не пречат на кадърните хора като ги впримчват към стадата си, пардон партиите си.
19
3
 
6
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 6 години
Още от заглавието ме отказвате да чета по-надолу..."по старо му"?!? Вие сериозно ли? Разберете, че не всеки може да е журналист и/или редактор.За да ви улесня да не търсите, пише се "постарому".