В Русенско градят храм, дарителят – дядо Добри

Игумения Малания: Кандилце гори пред портрета му!
15 фев 2018 19:38, Анисия Иванова
10

В деня, в който България се сбогува с дядо Добри, в Русенско започна градеж на храм, за който 103-годишният светец от Байлово е дарил над 50 000 лева.

Старецът идва в манастира в село Копривец за първи път преди няколко години. Прочел за него в книгите.  Днес   игумения Малания, която се грижи за манастира, разказва през сълзи за срещите си с него.

"Господ и Светия дух го насочваха да помага. Ние не сме единствените, на които е помагал. Три портрета имаме и сега кандилце гори пред него като пред икона. Много сме му благодарни. Бог да го прости", през сълзи разказва тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започна да става досадно и подозрително това, с даренията на Добри! Кой ли е прал пари чрез този човечец!
8
1
 
1
 
! Отговори
Utvar преди 6 години
offshorni investicii v bg izvan bg civilni grajdanski zakoni...a parite sa moje bi ot hadjiite na isliamska darjava?!
7
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един клошар давал пари на измамници
6
8
 
1
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Религия в която има само един който е възкръснал юдей е обречена.Тя трябва да може да предлага това и на верните си поданици.И не само на тях.Сегашното ни съществуване на тази земя е гадно и безмислено.Единственното което ни чака е опело и 2 метра надолу.Знам че съм краен с това си изказване но ако се замислите ще разберете че е така.Мястото на Дядо Добри е сред нас ,а не в дупка в двора на църквата.Истинската стойност в този живот не са парите -хартийки или скъпите ламарини
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички дето даваха пари на стареца подведени от външния му вид сега добре да видят къде са отишли. За мен дядо Добри си беше добър човек, но силно вярващ и беше повече от ясно, че той за себе си не запазва нищо, а дава всичко на църквата. Църквата от своя страна няма да нахрани бедните с тия пари, така че освен че ще облажат поредните *** нищо позитивно няма да излезе от цялата работа. А това че е светец ми иде повече - да беше помагал на бедни и болни, не на църквата
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дядо добри колко попове, игумени и патриарси освини? нали знаете, че покрай направата на храм се ояждат ония ***, дето си мислят, че вярват в господ. ей за това съм атеист.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светла му памет на дядо Добри и Бог да приеме душата му в Своите селения.Загубихме един наистина светец ,но си намерихме застъпник за нас пред Бога!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БПЦ трябва да го канонизира за светец.
1
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кк игуменката гори пред портрета му?