Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация

Ако искаме хубави пътища, трябва да плащаме, смята регионалният министър
20 фев 2020 10:00,
119
Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация
Снимка: БГНЕС

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция "Пътна инфраструктура" е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

"Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища", посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата
Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.

"Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората", заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

"Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме", поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

"Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща", категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

"Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища", заключи Аврамова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Всичко що е българско не работи.Кажете ми нещо което работи добре в тази изостанала страна.Отивате в КАТ пълна мизерия.Вътре работят лелки и другари от 1944 година.Чакате за регистрация пет часа.Защото система през 20 минути не работи.Събота и неделя нямате право да си счупите ръка или крак,защото рентген не работи.Човеку с бялата престилка не работи,кара ски или се налива с алкохол в някоя чалга дискотека.За сега е така в Чалганистан.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще имаме ли хубави пътища? Защото досега това не се случи, въпреки големите суми, които се събираха всяка година
96
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 4 години
Аврамова е "калинка" и бушон ,там командва заместника Нанков
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да Ви имам комуникацията кой я прекъсна -не се знай сигурна са някакви хакери с които ще се оправдаят -истината е че и тези там горе нямат комуникация по -между си един решил нещо и айде глоби ама не е преценил ситуацията и нагласата на българина като му бръкнеш у джоба и той се събужда
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНОНИМЕН 99Аз съм имал още по- абсурден случай - отивам с колата, на която искам да купя винетка до една бензиностанция - Лукойл, казвам им ей тази е колата, виждате я, искам винетка за нея! - Не! То тъй не може! Ще напиша номера, който вие ще ми диктувате! - На кирилица ли да го диктувам, или на латиница? - Ми де да знам, както искате...
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко голямо колче си навря в *** с тази безпринципна гавра с шефа на АПИ.Колкото и да не ги обичам тия в АПИ, в случая те са прави, защото има закон и той трябва да се спазва.Каква държавност, каква демокрация и каква законност, щом премерът открито подстрекава и насърчава отговорен шеф да НЕ спазва законите?!
92
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Наложи ми се да платя служебна винетка седмична на един от автобусите на училището но бях сбъркал една от цифрите на номера на автобуса. И когато попитах не може може ли след като бях вече платил тази винетка да се анулира и да се запише правилният номер ми казаха че не може да се анулира а трябва да се заплати отново за правилният номер. Простотия световна. Нима при издаване на паспорти грешки не се допускат и не се оправят?
91
0
 
6
 
! Отговори
В АПИ преди 4 години
нямат никаква комуникация - там са роботи, които въобще не вникват в проблеми и закони и евродирективи, никога не признават грешките си и поради тази причина никога не могат да предприемат адекватни коригиращи действия. Имат се за последна инстанция.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До weТи да видиш.... Боко Суджука не може да се прибере в Банкя!!!!
89
1
 
12
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 4 години
СЕДЕМ СЕЛА КРАЙ ПЛОВДИВ И ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ.ЩЕ ПОИСКАТ И ДРУГИ... НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ТАКА!!!!!!! ТРЯБВА РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА!!!!ОБРАТНОТО ГО ЗНАЕМ ОТ СОЦА И НЕ ГО ИСКАМЕ ПАК!!!!!!! НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА!!!!!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комуникация с невненяеми истерици като Борисов, как става тая работа, някой знае ли?
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе, значи софиянци ще си карат без винетка из софийско, тогава на другите окръзи защо им е винетка в окръгът им, нима те не са граждани на България, че трябва за тях други правила ? Това делене на хората е само при комунисти, за такава ли демокрация си стъкмихте преврата на 10.10.89 г. бе червени мек'ерета ?
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, не така! Комуникират, комуникират и още как! Особено ако трябва нещо да откраднат!
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз смятам че достатъчни такси се плащат за хубави пътища друг е въпросът кой колко иска да печели
84
0
 
16
 
! Отговори
we преди 4 години
Е какво излиза, край София е пълно с андрешковци, които не карат извън София и 97 лв на година им разбива целия бюджет.
83
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ще унижава и ще обижда служителите си, пък те ще водят комуникация... С кого ***???
82
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиера след вчерашния си резил показа категорично пред цяла България, че с него комуникация НЕ МОЖЕ да се води, тъй, че не се унижавайте повече да му замазвате гафовете, които станаха безброй!На Борисов му е време за много сериозни хапчета!
81
0
 
20
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Тая за некомпетентност бих я вкарал в затовра за поне 20 години. Само като и видя мазната мутра като на нено димов
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно се води комуникация с нагъл *** като Борисов?!Вчера показа пред цяла България, че с него не може да се води диалог, понеже е невменяем.
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата държавна машина се чуди как да замаже гафа на Суджука.Като няма да има винетки - махнете ги за всички, не само за тъпите шопи.