Българи от Ротердам с дар за 70 семейства от Буховци

Нуждаещите се ще получат хранителни пакети от своите земляци
5
Българи от Ротердам с дар за 70 семейства от Буховци
Снимка: БГНЕС

70 семейства от търговищкото село Буховци ще получат хранителни пакети. Продуктите са закупени с пари, събрани от земляците им в Ротердам, а кампанията инициира 26-годишната Шевкие Хайрединова, чието семейство от години живее и работи в Нидерландия.

Само за три дни бяха събрани 1530 евро, дарени от 35 семейства, родом от Буховци, които не са забравили родния край и хората, с които са съпреживявали радости и болки, съобщава БТА.

Приготвени са 80 пакета, които ще получат семействата на бедни, възрастни и социално слаби. В десет от семействата живеят по 5-6 души и на тях ще бъдат дарени по два пакета, обясни общото решение Хайрединова.

"В единството е силата ни!, категорична е младата жена и не пропусна да благодари на всички дарители и на доброволците, които днес ще се ангажират с раздаването на хранителните пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
земляци :) класици
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даряват на родителите си, защото са ги зарязали сами да се оправят.
3
6
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До хора....,хем им благодариш,хем ги обяваваш за прокажени,егати идиощината,гадно завистливо племе и това не заслужавате.
2
6
 
18
 
! Отговори
Хора всякакви преди 4 години
Моите уважения към тези хора, които не се върнаха да носят зарази на роднините си, а намериха начин да им помогнат. Отделили са по няколко евро, защото толкова са могли. Понякога малкото означава много, както и обратното.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво само така директно дарявайте на бедните не на държавата да не могат чиновниците да крадат от даренията