Заговор или реалност: Защо българинът не вярва в коронавируса?

Много наши сънародници убедени, че COVID-19 е създаден от човек
Обновена: 12 юни 2020 09:19 | 12 юни 2020 09:19, Красимир Ангелов
290

Българите са доволни от факта, че у нас не се случи ситуацията, която наблюдавахме в Испания, Италия, САЩ и Великобритания. По-скоро смятат, че ние сме успели да се справим. Същевременно обаче темата за 5G продължава да битува в публичното пространство, конспирациите не са само в България. 36% са на мнение, че това е опасно. Говорим за много висок процент хора с висше образование - това крие своите опасности. Много е важно компетентните органи да обясняват какви са тези антени и какво се случва. Притесненията на хората да бъдат туширани.

Още по темата
Това коментира социологът от ''Тренд'' Евелина Славкова пред Bulgaria ON AIR, след като проучване на изследователския център показа, че 43% от българите смятат, че COVID-19 е изкуствено създадена болест.

Почти толкова са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие
, създадено с цел да се намали населението на Земята. 22% от българите пък мислят, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

"Тренд" следи различни конспирации, суеверия и вярвания на хората. Поставяме червена лампичка на институциите. Крият се обществени страхове, които може да доведат до определени резултати. Самите политици имат влияние, създават такова усещане", обясни Славкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството. В електорално отношение ще се връщаме към нивата, които наблюдавахме преди коронавируса, прогнозира политологът.

"Част от новите политически партии все още не са регистрирани, това са само хипотези. Очакваме да видим заявката на Цветан Цветанов, регистрация на партия на Мая Манолова, Слави Трифонов. В БСП предстои пряк избор на председател. Нинова усети, че липсата на БСП като позиция в контекста на коронавируса доведе до ниски резултати. Тази активизация е опит за реабилитация. Не се възползваха от тази ситуация", каза още Евелина Славкова.

Тя очаква да има възстановяване на рейтинга на Румен Радев в нива около 50%. По думите ѝ президентът няма да прави политическа партия към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11,23% не 11,9
173
0
 
3
 
! Отговори
до ГИбОн преди 3 години
Пиша в този сайт, той е писал в този сайт, цитирам му новина от този сайт... А, аз на какво вярвам или не вярвам си е моя работа.Ако искаш да ме убедиш в нещо ще е добре да ми дадеш някакви доказателства, че не съм прав. Нещо обаче не виждам такива.
172
0
 
8
 
! Отговори
do SHEFA преди 3 години
Не те знам на кое си шеф ама нещо не ти е в ред математиката....В Испания смъртността преди няколко дни беше 11,9 % Дори ще ти цитирам и цифрите от статията тук в днес.бг: "Общият брой на смъртните случаи в страната е 27 136 от общо 241 550 заразени."Ако ти се играе смятай. А ти си вярвай за 0,03%(което е на обикновения грип за, който има и лекарства и ваксини а често и изграден имунитет) Винаги първото срещане с даден вирус дава високи резултати поради липсата на изброените.
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 80% д...ли голяма част от тях гласуващи за ГЕРБ, в какво да вярва българина?
170
1
 
3
 
! Отговори
БиЛЛи ВаксинкАта преди 3 години
БАРАНОвирусники....,как сте....;))За всекО Баран...по ваксинкА с ID Certificates...Беее...
169
2
 
3
 
! Отговори
Генерал преди 3 години
Яко ще измрът всичкото дрОгар !
168
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо българинът не вярва в коронавируса?"Защото е пpocт, необразован, умcтвено неpазвит и с ниска култура!
167
2
 
5
 
! Отговори
GG преди 3 години
Последно има вирус или няма вирус? Айде решете вече и защитавайте една теза...
166
2
 
5
 
! Отговори
Winston преди 3 години
Ами тоя вирус да не е религия та да вярваме в него? Или го има, или го няма. А вече колко е смъртоносен за здравословни хора е друг въпрос.
165
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще убедиш диванен *** че има коронавирус, невъзможно.
164
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, купи си тениска на генерала, тя ще те пази от вируса.
163
0
 
5
 
! Отговори
GG преди 3 години
До новинарчетоОт къде мога да си купя от тези артикули ? Искам тениска на генерала и на няколко ***
162
2
 
13
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...с цел фсяване на паника...---Бог като е "фсявал" мозък, теб май те е пропуснал. Май цялата територия се оказа черна дупка.А питекът винаги е в паника. Да не се мине и да не настине.
161
6
 
13
 
! Отговори
Новинарски Вирус преди 3 години
Бесзмислицата ковид беше раздута до безкрайност, като се ПРЕ-експонираха факти с цел фсяване на паника и продаване на повече новинарски артикули!На хората ни писна от карантини. Новинарският балон се спука!
160
10
 
14
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Вярва в конспирации, защото иначе ще се окаже, че окаяното му положение се дължи единствено и само на него. Той това не може да го допусне.
159
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярваме, защото сме *** :)
158
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
глупости на търкалета поредни от социолозите. а товав дето не сме като италия, испания-поредната глупост- ще станем като тях, само че по- бавн и мъчително, ето вече имаме по 100 заразени на ден. благодарение на боко и бандата нощ. а мангъров все овече се оказва прав.
157
0
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Гледах статистиката по смъртност от вируса за отделните щати./за преди седмица/.Та,там-където са републиканците см случаи бяха 15к,а при демокр-88к...Та,в мен се появи спомен за една заповед на кмета на Бергамо от преди 3 месеца,с която:-в очакване на цунами от заразени,които щяли да напълнят болниците,леките случаи са били НАСОЧВАНИ към пенсионерските хосписи....Случайно грешно решение...,,или престъпно действие по престъпен алгоритъм с цел-увеличаване %смъртност...
156
9
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
вирусът е създаден в ам лаборатория и подхвърлен на пазара в ухан защото китаиизлезе много напред пред сащ освен това в сащ измират повечето нег=ри коетое добре защото гласуват за демократите а че светът нараства безконтролно е фактняма достатъчно вода и храна за всички а ние в българия сме сухи съчки и трябвада изгорим цитат
155
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярват *** на Иво Христов.