Идват температури над 30 градуса. Как влияе това на здравето?

Експерти с препоръки как да се справим с амплитудите
11 май 2017 08:52, Мария Захариева
13

Голямата разлика в температурите дава отражение върху физическото и психическото здраве. Това заяви проф. д-р Мария Миланова, началник на клиниката по кардиология в "Пирогов" пред Bulgaria ON AIR.

"Метеопатиите оказват влияние върху здравословното състояние на хората и основната група засегнати са всички с хронични и сърдечни заболявания, с високо кръвно налягане и др. При тях има най-голяма опасност тези промени да окажат негативно влияние върху здравето им", коментира тя.

Времето бързо ще се затопли в следващите няколко дни. Това прогнозира синоптикът и климатолог Симеон Матев.

"След около 48 часа максималните температури в Южна България ще доближат и надхвърлят 30 градуса. А днес, в София, например, ще стартираме сутринта от 3-4 градуса, като следобед температурите ще достигнат 20-23", каза Матев.

След като стана ясно, че разликите от 20 градуса за няколко часа оказват влияние върху психическото и физическото здраве, дойде и въпросът какви са мерките, които трябва да предприемем.

"Трябва да поддържаме нашето здравословно състояние постоянно. Когато имаме заболявания или провеждаме терапия, тогава е необходимо да имаме лекар, който ни наблюдава", посочи проф. д-р Миланова.

По думите й конкретната превенция е постоянната грижа, а при особената група от застрашени пациенти е важно те да следят постоянно своето здраве и да обръщат внимание на сигналите, които тялото им изпраща.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дядо Тончо

Те, лекарите, дори когато си болен, а и "диспансеризиран" при тях, когато отидеш да им искаш съвет, те гледат "като теле в афиш", мучат нечленоразделно, вадиш им думите с ченгел, най-много да отговорят нещо от рода на "ми-и, да-а-мм". А със старите хора направо се гаврят, почти в очите им казват, че за тях няма какво да се направи. Чак се чудиш, дали пък няма директива да ги оставят без лечение, та по-скоро да освободят здравния фонд. Зловещо, но близко до истината.
7
0
 
3
 
! Отговори
метеоролог преди 3 години
Иде лято, очаква се най-неочаквано температурите да се повишат.
Не е изключено през зимата да настъпи захлаждане.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че зле! Такива резки промени в температура, хранене, навици и т.н никога не са полезни за организма. А в последните седмици си разходихме гардероба от до.
5
3
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
от кога чакам жена ми да ходи без гащи от долу да си я попивам в кухнята
4
3
 
7
 
! Отговори
Как влияе това? преди 3 години
Влияе добре
3
5
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ееее от цял час мисла как да са реши въпроса и измислих два варианта бе,единият да си носат хладилника на гърбат и кога им призлее от жега да влазат вътре на разхлада,пък другия е по-научен,щото и студено и топло ша им прай-кой как иска,да са наврат в найлонов чувал и вътре климатика да си турят ама бажанака вика-бажо,ток отде ша вземат бе-еее ами тез хора сичко наготово искат бе,не стига,че им измисляш екстри ами и за тока да мисля-айде да са напънат и те малко да мислат,нали са по-умни от мене
2
2
 
39
 
! Отговори
Споко преди 3 години
Досега реваха, че е студено, сега ще почнат да обясняват, че има код бенбено за опасни горещини.
Паника да има, паника, иначе масите мислят и правят глупости.
1
4
 
35
 
! Отговори
risk assessor преди 3 години
Урааа!
Жената най- после ще събуе шушоните!