А не вярваме в младите: Ученик намери портмоне с пари. Върна ги!

"Направих това, което всеки би трябвало в такава ситуация"
5 апр 2017 16:07, Петя Славова
58
А не вярваме в младите: Ученик намери портмоне с пари. Върна ги!
Снимка: Дарик

Ученик от Шумен е намерил и върнал портфейл с пари и лични документи на собственика му, съобщиха от МВР.

В ранните следобедни часове на 4 април в полицейското управление в Шумен дошъл 17-годишният Димитър, придружаван от своя дядо.

Пред дежурния полицай 11-класникът разказал, че на паркинг в кв."Тракия" забелязал мъжки портфейл и го взел.

В него имало 375 евро, 70 лева, лични и документи за разплащане.

Веднага след като свършил учебните часове, Димитър, който днес навършва пълнолетие, дошъл в полицейското управление да предаде намерената чужда вещ.

Дежурният полицай потърсил собственика, след като го установил по личните документи. Малко по-късно мъжът дошъл пред полицейското управление.

Срещнал се с момчето, което в присъствието на униформен служител му предал портфейла от който не липсвало нищо.

"Този ученик е за пример пред обществото и пред своите връстници. Пред дежурния полицай момчето е казало, че е направило това, което всеки би трябвало да направи в такава ситуация", заяви началникът на РПУ- Шумен главен инспектор Илиян Николов.

Собственикът на портмонето е шофьор на камион и предполага, че го е изпуснал, слизайки от камиона.

"Пуснахме обяви и във Facebook, но бяхме изгубили надежда, дори ходихме до паспортна служба, за да видим колко ще струва да се извадят наново документи", обяснява пред "Дарик" съпругата му Биляна Белева.

"Не знам с какво да изкажа нашата благодарност на момчето", каза още тя. Въпреки че не са обявили награда, семейството дало сума на Димитър в знак на благодарност.

Не за пръв път младежът намира пари и ги връща на собственика. Неговите учители го определят като съвестно момче. Живее с баба си и дядо си в кв. "Макак", тъй като родителите му са на работа в чужбина.

"За мен е удивително, че един ученик е намерил и върнал толкова голяма сума пари, каза директорът на ПГОХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" Веселин Тодоров и добави, че Митко ще получи похвала пред цялата гимназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: шуменученикпортмоне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
none преди 7 години
То и младите не вярват във вас. Смятат ви за неудачници
37
0
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ovoj ne e Bolgarin..... ovoj e od Mars......
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъИменно.Тъжно време наистина е това, в което живеем. И грозно. Народеца е жалък, озлобен и алчен. Истинските българи *** и оставят тая свещена земя на своите безценностни отрочета - празни отвътре, щракащи селфита и преследващи мутробарока като идеал. Въртят се в гробищата дедите ни, дето са убивали и мрели, за да живеем днес ние. Добре, че още има хора като това момче. Вероятно възпопулярните му псевдоприятели често го бъзикат и огорчават заради външния му вид.Нищо.
35
0
 
9
 
! Отговори
хъ преди 7 години
""За мен е удивително, че един ученик е намерил и върнал толкова голяма сума пари, каза.."За мен пък е удивително, че такава случка е удивителна и намира място в новините.Такива неща трябва да са най-естествени реакции и да не се удивляваме.Като бях в 4-5 клас и с едно момиче намерихме 2 лв. в снега и отидохме да ги предадем в милицията, защото в училище така ни учиха. Не знам какво стана с тези пари, най-вероятно са се почерпили с тях.
34
0
 
5
 
! Отговори
дядо Петко преди 7 години
Ще ни бъде. Щом младите поемат по пътя на Доброто, надеждата остава все още жива.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!!! ами ако изгубил пари ги е взел на заем.от кредит? например...знае ли се...
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***..абе зими пари и беги ве!СЯ поне те дават по телавизията,че те аресат момите.
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И АЗ ЩЯХ ДА ГО ВЪРНА АМА ДАЛИ С ПАРИТЕ ВЪТРЕ ;)
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом такива естествени събития, стават новини, смятай колко пропаднал е народа!
29
0
 
2
 
! Отговори
Top преди 7 години
ООН: Българите са в топ 3 от 200 държави по връщане на изгубени пари. Пред нас са Република Того и Република Кабо Верде. :)
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Комунизъм никога не е имало в България а диктатура на *** - и до днес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" А не вярваме в младите: Ученик намери портмоне с пари. Върна ги! ""................Защо не вярвате в младите ?Младите не са изцапани с комунизъм ... надеждата е САМО в младите !
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчето! Дано със всяка година се увеличава броя на такива българчета!
25
13
 
9
 
! Отговори
верту преди 7 години
бoнак, да си ги беше изхарчил по-добре, сега до довечера никой няма да те помни повече, само ще те е яд като ония дядка който беше намерил към 1 милион до жп гара преди 10 години а Първанов тогава му подари часовник за 15лв.
24
0
 
13
 
! Отговори
Връщач на пари преди 7 години
Не минава месец и излиза такава новина, за някой който върнал парите. За 5г. със сигурност са над 240, вземи да ги назначим в Парламента викам а ?
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала,брат !!Респект !Дай боже тази ти постъпка се превърне в бумеранг и те сполети добро !
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво ! Дай Боже повече такива млади хора !!!
21
2
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Браво на момчето! Коментарите не ме учудват. Българска работа. Преди малко си пуснах по Тубата клипа на Кристиян Костов Beautiful Mess. Песента и клипа са перфектни. Зачетох коментарите. Чужденци от цял свят харесали клипа и песента само *** недоволни.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес върнал портмоне, утре може и куфарче да върне. На какво ги учат тия деца не знам. Така като порасне и обществени поръчки ще почне да връща!
19
2
 
11
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Сега защо не лаете, че децата, чиито родители са в чужбина и са поверени на баби и дядовци са разхайтени, разглезени и за нищо не стават? И защо И под такава новина преобладават грозни и иронични коментари? Имам чувство, че на повечето българи генетично им е заложено да виждат сивото и в най-човешките постъпки. Защото да върнеш загубени пари не е нещо нереално и заслужаващо да се обнародва по медиите, а нещо съвсем естествено, но заради такива като вас това вече са НОВИНИ!