Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата

Възражения до края на месеца, проверката започва през септември
40
Верни ли са изравнителните сметки за парно? КЕВР проверява дружествата
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще направи проверка на топлофикацииите за изготвянето на изравнителните сметки за парно и топла вода.

Повод са изнесените в медиите сигнали от граждани, че не могат да разберат фактурите си или че приспаднатите суми след поевтиняването на газа със задна дата са малки.

Още по темата
Наредбата за топлоснабдяването предвижда рекламации и възражения да се приемат в срок до 31.08.2020 г., затова проверката ще започне през септември и ще приключи до 16.10.2020 г., уточняват от регулатора.

КЕВР е изискала от всички топлофикационни дружества подробна информация и данни за готовността за предстоящия отоплителен период, както и отчет за изпълнението на приетите от регулатора показатели за качество на топлоснабдяването през отоплителен сезон 2019 - 2020 г.

В това число влизат норми за качество на топлинната енергия, непрекъснатост на снабдяването с топлинна енергия и качество на търговските услуги.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева препоръча на КЕВР извънредна проверка на Топлофикация София заради изравнителните сметки.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че в края на октомври КЕВР ще провери всички топлофикационни компании как са изпълнили закона и са компенсирали потребителите за намалените със задна дата цени на природния газ и парното.
 


40
Още от София
Чобанов: Има чувствителен недостиг на места в яслите тази година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проверете на бившия шеф на Топлофикация Георги Беловски от къде са му 6те апартамента и от къде пари за тях.
35
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 седмици
Като се мълчи, така ще ви дерат.Държавни са все пак.Все едно аз да проверявам жена ми.Станете и променете тези скапани закони на монополистите!Индивидуални договори и който иска парно да си плаща!
34
3
 
9
 
! Отговори
мхм преди 4 седмици
в чужбина за ток плащат по 10 лв. честито, гласувайте за видимите резултати на бойко и гроб
33
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Въльов и в чужбина правил монтаж на полицейски камери, хвърлили цялата вина за междугалактическата криза върху Въльов!
32
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Въльов ги е правил тия монтажи на полицейски камери, защото баща му военен.
31
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Въльов и немски бебета в ефир клал, и петли наранявал да пуска в чешмяната вода петелска кръв, той и деца в Англия убивал. Той като убиец си работи.
30
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Тоя Въльов и в Румъния газил нарочно деца с буса си. В буса му редовно мирише на кръв или на препарати за почистване на кръв. Той ги е извършвал всички тези убийства и в чужбина. Баща му е военен, той ги има тия технологии и оръжия.
29
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 седмици
До Джеръми Ът:

Защото Въльов е убиецът, Въльов е подменил и Гешев, същото пра-се си е с обръснатата глава и каскет.
28
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Джеръми Ът, виж сега, въобще не ми дреме за тебе, щом си такъв гадняр, но ако искаш толкова много да си оправдаеш полицията, ето как:

Въльов е поел лично случая и той работи като наемен убиец, той е убиецът с шилото и чатърът Дейтън с римоут контрол над специалния компютър на Държавна сигурност в София, поел е лично случая и уволнява и заплашва всеки който иска да разследва, той е убиецът и с пистолета и с шилото и се самоприкрива! Не знам защо сте му дали да поеме лично случая, но той е.
27
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 седмици
До #21,
Тръбите не са на Топлофикация, а обща собственост на съпритежателите от СЕС /сграда в режим на етажна собственост. Топлофикация приключва с абонатната станция и хич не се интересува как ще бъдат разпределени парите за подадената топлоенергия. Това разпределение го прави топлинния счетоводител. Но КЕВР ще разследва топлофикациите, а не топлинните счетоводители. Познайте какъв ще бъде резултатът от разследването.
26
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Ако нападате всички сатанисти съвсем явно, и те виждат малко и се съюзяват срещу нас, а те са много на брой и цяла сила. Най-сигурното е да се отблъскват и да се поробват помежду си, чак накрая, когато всичко стане в светлина и небесата слязат на земята, тогава може да се мисли за спасението на сатанистите.
25
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Истинската вода никому не е навредила, от нея нищо не мухлясва, не се настива, даже не знам дали се давят в нея хората.

Положителната вода е дело на Свита го ду-ха, освен антимагнит е и алкал и отблъсква всичко вредно и отблъсква всякакви вредни бацили и лекува всичко. Медицината направила така.
24
0
 
9
 
! Отговори
ии преди 4 седмици
За август сметката ми е 507 лв. а трябваше да доплатя 371 лв. (със ДДС) Как става това не ми е ясно?!
23
0
 
3
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Това някой мръсенн из-род го е направил навсякъде да има отрицателна вода, която помни само лоши неща, както и да прежадняват хората и да им мърсят дрехите със секретните си технологии. Има и положителна вода, но в нея слагат отрицателно желязо да я развалят, да намерим антидот на отрицателното желязо!
22
0
 
8
 
! Отговори
бития бит ... преди 4 седмици
Важното е какво ще нареди Ковачки КЕВР ще го потвърди.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все е било, но като тази година - не.
И никой не прави нищо. Нито разследват Топлофикация, нито има закон,с който да можеш напълно да се откажеш от тях.
Това го няма никъде бе, брате, да им даваш кинти, щото тръбите им минават през твоя апартамент.
Платих им много повече пари от миналата година. Това при положение, че зимата беше доста топла и съм отоплявал по-малко стати от миналата година. Имат да ми връщат стотина лева. Гавра пълна.
20
0
 
3
 
! Отговори
f преди 4 седмици
От телата връща енергии, най-вече светлина или електричество отрицателно, може и топлина и гравитация, винаги се отклонява цялостно, но от Холивуд могат пак малко да заблуждават със своите си енергии и фалшиви светлини.
19
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Доброто е силно,злите пък са огромна бройка и имат умението и от разстояние малко да съсипват,аман от гаднни предатели!Заедно уравновесяват доброто, но те пък рядко се съюзяват,само в пресечните точки,злите не са ни приоритет сега тях да спасяваме, отблъсквайте ги да си вършат злини помежду си,а тука да градим,когато всичко стане в светлина и те прогледнат,тогава ще ги спасяваме.Или когато вече са на разстояние от нас и е безопасно.И им казвайте истината,че доброто е по-силно,но без предателства
18
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
Трябва да има пластмаса в продължително време до водата в голямо количество, за да я пречисти от магии, пластмаса както на къси така и на дълги вълни за да не й намерят противодействието. Тоест синя и червена и в пълнежа си.
17
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 седмици
До тези, които редовно ходят на църква:

Това НЕ Е светена вода, което го продават, а фалшива отрицателна вода, с която се правят най-гаднните и продължителни магии сатанински, защото водата има свойството да помни, злата вода не помни много, но и тя помни малко. По улиците има визуални макети на Холивуд, които да симулират всемогъщи дела на оня отгоре и звукови ефекти на пеене на птички, изсветляващи чипове и други. Четат мисли.

Че то кой може всичко? Но кой ги върти тия магии с водата?