Ще се застъпи ли БХК за битите полицаи в Ботевград?

Жената на Дончев: Нека осъди посегателствата към българския етнос!
Обновена: 25 юни 2018 21:49 | 25 юни 2018 18:00, Камелия Цветанова
211
Ще се застъпи ли БХК за битите полицаи в Ботевград?
Снимка: Facebook

Половинката на вицепремиера Томислав Дончев Светлана провокира в социалната мрежа Facebook  Българския хелзингски комитет, който я взе на мушка заради нейн предишен пост за нуждата не само равни права, но и задължения за ромите у нас.

Още по темата

"Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос", написа днес тя.

Причината за коментара й стана масовият бой в Ботевград, където полицаите и жандармеристите бяха посрещнати с камъни и дървета от недоволните роми, защото им нарушили купона като се отзовали на сигнал за силна музика през нощта. 

"Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали?", риторично пита тя. 

Дончева предлага още всяка ромка от блока, чиито обитатели са се нахвърлили срещу органите на реда, "да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица" в отговор на искането на няколко ромски организации съпругът й да се отрече от нейната позиция, че морковите за ромите били на свършване и било време за тоягата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
32
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Поздравления г-жа Дончева.
33
2
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Всъщност е работа на държавата "да се застъпи" за полицаите, а до колко има държавност в държавата зависи и от Томислав Дончев, като една от ръководните фигури в управляващата партия ГЕРБ!Ц. в Германия, Франция, Швеция позволяват ли си да дънят маанета на макс посред нощ ?
32
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
до 1. защото не става въпрос на кой му е по-огнестрелно оръжието и на кой му е по яка сопата, а за това кой плаща на бхк-то и другите нпо, за да рушат законноста, границите и спокойствието на гражданите, които си плащат рекета на държавата, ес ек за това. та въпросът е, защо данъкоплатецът е на по-низшо ниво от едно нпо, което снася пари и на правителстовото.
31
0
 
9
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Проблема е във законодателството дето го гласуват в парламента или такива закони предлага правителството калпави а на всички е ясно че тези се използват за избори както местни така и национални основен електорат
30
2
 
31
 
! Отговори
художника преди 5 години
До Анонимен 26Вие г-н "умнико" правите ли разлика м-у полицай и обикновен гражданин? Полицаят е олицетворение на Държавата и е поставен там, за да помага да се спазват законите. Посегнеш ли на полицай, посягаш на държавата. БХК да не би да е намерила работа на поне ЕДИН ром? Да не би да му е разяснила ЗАДЪЛЖЕНИЯТА към обществото, а "УМНИКО" ???
29
4
 
23
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Тоя па, как да не могат да се защитят бре, гледай как хубаво са нападнали полицаите. Полицаите не са могли да се защитят и са извикали жандармерията. Изчезвай заедно с антибългарския хелзински комитет и братята ти в индия!
28
0
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До ИмеБаце, ти си бял, хетеро бачкаш и плащаш данъци. Сори ама ти си кравата за цоцане - от теб взимат за да защитават де що животно се мисли за подтиснато - кефти ***, кефти жена в мъжко тяло. Така че сядай си на *** и бачкай или ставай един от горните...сори бг реалност...
27
0
 
32
 
! Отговори
до критикуващите преди 5 години
В случая е станало с полицаи. Бихте ли отрекли, че би се случило и с цивилни българи, и бихте ли отрекли, че вече се е случвало неведнъж с цивилни - да бъдат посрещани с камъни и дървета. Аргументът, че БХК защитавали само тези общности, на които правата са им застрашени също издиша - в много от случаите именно правата на българи са застрашени. В определени райони/градове/села българите са малцинство също така. Ако БХК защитават всички други, но не и българския етнос,то те са заплаха за нац.сиг.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде заминавай за Сибир да се насладиш на права....
25
1
 
20
 
! Отговори
Име преди 5 години
и ето един въпрос към нпо, правителството, либералните инквизитори: ние, които плащаме данъци сме също малцинство, защо никой не се застъпва за нас? на кого служи еспч? аз ще ви кажа: на нпо, престъпниците и всички останали безметежници, но само не на правата на данъкоплатците, от които и те цицkат заплатkи. или им плаща некой друг за да дебнат само за правата на сорос и ротшилд?
24
58
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че има прости коментатори е ясно, но да е толкова проста жената на един министър е жалко! Целта на БХК е не да защитатава силните на деня, а различни социално слаби групи, които по различни причини не могат ефективно да се защитят.
23
8
 
25
 
! Отговори
Избегал преди 5 години
България на ромите!Радвай се боко на твоя електорат.
22
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм със Светлана това е умна жена!
21
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам, за много оригинална ли се мисли? Къде е логиката във въпроса и? Откъде накъде БХК трябва да се застъпва за полицаите? БХК се застъпва за хора, на които правата са накърнени. Какви права на полицаите са накърнени? Полицаят първо има задължението да не го бият. Който е допуснал да бъдат бити полицаи (някой техен началник), да си носи отговорността.
20
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските, комунистически *** тук с *** на уста плюят Дончева, вместо да защитят позицията на българите-полицаи! Какво ли да искаме такива ***, да вярваме, че са българи ли? Не са. Рубладжии..
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо подкрепям!
18
0
 
45
 
! Отговори
ОРБАН преди 5 години
ограничи правата на всички НПО-та, включително и на Унгарския Хелзински Комитет. От Запада го критикуват, ама нищо не могат да направят на една суверенна държава с неподкупен лидер. Защо Б.Б. не последва примера на Виктор Орбан ?
17
52
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо ви бодат очите БХК, НПО и международния съд по правата на човека в Хага....Добре си беше при комунизЪма, нямаше таквизи екстри...Пак ви казвам, Дончева ще събори мъжа си....
16
3
 
74
 
! Отговори
бг преди 5 години
Позицията на Дончева е ,като на повечето българи.БХК е организация,която дискриминира българите!
15
56
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
То беше ясно, че е изллючително про ста селенка, защо се напъва да го доказва непрекъснато... И фъфлещият Дончев, и глу павата Му половинка са си като гърненце и похлупак.