От БСП: Безработицата расте с всеки месец, няма план

Какво предлагат социалистите като изход от кризата?
46

Извънредната епидемична обстановка в страната беше удължена до 30 април. Национален протест на собствениците и персонал на затворени заведения се проведе днес. Те настояват да започнат работа от 1 февруари. Задълбочава ли се социално-икономическата криза у нас?

"От една година подкрепяме всички протестиращи. Ако правителството от март месец миналата година беше взело мерки с кризата, нямаше да се стигне до този момент. Нормално е ресторантьорите да искат да имат хляб и работа", каза депутатът от БСП Румен Георгиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му за миналата година сме имали 400 000 безработни, а за януари са се увеличили с 15 000.

"Безработицата скача с всеки изминал месец, правителството няма ясен план за излизане от кризата. БСП още април предложи план за спасяване от коронакризата. Още тогава казахме, че за малкия и средния бизнес трябва по-бързо да се отпускат средства", добави народният представител от левицата.

Той припомни и някои от предложенията на БСП - да не се плащат такса смет и данък сгради от бизнеса, тъй като голяма част от е затворен.

"Ако бъде отворен Държавният резерв, тези стоки, храните, ще бъдат на себестойност. По този начин икономиката ще се завърти. От БСП предлагаме бързи действия, това е нашата програма. Съмнявам се, че нашите предложения ще влязат в парламента. До този момент нито едно от нашите предложения не е прието, ние ще се опитаме да ги внесем в парламента", подчерта Румен Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП коментира и законопроекта, входиран от ВМРО за изменение и допълнение на Закона за пчеларството, с който се изменя чл. 32 на Закона за опазване на селскостопанското имущество.

"С предложението щяха да бъдат изсечени над 3,7 млн. декара залесени гори в земеделски земи. В рамките на няколко дни имаше над 90 становища от граждани и НПО-та срещу това предложение. Колегата Сабанов предложи кметовете безразборно да дават разрешения. Радвам се, че това предложение не мина. Следващият протест вероятно ще бъде организиран от пчеларите", коментира социалистът.

Мероприятията от предизборната кампания на закрито ще могат да се проведат въпреки коронавируса. Румен Георгиев изтъкна, че от БСП са против този "двоен аршин".

"Някои от изкуствата също искат залите да бъдат отворени. БСП е в кондиция, ние сме готови за изборите. Трябва да се гласува на тези избори", допълни депутатът от БСП.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С БСП В ЕС ПРЕЗ 2007Г ВЛИЗАМЕ С 160ЛВ МИН ЗАПЛАТА И 102.16ЛВ МИН ПЕНСИЯ- СЕГА 650ЛВ МИН ЗАПЛАТА И 300ЛВ МИН ПЕНСИЯ- СЕГА ОКОЛО ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО ВИСОКИ МИНИМАЛНИ ДОХОДИ, АКО ВСЕКИ КОЙТО ГИ НАПРАВИ ПАК ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО ВИСОКИ ЩЕ ГО ИЗБИРАМЕ ДА МЯТА АСФАЛТ, НИЩО ЧЕ НЕ СЕ ЯДЕ, ДА КАРА ЖИПКА НИЩО, ЧЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА НО ДВА ПЪТИ И НЕЩО ПО ВИСОКИ МИН ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ОТ РУСИЯ...ДАВАЙТЕ ДРУГАРИ ЛИДЕРИ- НЕ САМО ДА ФАЛИРАТЕ БАНКИ И БАЛТАВИТЕ ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
36- МНОГО СИ ПРАВ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ С ПО 250ЛВ ПЕНСИИ- ТЕ СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ КОГАТО УПРАВЛЯВА ФИНАНСОВИЯТ ГУРУ РУМЕН ГЕЧЕВ- НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА 1.8ДЛ ИЛИ СРЕДНА 3/5 ДЛ И ДА ВЗЕМЕШ 900ЛВ ПЕНСИЯ- НЯМА КАК, А СЕГА ОТВОРИ КИК МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ И НОМЕР НА МИНИСТЕРСКОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ, ПОСЛЕ ОТВОРИ БНБ- ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГА ВАЛУТА- СЛУЧАЕН ИЗБОР 12.МАРТ 1997Г 1 ДЛ- 2965ЛВ, ТОГАВА МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ В ДОЛАРИ Е 1.8ДЛ НА МЕСЕЦ- ТА ПРАВ СИ ТИЯ МИНИМАЛНИ И СРЕДНИ ЗАПЛАТИ НЯМА КАК .
33
0
 
