"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чужди медии за ареста за "бруталното убийство, потресло Европа"
11 окт 2018 16:15, Елка Василева
261
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!
Снимка: Reuters

Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

"Вашингтон пост" припомня, че бруталното престъпление в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството първоначално бе възприето като отмъщение заради разкриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама разследващи журналисти, напомня изданието.

След като привежда данни за заподозрения и цитира изказвания на български официални лица от вчера, "Вашингтон пост" подчертава, че веднага след вестта за престъплението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че престъпленията срещу жени са обичайни за страната.

Още по темата

По-рано тази година правителството отказа да ратифицира Истанбулската конвенция (инициатива на Съвета на Европа да противодействие и предотвратяване на насилието срещу жени), след като българският Конституционен съд постанови, че конвенцията противоречи на основния закон на България, пише вестникът.

"Вашингтон пост" подчертава, че документът е ратифициран от 33 други европейски държави и цитира изявление на българския клон на Асоциацията на европейските журналисти, че щом конвенцията няма да е валидна в България, трябва да се направи "задълбочен анализ на проблема с насилието срещу жени".

"Тайм" също информира за ареста в Германия и развитието на разследването, а "Гардиън" припомня, че отначало се е смятало, че Маринова е убита заради работата си като журналист, тъй като последното й предаване е включвало интервю с двама разследващи журналисти, които са проучвали корупция на високо ниво.

Лондонският вестник цитира българския премиер Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани "чудовищни неща" и че България не заслужава да бъде охулвана така.

"Дейли телеграф" цитира главния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този етап не може да се каже дали убийството на Маринова е свързано с работата й като журналист и че от събраните досега доказателства личи, че нападателят е действал спонтанно и със сексуални мотиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такова "население" толкова. Вас не само ще ви поробват, ами и ако ви бият, обиждат и мачкат всекидневно вие ще се радвате. Така като чета коментарите. Все някой друг е виновен. Никой няма да дойде да ви оправи държавата.Никой не е луд да ви дърпа в правилната посока и вие да го хулите. Я си стойте в блатото. България се превърна в пример за това каква не трябва да е една държава. Поне в това отношение сте полезни. Всички се декомунизираха само вие не искате. Нямате бъдеще в такъв случай.
44
12
 
33
 
! Отговори
GOVERNMENT ORDER преди 5 години
Това убийство е по правителствена поръчка. На психично болния обвиняем и семейството му, са предложени пари, за да поемат вината.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за български жирналисти сте ,и прпдажници...Та нима в САЩ няма подобни убийства...Стига хулите и продавате българското драги продажници...По добро продайте или може би вече стр продали семействата си ....Не всичко е пари...Човек има все още чест и доблест,поне все още има....
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, осъзнайте се, за какво поръчково убийство пишете!?!Или сте ***, или не Ви слушат главите. Това е инцидент какъвто е имало и ще има, не само в България, на всякъде се случват подобни неща. Само да сме наясно, и аз съм отвратен от ГЕРБ и Борисов, но нямам намерение да пиша глупости от конспиративен характер. Според мен се проведе бързо разследване и въпреки спекулациите, извършителят е задържан и ще бъде осъден. Останалото е правене на политика на чужд гръб и нездрави спекулации.
41
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умници, САЩ доре не е в челната 20-ица по брой на убийства на глава от населението.Докато България е на 7-мо място в света.Как ви се струва ?
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачБойко си отива...... Хохохоохохохооооооооооо
39
2
 
12
 
! Отговори
prokurora преди 5 години
Елементарни пополисти са Вашингтон пост... то отврат... а МАСОВИТЕ УБИЙСТВА СА НЕЩО НОРМАЛНО И ТИПИЧНО ЗА САЩ :)))))))))))))))!!! просто статистика....и като приеме Станбулската конвенция всичко ще цъфне! хахаахаха
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролиата хич да не се пъне.Предпочитам да вярвам на американци, англичани, западняци, и руски медии, отколкото на вас ***. В чуждитъе сайтове се казва КОЙ има интерес от убийството.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко гадничко типично в стила на краварите се опитват да ни пробутат джендърконвенцията като, че ли ако бяхме я приели нещо щеше да се промени или пък точно това ужасно нещастие нямаше да се случи
36
4
 
14
 
! Отговори
До всички ... преди 5 години
Тези смешни хамериканци да гледат какво става при тях и как се избиват помежду си... Тези които нямат коренна държава, език, история и нищо а са едни пришълци от цял свят, смесица... България е страната където жените са с най-много права и винаги е било така при нас и в древността и в средновековието и сега... Тия които ни налагат конвенции и глупости при тях жените все още ходят с фереджета и нямат право на глас и на нищо но са тръгнали на нас да дават акъл... Да не почвам аз вас !!!!!!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ не е най-криека държава , само полуграмотни могат датвърдят това . Бивша колония ,нямат и 300 години история ,конститицията им е за музей ,рекордна задлъжнялост ,арогантност на политиците им ,смешни претенции за някакваизключителност , псевдодемокрациязад която се крият достанелицеприятности .
34
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка може да дава морал, но то лошото е, че на съвременните новобългари никой не може да им даде акъл.Като се почне от политиците и се продължи нататък.99 % не стават.
33
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахах точно тези ли ще ни четат морал?! Нацията в ,която има най-много расизъм и насилие.Айде бягайте палячовци
32
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Какво тъпо и неуместно заглавие!
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2016-таСАЩ - население 325 милиона - брой убийства - 14 967България - население 7 милиона - брой убийства - 1 248Това са факти, а не американски филми
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами щом Валентин Златев и "Лукойл" са били замесени, значи БКП също е замесена в убийството.Доста от българските медии лакейски изключват възможността за поръчково убийство.Така е по-удобно и на Мутрата и на БКП.
29
5
 
19
 
! Отговори
аэсъмнай преди 5 години
Америка ли ще "дава" "морал" на България?В нашата страна учениците поне не влиэат с автомати в училищата! И ние не нахлуваме в чужди страни эа да КРАДЕМ ПЕТРОЛ, ЭЛАТО И КАКВОТО ОЩЕ ЦЕННО ИМАТ ХОРАТА!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука явно повечето съдят за броя на убийствата в САЩ от екшъните, които гледат.САЩ са 50 пъти повече жители отколкото България, а убийствата там са около 20 пъти повече от тези в България.Нека всеки да си сметне сам, къде са повече.
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък в щатите, хич да няма убийства и изнасилвания!
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България заема трета позиция в Eвропа и седма в света по брой умишлени убийства на 100 000 жители, с коефициент 1,8 на сто, показват данни от анализ на Евростат за умишлените убийства в общността през 2017