Чуждестранните туристи по родното Черноморие в средата на юни

Секторът остава сред най-силно засегнатите от пандемията
77
Чуждестранните туристи по родното Черноморие в  средата на юни
Снимка: БГНЕС

Чуждестранни туристи ще "залеят" родното Черноморие в  средата на юни. Туризмът обаче остава сред най-силно засегнатите от пандемията сектори. Това заяви председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Светлана Атанасова в ефира на БНР.

"В годините, в които нормално работеше, туризмът даваше над 16% от БВП. Тези приходи вече ги няма. Тенденцията за Европа е, че че сезонът евентуално ще започне от средата на юни месец.", подчерта тя.

Туристическият бранш се надява европейският сертификат за ваксинация да улесни пътуванията на повече туристи от членки на ЕС към България. Страната ни очаква и повече туристи от Израел. Основните очаквания обаче остават насочени към българския турист, който за поредна година трябва да спаси летния сезон.

 


77
Още по темата: моретуристи
Още от Общество
Шествие в защита на традиционно семейство срещу "София прайд"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
а стига преди 2 седмици
с това море,когато се научат нашите хотелиери да не,,дерат,,кожи ,тогава ще имат работа иначе ще стоят сами на плажа-да са живи и здрави
20
0
 
1
 
! Отговори
Румънец преди 2 седмици
Ние тази година посетим Исторически парк до Варна
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За какъв туризъм говорим Елените, Влас, Сл. Бряг, Несебър, Равда и Ахелой чспоред мен това не са туристически комплекси отдавна статутът им трябва да е на един средно голям град и да се спре с кръщаването им като отделни комплекси.Вътре в този град кипи един отвратителен хаос и борба кой да дръпне левчето на туриста, ако това е правене на туризъм крайният резултат е точно този който е на лице.
18
1
 
10
 
! Отговори
ала бала преди 2 седмици
Хубавото е 4е които напусне туризма веднъж и си намери нормална работа пове4е никога даже и не се замисля да се върне пак или поне пове4ето са така,та интересно Бг туризъм с кого или по-то4но с какво ще работи и как ще бъде ценово и ка4ествено конкурентоспособен на останалите
17
2
 
11
 
! Отговори
ала бала преди 2 седмици
трябва 4исто луд да си да се прецака6 да работи6 в туризма сезонно за по 2-4 месеца за по 800-1000 лв,или 1300-1500 лв на месец но усигуровки на минимална работна заплата.Баламите които мислят 4е пак 6те се върне онова време кадето ден година храни са се пообаркали сериозно,а тези които въпреки вси4ко са все още в туризма трябва да знаят 4е тук пак ще поте4е едва когато Испания,Италия,Гърция,Турция,Египет и т.н прелеят и се препълнят,т.е на п*ткин ден
16
2
 
8
 
! Отговори
Док преди 2 седмици
Въй, завалийките, ще ги залее вълна от чуждестрани туристи! Ха дано, щото ако Гърците случайно решат да дадат свободен достъп през КППтата или да правят бързи тестове буквално умирате прави, хахахахаааааа!!!!
15
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Лелее, тия ако на мен чакат да спася сезона, яко са го закъсали.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Или евентуално на куковото лято.
13
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 седмици
...има ли 10 човека...?
12
0
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 седмици
Който предложи най-ниски цени - той печели.Наели сте обект на голям наем?!Има голяма опастност да не го изплатите...
11
2
 
12
 
! Отговори
Спокоен преди 2 седмици
До РусенецЪРусе - Будва ти е около 20 часа път. Ако и жена ви е шофиор е приемливо. Но прехода е приказен. Няма такива планини като "Монтенегро".
10
1
 
19
 
! Отговори
6 до 8 и 9ти преди 2 седмици
Затова казвам, че всеки българин има различно виждане за почивка и как да я кара. Никога българи не са пълнили големите комплекси, където цените са надути до поносимостта на западните туристи. На тях пак им е добре, защото плащат още Януари на пакетна цена и ги хранят. Като похарчи дневно 50лв за кафе и бира, все едно не е харчил. А нашенецът идва и хоп 155лв/вечер, защото е за 2дена. А квартира при някоя баба в Ахтопол вече не е хотел, моля, моля
9
9
 
16
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 седмици
Гърция и Турция са ни ясни. Там си почиваме от 10 години. Аз, нещо ме влече Албания. Говорят се хубави неща. Нямат много ривиери, но каквото има. Българията си е съсипана и нямат място парите ми там.
8
2
 
24
 
! Отговори
до 7 преди 2 седмици
И що да плащам за Албена и Константин и Елена като имам бунгала на Шабла? 20 кинта ми е за 4 човека. Вярно, нося си газовия котлон ама чадърите са мои, шезлонгите също. Вечер за 20 кинта си правим вълшебна вечеря за семейството колкото ми е паркинга в Албена. Аре у лево!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Таа кога сезонаът е почвал преди средата на юни? Да не казвам началото на юли. Друг е въпросът какво и как се осчетоводява.
6
4
 
26
 
! Отговори
Сев Черноморие преди 2 седмици
Не разбирам, защо всеки трябва да пише, че щял да ходи в Гърция или други комшии? Жена ми е работила в Св.Конст. и Елена, Златните и Албена, когато това беше истинска работа за обучени в туризма преводачи, управители и даже келнерите шпрехеха Дойч. В момента работят неграмотни и събрани от кол и въже. Тези места не бяха за българите и никога не е имало наплив. Аз съм виждал на Златни някоя заблудена двойка омешана с тълпата. Вечер има в дискотеките само за вечерта и толкова. На юг е друг вид
5
9
 
26
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 седмици
Вярно че ми идва далечко, но за втора година ще сме в Черна Гора. Къщурка в планината, на 10 минути от плажовете на Будва ми е на цена на мърлява хотелска стая в България. Ми, няма начин.
4
6
 
23
 
! Отговори
Грую преди 2 седмици
За работещите в БГ туризма - намерете си смислена работа мързеливци.
3
0
 
19
 
! Отговори
Бръм преди 2 седмици
Никакво насочване към българския турист не си личи, ама айде.
2
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано да се оравят нещата, хората са бачкали яко да си създадат хотели, нека да има туристи