Католиците у нас отбелязаха по-различна Палмова неделя

Върбовите клонки за първи път не се раздаваха от църковните служители
28 мар 2021 16:50, Красимир Ангелов
15

Католическият свят отбелязва Палмова неделя. Тя съответства на православната Цветница, която се отбелязва седмица преди Възкресение Христово и олицетворява влизането на Христос в Йерусалим.

В Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас, молитвата започна на открито пред храма в центъра на града. След като миналата година заради коронавируса църквата беше затворена за празника, сега вярващите имаха възможност да присъстват и на литургията.

Те влизаха при спазване на епидемиологичните мерки - с маски и ползване на дезинфектант на входа. Тази Цветница за католическата общност е по-различна и с това, че върбовите клонки за първи път не се раздаваха от църковните служители.

"Върбовите клонки, за да няма докосване до всеки, всеки сам ще си ги донесе до храма, за да бъдат осветени. Като че ли коронавирусът ни показа, че можем да бъдем дисциплинирани и по-добри. И призовавам вярващите да спазват мерките, за да не заразяват другите", сподели свещенослужителят в църквата "Пресвето Сърце Исусово" в Раковски - отец Младен Плачков.

Как премина празникът вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR


15
Още от Избори 2021
Избори 2021: Българи в чужбина ще пътуват стотици километри за вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 9

Истината никога не се котира.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тя Европа си е езическа и до днес.Въпреки ,че християнството я заобикаля навсякъде се оказва,че нашия континент има здрави езически корени.Все пак Европа хиляди г преди християните е била езическа.Няма как.Това като реплика към хулителя на Рим.Иначе католиците са много жизнерадостни хора.При тях има веселост и някаква детска душа.Не съм го срещал при нашите.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе хулите католицизма,но,..света е техен.Православието не е котирано въобще.Сори.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Свищов върбовите клонки винаги се вземат пред черквата.Чиста работа.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Католиците вече са сдали багажа. Скоро папата ще узакони гей-браковете. Православието е истината.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
5, точно си описал католицизма. И не виждам някой да ти пречи да си живееш живота. Вярата в Бог е избор, не принуда. Точно католицизма е наказвал "невярващите" с инквизиции и зверства. Под невярващи имам предвид онези които не са вярвали "правилно". Образовай се.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 3

Бе хайде скрий се бе, фанатик!!!

Аман от религиозен фанатизъм!!!
Живеем в 21-ви век, век на науката, техниката и просветата!
Звучиш като някой средновековен инквизитор, чуй се само отстрани!
Никой вече не вярва в измишльотините на официалните библейски притчи - който е фен да ги чете, оставете нас, нормалните хора да си живеем живота без да ни принуждават да вярваме в нещо, което е измислено!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Днес е католическата Цветница - Палмовата неделя!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Католическата система е антихриста. Езическите им ритуали и "празници" нямат нищо общо с оригиналното Божие слово. Облеклата им, сградите им, иконите им, ритуалите им...всички са богохулни и в противоречие с Библията. Наглостта на католическата църква стига до невиждани "висини" след като променят Божиите заповеди, така че да им пасва на техните сатанистки практики. Католическата църква приема йезуитския си орден за борба с протестанството и истинското християнство.
2
0
 
1
 
! Отговори
S преди 2 седмици
Palm Sunday - Цветница. Бъдете здрави!
1
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 седмици
Папата е Сатанист. Католиците са заблудени хора.