Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата

Възражения до края на месеца, проверката започва през септември
40
Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще направи проверка на топлофикацииите за изготвянето на изравнителните сметки за парно и топла вода.

Повод са изнесените в медиите сигнали от граждани, че не могат да разберат фактурите си или че приспаднатите суми след поевтиняването на газа със задна дата са малки.

Още по темата
Наредбата за топлоснабдяването предвижда рекламации и възражения да се приемат в срок до 31.08.2020 г., затова проверката ще започне през септември и ще приключи до 16.10.2020 г., уточняват от регулатора.

КЕВР е изискала от всички топлофикационни дружества подробна информация и данни за готовността за предстоящия отоплителен период, както и отчет за изпълнението на приетите от регулатора показатели за качество на топлоснабдяването през отоплителен сезон 2019 - 2020 г.

В това число влизат норми за качество на топлинната енергия, непрекъснатост на снабдяването с топлинна енергия и качество на търговските услуги.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева препоръча на КЕВР извънредна проверка на Топлофикация София заради изравнителните сметки.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че в края на октомври КЕВР ще провери всички топлофикационни компании как са изпълнили закона и са компенсирали потребителите за намалените със задна дата цени на природния газ и парното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверете на бившия шеф на Топлофикация Георги Беловски от къде са му 6те апартамента и от къде пари за тях.
23
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Като се мълчи, така ще ви дерат.Държавни са все пак.Все едно аз да проверявам жена ми.Станете и променете тези скапани закони на монополистите!Индивидуални договори и който иска парно да си плаща!
22
3
 
9
 
! Отговори
мхм преди 3 години
в чужбина за ток плащат по 10 лв. честито, гласувайте за видимите резултати на бойко и гроб
21
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Въльов и в чужбина правил монтаж на полицейски камери, хвърлили цялата вина за междугалактическата криза върху Въльов!
20
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Въльов ги е правил тия монтажи на полицейски камери, защото баща му военен.
19
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
До #21,Тръбите не са на Топлофикация, а обща собственост на съпритежателите от СЕС /сграда в режим на етажна собственост. Топлофикация приключва с абонатната станция и хич не се интересува как ще бъдат разпределени парите за подадената топлоенергия. Това разпределение го прави топлинния счетоводител. Но КЕВР ще разследва топлофикациите, а не топлинните счетоводители. Познайте какъв ще бъде резултатът от разследването.
18
0
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Ако нападате всички сатанисти съвсем явно, и те виждат малко и се съюзяват срещу нас, а те са много на брой и цяла сила. Най-сигурното е да се отблъскват и да се поробват помежду си, чак накрая, когато всичко стане в светлина и небесата слязат на земята, тогава може да се мисли за спасението на сатанистите.
17
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Истинската вода никому не е навредила, от нея нищо не мухлясва, не се настива, даже не знам дали се давят в нея хората. Положителната вода е дело на Свита го ду-ха, освен антимагнит е и алкал и отблъсква всичко вредно и отблъсква всякакви вредни бацили и лекува всичко. Медицината направила така.
16
0
 
9
 
! Отговори
ии преди 3 години
За август сметката ми е 507 лв. а трябваше да доплатя 371 лв. (със ДДС) Как става това не ми е ясно?!
15
0
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Това някой мръсенн из-род го е направил навсякъде да има отрицателна вода, която помни само лоши неща, както и да прежадняват хората и да им мърсят дрехите със секретните си технологии. Има и положителна вода, но в нея слагат отрицателно желязо да я развалят, да намерим антидот на отрицателното желязо!
14
0
 
8
 
! Отговори
бития бит ... преди 3 години
Важното е какво ще нареди Ковачки КЕВР ще го потвърди.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все е било, но като тази година - не. И никой не прави нищо. Нито разследват Топлофикация, нито има закон,с който да можеш напълно да се откажеш от тях.Това го няма никъде бе, брате, да им даваш кинти, щото тръбите им минават през твоя апартамент. Платих им много повече пари от миналата година. Това при положение, че зимата беше доста топла и съм отоплявал по-малко стати от миналата година. Имат да ми връщат стотина лева. Гавра пълна.
12
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Трябва да има пластмаса в продължително време до водата в голямо количество, за да я пречисти от магии, пластмаса както на къси така и на дълги вълни за да не й намерят противодействието. Тоест синя и червена и в пълнежа си.
11
0
 
12
 
! Отговори
???? преди 3 години
Борисоооооооов, Теменужкееееееееее - КЪДЕ СА 42-та процента намаление на цената на газа???????При надплатени 650 лв изравнителен протокол за възстановяване само на 16 лв!!!!/ Сметката -650 лв - е направена САМО за цената на суровината газ -не за доставка, такси и други режийни разходи/ОСТАВКА НЕ МИ СТИГА!!!!!! Нещо по-радикално ми се върти в главата!
10
0
 
7
 
! Отговори
Учил се преди 3 години
Като знам какви калинки с какво образование там работят, без да гледам изравнителните сметки знам, че са грешни!
9
0
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Това колко пъти вече го писах, че от църквата прикриват възкресения от катастрофи и по болниците, когато причината за смъртта е различна от инсулт или инфаркт, което е по-трудно поправимото, но никой не ме чете, защото други лум..пен-и пишат от мое име.
8
1
 
7
 
! Отговори
Цветанов преди 3 години
Когато станах министър на МВР, трябваше по нареждане и списък даден ми лично от Бойко Борисов да арестувам всички силови босове на групировки в България. Целта не беше да направим нещо за страната, Борисов изобщо нямаше такива намерения, той просто искаше да вземем пари от тях, ставаше въпрос за стотици милиони левове.Спомням си, как му се носеха чантите лично в Бояна, а после тези чанти потъваха някъде, не знам къде Борисов винаги прибираше парите, като твърдеше, че ще се ползват за партийни дела.В последствие ние в МВР трябваше да направим така, че тези хора да не получават присъди, но з
7
0
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 3 години
Плащан на Топлофикация Бургас -ГОДИШНО ОКОЛО 1200ЛВ ! ПРИСПАДНАХА МИ ОКОЛО 30ЛВ !!! ТОВА Е ПЪЛНА ИЗМАМА !!
6
0
 
10
 
! Отговори
Само преди 3 години
счетоводителя на топлофикация може да разчете тези сметки. Аз не мога да разбера защо това което получих в плика и това като проверка в сайта им няма нищо общо. Да не кажа че са ми надписали едни кубици все едно имам басейн. Абе очаквам и 1 месец стандартната профилактика да е точно всичко...
5
0
 
16
 
! Отговори
wtf преди 3 години
До Митко Парнаджиятапри мен ситуацията е абсолютно същата. едно и също потребление за периодите, платил съм приблизително една и съща цена за 2-та периода, обаче получавам едни 400 лева да доплатя!