В Русенско градят храм, дарителят – дядо Добри

Игумения Малания: Кандилце гори пред портрета му!
15 фев 2018 19:38, Анисия Иванова
10

3873 гледания   |  Още видео

В деня, в който България се сбогува с дядо Добри, в Русенско започна градеж на храм, за който 103-годишният светец от Байлово е дарил над 50 000 лева.

Старецът идва в манастира в село Копривец за първи път преди няколко години. Прочел за него в книгите.  Днес   игумения Малания, която се грижи за манастира, разказва през сълзи за срещите си с него.

"Господ и Светия дух го насочваха да помага. Ние не сме единствените, на които е помагал. Три портрета имаме и сега кандилце гори пред него като пред икона. Много сме му благодарни. Бог да го прости", през сълзи разказва тя пред Bulgaria ON AIR.

 


10
Още от
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Започна да става досадно и подозрително това, с даренията на Добри! Кой ли е прал пари чрез този човечец!
8
1
 
1
 
! Отговори
Utvar преди 5 месеца
offshorni investicii v bg izvan bg civilni grajdanski zakoni...a parite sa moje bi ot hadjiite na isliamska darjava?!
7
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
един клошар давал пари на измамници
6
8
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 месеца
Религия в която има само един който е възкръснал юдей е обречена.Тя трябва да може да предлага това и на верните си поданици.И не само на тях.Сегашното ни съществуване на тази земя е гадно и безмислено.Единственното което ни чака е опело и 2 метра надолу.Знам че съм краен с това си изказване но ако се замислите ще разберете че е така.Мястото на Дядо Добри е сред нас ,а не в дупка в двора на църквата.Истинската стойност в този живот не са парите -хартийки или скъпите ламарини
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички дето даваха пари на стареца подведени от външния му вид сега добре да видят къде са отишли. За мен дядо Добри си беше добър човек, но силно вярващ и беше повече от ясно, че той за себе си не запазва нищо, а дава всичко на църквата. Църквата от своя страна няма да нахрани бедните с тия пари, така че освен че ще облажат поредните свини нищо позитивно няма да излезе от цялата работа. А това че е светец ми иде повече - да беше помагал на бедни и болни, не на църквата
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
дядо добри колко попове, игумени и патриарси освини? нали знаете, че покрай направата на храм се ояждат ония свини, дето си мислят, че вярват в господ. ей за това съм атеист.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Светла му памет на дядо Добри и Бог да приеме душата му в Своите селения.Загубихме един наистина светец ,но си намерихме застъпник за нас пред Бога!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БПЦ трябва да го канонизира за светец.
1
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кк игуменката гори пред портрета му?