Дончев: Няма риск от загуба на европари в момента

"Финансиране не се спира заради политически скандал"
50
Дончев: Няма риск от загуба на европари в момента
Снимка: БГНЕС

В момента няма риск от загуба на европейски средства. Това увери вицепремиерът Томислав Дончев, попитан може ли да се стигне до спиране на еврофондове заради имиджа на България.

"Европейско финансиране може да бъде ограничавано и може да бъде спирано по много конкретни причини и те са свързани с дефицити, пропуски в системите за управление и контрол. Финансиране не може да бъде ограничено и не може да бъде спряно вследствие политически скандал. В момента контролната система на България работи добре, бих казал отлично", коментира Дончев, който участва на организиран от КНСБ форум за дигиталната и зелената трансформация на България.

Дончев добави, че резолюцията на Европейския парламент за състоянието на върховенството на правото у нас не е нормативен документ, а "някакъв вид сигнал, доста объркващ, защото в него има разнопосочни послания".

Следващата седмица започват обществените консултации по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи още вицепремиерът. По думите му това трябва да е планът на България, защото 100% ще бъде реализиран от следващото правителство.

Ключовият въпрос ще бъде къде да се насочи финансирането, което трябва да е обвързано с реформи, подчерта вицепремиерът. На базата на този план страната ще получи финансиране от 6,2  милиарда евро.

"Това не са малко пари. Това са 12 милиарда лева, примерно 10% от брутния вътрешен продукт. Това е огромна сума. Първото изкушение е да финансираме всичко и всеки", каза Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
ЕНП/EPP говорят публично за ценностите на ЕС и демокрацията и как подкрепят Европа. В същото време, само този месец на 3 пъти гласуваха против всякакви резолюции, които целят именно свободата на България. ЕС се е превърнала в робиня на мафиотите от ЕНП, които ще подкрепят бойко до последно заради милиардите, които им е изпрал.. Емил Радев, александър йорданов и джамбазки са 3-мата Европейски предатели, които гласуваха за пълното заробване на България. Помнете тези имена. Помнете
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де то туй е зорът за да не подат оставка да крадат колкото може до последно ама Ал.Македонски ги е накарал да го погребат с вдигнати ръце над гроба да видят другите че нищо не е взел със себе си от завоеванията но е бил с чест у тия Чест няма
37
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
верно,нема риск от ЗАГУБА на евросредствата...Сички до цент отиват в..ШКАФЧЕТО!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 32. И хиляда пъти да го напишеш все тая. А дали си го писал и когато Пеевски стана шеф на ДАНС?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина парите не се губят ,просто преминават от един джоб в друг.Важното да преминат в джобовете на нашите ,демек правилните хора.За прос-тия народец ще му налеем в канчето да д---у---ха супичката !Горе долу това е тълкуванието на гореспоменатия индивид.
34
4
 
2
 
! Отговори
А има ли риск преди 3 години
От оставка?
33
2
 
2
 
! Отговори
Роки преди 3 години
До ИвайлоИвайле в розовата индустрия може и да си изкарал и 5000лв. Колко големи бяха. черни ли дебели ли бяха боздугание които върша?
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце започна да купува самолети.
31
4
 
5
 
! Отговори
Истина е преди 3 години
Тоз стана по голям крадец и лъжец и от журито си
30
2
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 32 преди 3 години
моля малко по-кОлтурно! кажете станете от властта да седнем ние, че изпосталяхме с тези дребни от Черепа, като съсипен финансите и остатъчната икономика ще ви дадем пак властта да оправите положението, обещаваме, че щом пенсията стане 3 щатски долара и заплатата 9 щатски долара ВЕДНАГА ПОДАВАМЕ ОСТОВКА
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, мутро!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си имат разузнавания, във всеки един момент знаят дали се краде или не, питайте БСП.
27
5
 
6
 
! Отговори
ДСБ преди 3 години
крайно време беше Радан Кънев, да призне, че не са дясна партия и че ще вървят с Елена Йончева "рамо до рамо и крило до крило" до претворяване в дела решенията на Конгресите на КПСС и БКП от пред 35 години, КОМУНИСТИ ФОР ЕВЪР!
26
3
 
7
 
! Отговори
Томиславе преди 3 години
Пиарката ли забрани на Бойко да се показва по телевизиятаТака и Пеевски спря да се показва
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако единия не си държеше джобните в нощното шкафче, втория нямаше сега да фъфли
24
1
 
4
 
! Отговори
ония с шкафчето преди 3 години
У БРЕЕЕ... За сведение на публиката-Участниците във виртуалния протест ще могат да участват в онлайн залагания, кой ще надделее в борбата за надмощие между водачите на протеста или ще пристане на властта, за да се качи в джиПькЪта на Баце.СЕИРО ЩЕ Е ГооооЛЕМ!
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре Републиканци за България, отколкото милиционери за Анадола.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото БКП си отива - ляво, дясно няма значение.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загуба на пари вече има.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунист от Габрово.