Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители

В своята реч тя цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели
Обновена: 18 юли 2020 23:11 | 18 юли 2020 23:00, Нели Христова
251
Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание цитира завета на Васил Левски от площада на Карлово - родния му град, където днес се честват 183 г. от рождението на Апостола. "Преди да му окачат въжето, взел причастие и се изповядал", изчете Караянчева мемоарите.

В словото си тя отбеляза, че "Апостола, е осъзнал, че времето е във времето и то нас обръща и не само затваряне, а приобщаване, че българско не трябва да има цар, а всекиму своето, че всички трябва да живеят с едни чисти и свети закони".

Цвета Караянчева цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели, описвали Васил Левски, а по средата на словото прекъсна с призив.

"Не от месии се нуждаем днес, не от калпави родолюбци и нравоучители, а от водачи, от люди разсъдливи, готови от себе си да отрекат за общото благо", каза председателят на НС в словото си, в което направи впечатление, че са използвани и архаични книжовни думи.

"Днес вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, но както учим децата си на признателност, трябва да учим и себе си на разкаяние и смирение, не да възкачваме и сваляме кумири", каза Караянчева.

"Докато по пътя към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители, нам трябва съвършена свобода, не сянка на свобода, рече нявга Каравелов - "за да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другимо", заключи Цвета Караянчева.

Президентът Румен Радев произнесе също слово, но от площада на град Левски, който носи името на Апостола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
22
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Колкото повече ги натискаме, толкова повече сА излагат.Продължаваме, колелото се завъртя и няма спиране.Биби я определи много точно таз женица.
62
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На едната ръка с гривна" Love " на Cartier за над 10 бона,на другата с червен конец против уроки/чисто езически символ/,опакована с дрехи и бижута за над 20 бона минимум изтъпанчила се да говори за Апостола!
61
0
 
36
 
! Отговори
6 преди 3 години
С антипропагандата на протестите ГЕРБ допуснаха фатална грешка ! По медиите изкараха най-омразните на гражданите лица и с това ги активираха още повече - тази "ендженерка " от оловния , Гърневски , Биков , Симеонов , Каракачанов ,Десито от тузлука ...Те убедиха протестиращите , че са на прав път и се ожесточават-предстои блокада на парламента, която ще е финала на управлението на ГЕРБ завинаги ! Идете си с мир ! Преди дебата по доверието прочетете вашата оставка и всичко ще приключи за 5 минути!
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой мисли че госпожата няма самоуважение , да му препомня , че парите не миришат.
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това по нагло изказване няма , оставихте народът по просешка тояга . Господ гледа !
58
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за на Президента речта кво да кажем! По-добре от сега да замине за латинска америка.
57
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше капка достойнство ????трябваше един шамар на Борисов да му плеснеш пред медиите и да се махнеш от парламента веднага...! Излезна прав тюлена....за тебеВасил Левски би се срамувал от хора ,като вас....Заради децата на БЪЛГАРИЯ трябваше да го направиш,те незаслужават такива думи да знаят и учат
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез продължават да се мислят за незаменими... алоу слезте на земята. Гробищата са пълни с незаменими хора.
55
1
 
34
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
поредния позор на висш пост в държавата! жената и идея си няма от думите които използва и държанието въобще не е за този пост на председател на НС!"Апостола е осъзнал че времето е във времето"мнооого умни думи!
54
2
 
25
 
! Отговори
Да, Боко е първият в преди 3 години
списъка за бесилото! Единствено бесилото е спасението за България, с думи и митинги революции не се правят! Няма ли възмездие за мутрите, съдбата ни е обречена!
53
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Братиньо нищо не спомена! Иначе все ,,чисти и святи" арогантни мутри и техните калинки и ТП! Те се назовават така, благодарят си един друг и се бацкат пред камерите в пряк ефир! Виж, ако някой, който не е от ОПГ Греб им каже истината в очите веднага скача целият зверилник и започва да бори комунистите! Арогантни мутри - марш
52
2
 
42
 
! Отговори
П. Mapинкин преди 3 години
На тая мъжът й е още по-голяма *** и от нея. Не е истина в 21 век какви жaлки нищoжecтвa са премиери, председатели на НС и т.н. Тръгнала за Левски да говори... Просто да пoвъpнeш!
51
14
 
5
 
! Отговори
hitko преди 3 години
Що се пъните да пишете за Доган, като трябва да ви е пределно ясно че бургията има здрав гръб в лицете на ушанките, сиреч Русия! А който и от вас да дойде на власт няма да тръгне на нож с Русия, щото както обичаме да казваме сме много малки, а и никой от Големите няма да си рискува спокойствието заради нашите ни мераци....Това е самата истина!!! Така,че мислете за това как да се контролират Държавните служители и да се вдигне икономиката. Стига с тези скелети в гардеробите. Няма време ..........
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106- НО ПЪК ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ СА В ТОТАЛНА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ, ТАКА СА ЗАТЪНАЛИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ФЕКАЛИИ И ЛЪЖИ, ЧЕ ТАМ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ НЕ ТАНКОВЕ А ФАДРОМИ И ДА РАЗЧИСТВАТ ЯКО И ЛЕЧЕНИЕ, ЗДРАВО ЛЕЧЕНИЕ Е НУЖНО- ЧУЖДИТЕ МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ ОТ СОБСТВЕНИЯТ ИМ НАРОД СА ИЗПЕКЛИ МОЗЪЦИТЕ ИМ.
49
5
 
32
 
! Отговори
ПатицапоПекински преди 3 години
Нали за тази Той каза, че е ...В парламентарна република, това е ПЪРВИЯТ човек в държавата!Достойнство - 0! Прос тотия, мижитурство - в излишък!Тръгнала за Левски да говори - направо да побеснееш!
48
3
 
27
 
! Отговори
тежки времена преди 3 години
Левски и привилегиите на Доган????!!!! Не правата и свободите на всеки човек под българското небе, както е завещал Левски, а несметни богатства и привилегии, презрително отношение към всеки обикновен човек и придобити чрез кражба но труда му! И това всичкото заради политическа подкрепа за оставане на власт! Кърджалийската проста лястовица как има куража да произнася името на СВЕТИНЯТА? Омерзително!!!!!
47
2
 
25
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Каратаратанчева говори добре, но е толкова компрометирана в очите на хората, че не й отива да го прави. За нейно добро в да се скрие някъде за известно време. Защото когато една истина бива тръбена от компрометиран човек, самата истина олеква. А Апостола е най-святата Българска истина.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 98Абе то Доган бей ти разпределя порциите с Шиши ти светиня търсиш?С протести такива не се гонят!Дела трябват а не думи в интернрта!!!!
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали и там реч-клише,комбинация от думи.Утре ако я питаш няма да може да повтори каквото е казала.Просто така да каже нещо там пред плебеите...
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите очевидно нямат абсолютно никакъв срам!