Проф. Васил Каракостов: Ковид-19 е по особено заболяване

Ваксинирайте се, носете маски вътре, съветва специалистът
Обновена: 5 авг 2021 22:53 | 5 авг 2021 22:53, Красимир Ангелов
47

Ставащото не е казус, системата позволява и това е масово явление - болниците да бъдат управлявани така сякаш директорът е едновластен. Промяната в здравеопазването за мен е много дълбока оран. Човекът, който прави тази реформа, трябва да бъде подкрепен не от 50+1 от депутатите, а от 100% от тях. Това каза за "Денят ON AIR" началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” проф. д-р Васил Каракостов.

Според него назначенията на директори в болници доскоро са били на политически принцип.

"Управлението на едно предприятие трябва да е от човек с визия за бъдещето и той да милее за това. Моделът на клиничните пътеки се изпълни със съдържание докрай, няма повече накъде", посочи лекарят.

"Трудно е да се гарантира дали една личност ще направи нещо, ако зад него има политическа структура. През последните 3 години, след като в НЗОК настъпиха промени, това да се правят регулярни проверки за пътеките в болниците е нещо абсолютно нормално. Когато един пациент не лежи в болницата, не присъства в болницата - тази пътека на Здравната каса отпада. Може да се е подписал 55 пъти, да са направени всички изследвания, ако той не е открит там, това нарушава лечебния процес", коментира той.

По думите му навсякъде има проверки в болниците, дори в Германия, особено когато става дума за частни здравни каси.

"Избягвам да плаша хората, Ковид-19 е по-особено заболяване и вирусът се стреми да оцелява. Чрез адаптиране, в комбинация с други варианти. Хората обаче са подготвени и вече имат представа за какво става дума. Ще има четвърта вълна, заведенията бъкат и никъде не съм видял маски. Вероятността на плажа човек да се зарази е много по-малка. Мисля, че ще се справим, бих се обърнал към хората - нека се ваксинират. Няма мутация до този момент, има варианти", допълни още началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” пред телевизия Bulgaria ON AIR.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Няма мутация до този момент, има варианти" Що е то мутация?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И доста мокри съчки ще изгорят. И не е никакъв грип. Неграмотниците да не се изказват. Ако искаш , ела в интензивното да ти покажа какво е Ковид 19.
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво му е особеното? Обикновен сезонен грип. Лекува се с чай и аспирин. Е, някои сухи съчки ще изгорят, но на кой му пука?
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-особено заболяване... Я оди се прескачай. 2 пъти го минах, чист грип. Вторият път не съм и разбрал
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата година в една бензиностанция нямаше човек с маска, сега е обратното, но не маската е решението и всички го знаете.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой не си носи маска,професоре?По огледалата на колите,в чанти и джобове,на лакти...всеки си носи високо хигиенична,стерилна и супер спираща вируса маска.Моята е в задния джоб от февруари.
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия по форумите които пишат против ваксините да не са гласували за ИТН, много нисък капацитет, много. Толкова много простотия никога не е имало по земята българска.
32
0
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Главата и гръмна не от тромбози,на от 3 мозъчни аневризма.Мозъчните аневризма са патологично разширение на кръвоносни съдове като резултат от отслабване на съдовата система. Когато се спука предизвиква кръвоизлив в мозъка. Тромбите или тромбозите са друг вид. Тромбозата е патологично съсирване на кръвта в кръвоносните съдове.Причините са също увреждане на съдовата система, но те не предизвикват кръвоизливи, а тромбогенезата запушване.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Особенно, да, медейно, токсични елементи, психосоматично, модерно, айде у лево!
30
7
 
4
 
! Отговори
До 29 ,,ау,, преди 1 месец
и неврохирург започна....Не се учудвай. Вирусът атакува целия организъм. Деса Радева направи мозъчна тромбоза след инфекция и я оперираха( неврохирурзи).Бай бабо, да не те среща мечката.
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
500 нови, скок на починалите. новия щам е крайно смъртоносен (
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковид настрана, но по особените заглавия ще разпознаете журналистите, които пишат в национални медии, без да имат диплома за основно образование.
27
5
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 1 месец
не съм доктор но колко да е особено, 3-*** от семейството го минаха на крак 3-4 дена и нямат проблеми след това, като единия е на 58 години ... НО кръвна група 0+, в БГ леко забравят (или непревеждат) статйи които говорят за това че има значение кръвната група и здравословния начин на живот/хранене .. наздраве :)
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ау вече и неврохирург почна да разбира от Ковид.
25
6
 
20
 
! Отговори
асд преди 1 месец
да Ковид е по-особен вид заболяване. Първата медийна болест в света
24
6
 
11
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
Някои хора му викат *** пропаганда, аз му викам тъпи новини написани с цел сензация за да им се прочете простата статия
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма мутациии има варианти. Лееелеее тоя от къде го намерихте? Що не обясни и как от маска може бактериална инфекция да направиш на белия дроб?
22
8
 
23
 
! Отговори
По-особен ? преди 1 месец
професор ? Ха-ха-ха, поредния манипулатор. И като легнем да спим, пак ще носим маска, нали така, платени професоре ?
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки месец 1000 лв по 24 месеца докторите и сестрите се облажват. Не се знае този медицински и медиен цирк ще продължи.Не се чудете защо вдигат данъците и осигуровките. А дъежавните кредити надхвърлят БВП.Кого издържаме всъщност?Една администрания, която не ни лекува. А влачи към себе си.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой си ти? За първи път те виждам и чувам?Тези професори и лекари намериха едно поприще, което носи на медиците по 1000 'лв допълнителни пари към заплатата.В основанието на преводите пише ПРОЕКТ.Сами преценете какъв.