След клипове с купони и дрога – проверяват затворите

Ще се инспектира организацията на работа и редът
2
След клипове с купони и дрога – проверяват затворите
Снимка: архив, БулФото

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова разпореди спешна проверка в затворите и затворническите общежития.

Тя ще обхване цялостната организация на работа, спазването на постановените режим, ред и дисциплина, както и проверка за наличието на непозволени предмети и средства. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Повод за конкретната проверка е излъчен в медиите материал, в който бяха показани клипове, заснети на територията на затвора в Пазарджик. От тях става ясно, че затворниците си организират купони, на които има наркотици, ползват и мобилни телефони, които са забранени.

По данни на ръководството на институцията клиповете са били направени през август 2016 г.

На затворниците, показани в материалите, които към момента изтърпяват наказания, са наложени дисциплинарни наказания за обидно отношение към ръководството на затвора, притежаване на забранени вещи и предмети, и неспазване на реда и дисциплината в помещенията.

Проверките за непозволени средства, вещи и предмети на територията на местата за лишаване от свобода ще продължат със засилен интензитет.

Към момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома.

Към 20 март 2017 г. в специализираните структури по изпълнение на наказанията присъди очакват или излежават общо 7 361 души.

За подобряване организацията на работа в местата за лишаване от свобода и спазване на постановения режим в Министерството на правосъдието ще се проведе национално съвещание, на което ще присъстват всички началници на затворите.


2
Още по темата: затвориМария Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Един преди 4 години
Колкото и проверки да направят докато не сменят управата от *** в затворите всичко се обезмисля .От опит го казвам тези хора просто не са за там съзнанието им е доста изкривено.Само се клюкарат един друг и се създават интриги.
1
0
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 4 години
Ако нямаше клипове, нямаше да има и проверка. Така е винаги и навсякъде в България.
Казано е отдавна-след дъжд качулка.