Коронавирусът промени плановете за почивка на 2/3 от българите

Едва 29% смятат да почиват както обикновено, без да се съобразяват с COVID-19
23 юни 2020 19:35, Красимир Ангелов
55
Коронавирусът промени плановете за почивка на 2/3 от българите
Снимка: БГНЕС

Лятото вече е тук, но тази година туристическият сезон закъсня сериозно заради пандемията от коронавирус. Надеждите са, че сезонът ще може да започне сравнително нормално от 1 юли, но последните 10 дни показаха ново значително увеличение на случаите на COVID-19 у нас и това доведе до отменени полети с чужди туристи.

На фона на това все по-ярки стават надеждите в бранша, че българите могат в известна степен да спасят очертаващият се тежък сезон. Дали това ще стане обаче? И как коронавирусът промени нагласите на нашите сънародници за лятната отмора.

Още по темата
Екипът на Dnes.bg се опита да разбере какво планират българите за своята лятна почивка и ги попита: Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса? В традиционната ни анкета участие взеха общо 5408 наши читатели.

Резултатите показват, че едва една трета от сънародниците ни (29%) декларират, че ще почиват това лято както всяко друго и без коронавирусът да промени намеренията им.

Други 18% обаче декларират, че имат готовност за лятна почивка и туризъм, но ще вземат своето крайно решение с оглед на това как се развива ситуацията с коронавируса. 5% от анкетираните пък посочват, че вероятно ще заменят традиционната си почивка на море с такава на планина заради ситуацията и за да избегнат масовото струпване на хора по курортите.

Прави впечатление, че над 30% от българите не планират сериозна почивка това лято.
17% от анкетираните отбелязват, че сега не е времето за ваканции и пътувания и заради своята и на близките си безопасност няма да се отдават на почивки. За други 15% пък проблемите са финансови и те декларират, че биха почивали единствено и само, ако успеят да намерят пари в тази финансова криза.

16% от хората пък заявяват, че ще прекарат годишната си отпуска в собствена къща или вила
далеч от големия град и ще съчетаният почивката от работното място с домашни задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Бойко се провали !!! преди 3 години
БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОРНОВИРУСА... Господ си знае работата! Мутрите не пеят вече!
38
1
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
И на ден по 5 статии да пускате по темата - ясно е, че лято 2020 няма!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е герп се провали, не се справи със заразата
36
1
 
6
 
! Отговори
Ами сега? преди 3 години
До A НАЙ-ВАЖНОТО?Мутрите се набутаха! Да си дават под наем клозетите!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как ще почиват.Нали сме под карантина.Заради една шепа по тъмни наши сънародници всички го-ду*хаме.Вместо да изолират всички махали те затвориха държавата.Нещастници.Всички на кладата.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Нищо не е променил вируса . Просто повечето българи не искат да ходят на бетонираното ни Черноморие ,потънало в чалга ,мръсотия ,простотия и да тъпчат гушите на ортаците на Тулупа и СИК ,на братя Велчеви,Пеевски и другите олигарси ,които Мазният каскет се прави ,че не вижда. Тази година ще се покажи действителното отношение на народа ,към безумието и погрома които беше извършен по кройморието . А короновируса е само за оправдание .
33
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 3 години
До До:АнонименКакво могат червените неудачници от СЪРП И ГЕРБ-ЧУК,освен со поли ,истериии ,психясване,кражби и сладък сън с 2 милионе евро и пистолет до главата .И да ги съдят за лъжи ,като ,,Милиончева ,,Нещастни ,прости като него ,Сирака ,сам станал кмет, премиергенерал .
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ,,КОРОНОВИРУСА ,,е дежурното за тази година оправдание . И преди и сега българина не е почитател на бетонните,, подпорни,,стени .Щом генерал Менге ....пардон Мутафчииски и Кунчев от НОЩ ,хукнаха пръв в Гърция и дадоха пример ,значи че е посочен ориетира за почивка и отдих .
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** моля ви се много е важо да идеш 1 седмица накъде на почивка, иначе ще изперкаш. Да ви имам и почивката...
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Правят му св р ки за световно и се мислят за елитни hookers като си карат 15г. бракми, остави ги, Баце е *** и не смеят да признаят това!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пръдня -боя ! е единствения план в България !И преди и след -все тая !!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Boko boЩо ве?Ела да дадеш малко мангизи по Варна и Бургас, всичко отива за икономиката...ха ха.Черноморието, колкото и романтично да беше, сега го направиха ентертреймънт, дори и селяците собственици не знаят какво значи, но са умни и красиви и го повтарят.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Boko boИ накрая на широко отворени прозорци а панелката да става течение!!!!!!!Никой не се интересува от драмите ти !
26
4
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Моят план не е променен! Или Гърция, Сардиния, но на жена ми не и харесва, че пътят е дълъг или НИЩО! Но в България на море никога! ГЕРБ и НДСВ унищожиха Българското Черноморие и Българският Морски туризъм. Тоест ние с нашата глупост и наивност без Аз да съм гласувал за тия мафиоти
25
1
 
2
 
! Отговори
българин® преди 3 години
Абе не се изказвай от чужд неин бе речен кефал. Долно е просто.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До o/oДобре ли сте?
23
7
 
15
 
! Отговори
o/o преди 3 години
не коронавируса промени плановете за почивка ,а ти-кве-ника и тея около него.Колко повече затъват в лай-ната си ,толкова повече ще затягат мерките около свободата на ,,ов-чият народ.
22
6
 
1
 
! Отговори
Отбран преди 3 години
За отбрани (като мен ) няма промени качам се джета и в където пожелая.
21
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До номер 6 Коментар 19 Не е мой! Пак казвам.Попитах човека просто от любопитство! Малко хора знаят усещането живеейки до или на река! Не ми е интересно да знам с какво се занимава човека! И до 19 Абре.Какво си мислиш че правеше пишейки от името на други???!
20
0
 
5
 
! Отговори
днес и утре преди 3 години
тук е пълно с инфантили