Учители шият маски за всички работници на първа линия

Маските се произвеждат в училище "Христо Ботев" в Гниляне
18 апр 2020 14:37, Ния Христова
6
Учители шият маски за всички работници на първа линия
Снимка: Pixabay
Преподаватели от столично училище стартираха благородна кауза като шият маски в помощ на хората на първа линия в борбата с коронавируса. Маските се произвеждат в шивашкия кабинет на училището. 
 
Първата партида от 100 маски вече е готова, а материята им не е случайна. Платът, от който се изработват, е двупластов, така че да да осигурява максимална защита на хората на първа линия. 
 
"Човек, който има възможност да помогне, трябва да го направи. Малко или много като учители все пак даваме пример и на нашите деца", посочи педагогическият съветник Теодора Малакова в ефира на Нова тв.
 
Мария Цветкова е изработила кройката, която е семпла, удобна и практична. Преди да влезе в борбата с коронавируса всяка маска трябва да е напълно чиста. Това се постига с парата на ютията.
 
"Задължителна е термичната обработка на пара, за да се дезинфекцирана една маска и да е годна за употреба", обясни началният учител Цветелина Веселинова.
 
Училището е празно в дните на извънредно положение. Единственият шум идва от шевните машини в специализирания кабинет. Първите маски вече са на разположение на пощенски служители, продавачи в магазини и пенсионери. В момента се шият и още за полицаи, и за медици. Засега платове има. Доброволците обаче ще са благодарни, ако някой дари още. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно парса правят използват случея,много държави ги раздават а тук ги продават доста скъпо,нали докараха от Китай ,къде са?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с тези маски бе,то все едно Самарското знаме -всеки шие,после за какво ще са ви по 5лв бройката?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За чували няма да стига плата там са от 150 или живо тегло нагоре
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно медецинския персонал да не е обезпечен за работа ,а..тези в парламента да си получават заплатите и даже да си ги ..актуализират ?!?Това е позор и абсолютно безобразие !Не разбрахте ли ,че не става с заеми и Европески програми !Всичко това е от пусто в празно !!Но ,явно ,така Ви харесва !!:))
2
1
 
9
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Не искам да им развалям ентусиазъмът но тези маски не стават за медици и хора на така наречената линия..
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След празниците, да почват.да шият чували за гербера.стите. По размер!