Доц. Райкова: Не всеки обрив е симптом на COVID-19

Кожата може да бъде засегната от вируса
Обновена: 7 ное 2020 13:21 | 7 ное 2020 13:21, Ния Христова
17
Доц. Райкова: Не всеки обрив е симптом на COVID-19
Снимка: Pixabay
Кожата, подобно на белия дроб, на сърцето и на нервната система, може да бъде засегната от коронавируса. Един от всеки петима заразени с COVID-19, развива кожен обрив. Доц. Весела Райкова, дерматолог и микробиолог, разказа как кожата алармира за COVID-19.
 
"Забелязваме вече нерядко при случаите на коронавирус, че се наблюдават кожни обриви, но не можем да гарантираме, че вирусът оказва влияние на конкретното място. Това може да се дължи на ефекта на нервната, на ендокринната система или на това как имунната ни система реагира", разказа тя пред Нова ТВ.
Още по темата
 
"При всеки човек реакцията ще бъде различна. Не бива да разчитаме, че при всеки обрив става въпрос за коронавирус", посочи още доц. Райкова.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и не всеки ***, всяко кихане, кашляне, всяко неразположение!
12
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Когато наплашеното до смърт го ведо се закашля и изпадне в паника, телОто му почва да отделя толкова адреналин и кортизол и толкова токсини, че не кожен обрив ами и рак може да развие. Конкретно глупостите, че коронавирусът предизвиквал инфаркт са верни дотолкова, доколкото изпърженият от ужас мозък бълва кортизол, който подготвя тялото за раняване - почва да сгъстява кръвта, за да се съсирва по-лесно в случай на пробив. Това е чисто животински предпазен механизъм.
11
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
При Ковид има обриви, но така или иначе не са ранен признак. А че не са приятно нещо, няма спор.Хората трябва да ги разпознават, за да не се самолекуват излишно.
10
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Като ти излязат синкавите петна, ако не диагнозата ,то прогнозата ще ти стане ясна. Мутафчийски я обясни- яко...
9
3
 
4
 
! Отговори
SarsCov2 преди 3 години
Цирка на задникът ми излезе, отивам да ми направят PSR тест за 120 лв.
8
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Здравейте, аз искарах вируса със всички симптоми, включително обрив по голяма част от тялото ми, повярвайте, въобще не е приятно! Затова разни драскачи да престанат да пишат глупости!
7
3
 
2
 
! Отговори
Hhhhh преди 3 години
Всяко пускане на телефона е ковид. Сега застудява ако трябват бройки за статистиката- студ в тялото ще ви помогне шарлатанино.
6
5
 
14
 
! Отговори
Изтръпнал преди 3 години
Счупен крак дали е ковид???
5
5
 
9
 
! Отговори
И после, преди 3 години
защо хората не вярват, защо не спазват правила? Ами как да повярват, като всичко вече е Ковид 19. Ето, вече и обривът бил симптом!
4
2
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Никога не съм и предполагал, че в България има толкова много доценти и професори, клатикурници на държавната копанкя. Да кажеш, че при толкова много умници как сме на това дередже.
3
0
 
9
 
! Отговори
bbb преди 3 години
Аман, сега пък и кожни обриви! Нека разни доценти, професори, доктори малко да се поспрат с инфоормациите си, че да можем да се освестим!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая не е ли учила, че има дерматолози и там се установява кой от какво боледува. Тая е доцент колкото едно магаре може да е доцент.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре ни се махате със тия вируси от главите доцентска пасмина нефелна.