0
 
! Отговори
V преди 1 месец
Оставяте бея. Сега света гледа към Давос :Осъзнавайки отлично, че мотивацията на тези стремежи са корпоративните интереси на определени групи, контролирани от техните бенефициенти, както и факта, че Давос е във фокуса на тези интереси, Си Дзинпин отказва на тези бенефициенти да запазят своето господство и в собственото си леговище. И този отказ придружава с много прозрачен намек за неефективност на Запада и липсата на капиталистическо управление в олигархичната система, която според него няма право на монопол, нито подкрепата на собствените си народи.
32
3
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 месец
Нека всеки сам решава от кого може да очакваме нещо по-добро. ГЕРБ вече ги видяхме. След три мандата на Бойко имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. И това по данни от финансовият министър на Бойко за коледните надбавки през декември 2019 (тогава бяха под 360, а с последната индексация - под 380). А от тях има хора, които са работили по 40 години.
А БСП отдавна предлага преизчисляване на всички пенсии. Така че всеки може да реши от кого какво да очаква
31
0
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Анонимен27 2 млн пенсионери мизерстват.Нещо не се връзва с това което
става -през терасите хвърчат хиляди левове от БЕДНИ пенсионери.Не че няма
и такива едва да свързват двата края познавам един пенсията му 265 лв без
50лв добавка ама като сметнеш не му се събират и 10 г трудов стаж,което
означава че не е внасял почти нищо а иска висока пенсия.
30
0
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Абе големи тарикати бе да се отвори държавния резерв и след 2 месеца
ще ревнат КАК МОЖЕ ДА СЕ РАЗСИПВА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ това се прави
с цел спечелване на изборите.Да се отмени данък сгради и такса смет,аз пък
искам да няма данък за колите.Хубаво го предлагате сега ами представете си
спечелите изборите ,Вие касата си не може да управлявате ,държава ще
управлявате,опарихме се няколко пъти.
29
1
 
12
 
! Отговори
червен галош преди 1 месец
Попитах дядо:
-Бил ли си комунист?
-Бил съм - ми отговори той .
-Е не те ли е срам ?
-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
28
0
 
13
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 месец
и ако дойдете на власт безработицата ше изчезне , щото имате план :) :) :)
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе я си го заврете дет слънце неогрява червения план
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Червените крадци

Разбито селско стопанство, разбито образование, разбито здравеопазване, ливкидирана армия, ракети, АЕЦ пред ликвидация, фалити на НОИ, БДЖ, топлофикации, закрит градски транспорт и много други провали сега. Пшеницата на Добруджа се изнася за богатите на запад, а тук се внася ГМО и отпадъди от моловете на запад.
25
16
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
БСП са предложили да се освободи държавния резерв, но печалбите на Лиши ще паднат. Герб долу!!
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Червените крадци

Долара и сега е 1700 стари лева както виждаш. Евро е 1960 стари лева. Цените 10 пъти по-високи от Виденов даже и по стар лев ако смяташ. 2 милиона пенсионера мизерно бедни на 150 евро пенсия или 300 хиляди стари лева при много по-високи цени примерно на тока от 1995 г. и милиони емигрираха . Сега е доста по-зле от 1995 г., когато имаше и само 10 милиарда долара външен дълх, а сега е 50 милиарда долара дълга и теглят и нови заеми.
23
3
 
17
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 1 месец
Удивително е как позитанци немогат да надскочат себе си десетилетия наред. Как ще се справят - ами като харчат ударно чуждите пари и запаси, разбира се... До следващата Виденова зима.
22
20
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Правителството на Герб е една мимикрия на правителство. То не може да създава работа на хората, не може да управлява кризисни ситуации. Само крадат еврофондовете
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мошенници
20
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ако шефката ви беше в Индия щяха да я почитат много , даже щяха да я обявят за свещена -----
19
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
А като се върнат и от чужбина, какво ще работят?
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП когато направи масовата приватизация остави без работа всички хора от фабриките и заводите, които ликвидира и разпродаде за 1лв., а дни след това няряза на скрап. В Пловдив имаше хора, които се обесиха, скачаха от терасите и се натровиха защото бяха пъвите останали без работа. Това го помня и няма да го забравя.
Да си сверят часовниците Бесни Страшни Пенсии преди да съчиняват фантасмагории!
17
2
 
24
 
! Отговори
Червените крадци преди 1 месец
Партия, в която все още актуални са имената на Курнелия Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
16
2
 
7
 
! Отговори
От Бейрут преди 1 месец
Щом от протеста на ресторантьорите се прави политика ясни са нещата, всеки има право на труд гарнтирано е от Конституцията Ресторантьорите могат да отварят Доколко е валидна една заповед, която не е минала през НС и дискутирана от обществото съдиите да решават. Въпроса е юридически, а не политически Не се мъчете не ви си отдава. Няма бивши комунисти.