Николова: Може да има компромис за заведенията по празниците

Министърът на туризма увери, че ще има зимен сезон
13 ное 2020 09:22, Нели Христова
23
Николова: Може да има компромис за заведенията по празниците
Снимка: БГНЕС

В момента се разглеждат заявленията за предоставяне на държавна помощ за туроператори. Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Още по темата

"Предстои зимният сезон. От неделя вече съм на терен в ски курортите, посетих Боровец и Банско. Правилата са въведени. Много важно е дезинфекцията и дистанцията. Нашите курорти предполагат природна даденост. Ще имаме сезон, не можем да говорим за добър сезон, но ще имаме сезон", каза тя.  

"Дисциплината на гражданите е много важна. Клъстърните случаи не могат да бъдат взимани под общ знаменател в конкретните курорти. В курортите нямахме нито един заразен. Към момента имаме единен вечерен час за заведенията, ако има по-добри показатели може да говорим за компромис за празниците", каза министър Николова.

"Имаме амбицията средства да бъдат получени през месец декември, включително и от екскурзоводите. Те предложиха инициатива с над 20 видеа, които бяха гледани от 2 млн. души в Европа", каза още тя. На въпрос дали са изплатени хонорари за тези видеа Николова отговори, че ще се извърши проверка.  

"Сътрудничеството между хотелите и болниците е практика, която се наложи в Европа. Там сработи, включително в азиатските държави. Могат да се използват за туристи, които подлежат на карантина. Практиката е медицински сестри да наблюдават такива лица и ако има симптоматика и да се насочват към болничните заведения.

Имаме готовност от бранша с над 5000 легла, които са подходящи, но не се използват. Пациентът няма да плаща, някои от страните налагат административен подход, при други от бранша посочват конкретни места, а заплащането е от държавата - при нас нормативната база позволява да бъде през НЗОК", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинка ...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите ни подготвят ново още по-голямо заразяване чрез туристите.
13
0
 
4
 
! Отговори
Една конска глава .. преди 3 години
смени друга конска глава, НО просотиите не спират !От къде ги намирате тези партийни другарки ?
12
0
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 3 години
Ти нормална ли си *** ей по празниците да завъртят кючека после до февруари да берем плодовете на остроумието ти без това само комплексари ходят по тези кръчми и ресторанти такива като тебе
11
0
 
10
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Какъв сезон *** како? Пенционерите хляб не могат да си купят след 10 сутринта, а тея ски ще карат. Нали уж се опитваме да контролираме броя на болните за да не претоварваме болниците. Как ще го контролираш на лифта или в хотела? Ще дезинфектира всяка кабинка след всяко ползване ли? Точно от ски курортите пролетта тръгна бума на короната, стотици заразени за дни, Банско беше под тотален блокаж за 2 седмици.
10
0
 
5
 
! Отговори
Лоби преди 3 години
Значи заради "специалните" персони в туризЪма и тази и министЕрка и предшественицата й (*аси *** кофи) се наслушахме на какви ли не "остротии" от март насам...Има едни "наши" хора, които са откраднали НАШИ пари за инвестиции в туризЪма и трябва да им се спасява това, което е в задната част на гащите.Стига ***, валерковице!
9
1
 
8
 
! Отговори
Ахахаха преди 3 години
Никакъв компромис! Стига с тия политикантщини. Хората *** вие заведения ще ми отваряте. Едно военно положение ще реши проблема.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, да се затворим до празниците, за да се пазим, но от 23 дек до 2 януари да отворим всички барове и ресторанти, да се набутаме по кръчми и механи...и след това какво очаквате да се случи?
7
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Като сте тръгнали да метете, първо си изметете свинските ушички, пъдпъдъчите яйца, червената боя и другите отпадъци с които замъсявате площада пред МС, изметете си и клошарите, наркоманите и катунарите от Орлов мост ... Пардон там вече ги изметоха, остава и фирмите за чистота да си свършат докрай работата и да отмият останалата смет в канализацията ... !!!
6
0
 
22
 
! Отговори
mery преди 3 години
Ужас! За българина щом има празник има и банкет, и вирусът изчезва. Щом политиците ни мислят така, какво да чакаме хората да спазват някакви правила изолация.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия за кои се мислят. Компромиси щели да правят, бонбончета за стадото за добро поведение. Ще ви изметем като ***.
4
1
 
13
 
! Отговори
zer преди 3 години
а компромис за медиците няма ли? или те няма да празнуват празниците?
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то,че ще имаме сезон ясно,въпросът е коя година 2024 или 2025?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Операция на носа тук няма да оправи положението. Не че при Ангелкова го оправи, но поне й се вдигна самочувствието.
1
4
 
19
 
! Отговори
Стига бе преди 3 години
Стига с тея компромиси бе, затваряй тоя курник! Стъга съжалява *** Барба, той си е *** и такъв ще си остане!