Протест във Варна заради събаряне на балнеологичен център

Емблематичната за града сграда дом "Младост" е с нов собственик
22 яну 2022 21:08, Анисия Иванова
27

С жива верига и символично пренасяне на вода жители на Варна отново се обявиха против смяната на предназначението на бивш балнеологичен център. Емблематичната за града сграда дом "Младост" е с нов собственик и ще бъде съборена, защото се руши.

Проектът за модернизация предвижда и изграждането на жилищна част, а протестиращите не вярват, че инвеститорът ще спази обещанието си да запази сградата като оздравителен център.

"Един много по-модерен балнеолечебен медицински център с широк обществен достъп, както е бил досега. Той ще има съответните кабинети за извънболнична и медицинска помощ", каза проектатът на новия "Дом Младост" арх. Красимира Костова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се,че минералната вода на Варна стои неизползвана.Куп сгради ,които някога са захранвани с минерална вода,сега се рушат,но иначе молове бол.Щеше да има и отопление с минерална....Пак ще почне едно риене и копане.Да не се забравя,че града е на водна възглавница и всичко някой ден може да се срине в морето.
21
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
На снимката е "архитекта". То прилича на онова дето казва грух, грух, грух... Ако такива оправят Варна малий...
20
1
 
9
 
! Отговори
абв преди 2 години
Държавата да си влезе в роля и да откупи земята
19
0
 
12
 
! Отговори
Вар преди 2 години
Дом Младост бе добра сграда за обучение по плуване за учениците едно време. Ясно е едно, подобна база няма сметка да съществува в полза на гражданите / децата на града. Частният интерес е силно протектиран, въпреки че кмет се избираше от народа (до колкото помня). Та колко е виновен "новият собственик" и къде е отношението на кмета на града!?Какви ще бъдат преките и непреките ползи за общината, при все че обекта е строен с народна пара!?
18
11
 
1
 
! Отговори
aze преди 2 години
ореваха света за тази порутена клоака, не мога да разбера що за *** вдигат такава врява
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кмета взе парите и каза - Ще видим. Пак гербавите далавери като със стадиона. За да бъде построен съборения стадион Юрий Гагарин ще са нужни около половин милиард лева. Ама ко са за варналии ? Ако всеки варналия от пеленачето до стареца дадат по 2000 лв и готово :))) Аз им вервам че ще оправят стадиона . Как да не им вервам :))) Проблема е че тия дето управляват не могат да смятат . Ама важното е да се ВЕРВА а не да има стадион.
16
2
 
16
 
! Отговори
Фъуъъуу преди 2 години
Портних продаде и разруши ВарнаТози кмет е за подмяна
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА блока зад Дом Младост е общински, първият във Варна изцяло саниран.Повечето от протестиращите се надъхват от фейсбук групи с фалшиви послания
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . каза проектатът на новия "Дом Младост" арх. Красимира Костова пред Bulgaria ON AIR.. . . . . . . Кой моля, неграмотници? Няма публикация без граматични, правописни, семантични, морфологични от завършилите 4-то отделение специализирани неграмотници наречени по публикацията работи . . . Т.е. преписва еди коя си или еди кой си! Даже вече и не смеят да се пишат журналисти!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ми от 86-та работеше там в зъботехническата лаборатория. Аз съм се учил да плувам в тези басейни като дете.... Не е на Феста Холдинг, а на Даниел Славов - Дънката. Това е последната продажба. Иначе и Феста са го взели за да го събарят, ама на Петя Славова не и се получи. Затова и десетилетия беше оставено без поддръжка.
12
1
 
7
 
! Отговори
Г преди 2 години
Феста холдинг, купен е много отдавна преди 15 години сигурно.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой влизал ли е скоро ?! Вътре където са офиси и кабинети с басейн смърди. Вън басейна .... ужас. Строен е 198-и някоя си последните 25 години е занемарено и се руши.Собственнка на делфинариума го купи
10
3
 
15
 
! Отговори
Спиро преди 2 години
Ууу на управниците, браво на протеста
9
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Басейните на дом Младост в последните години се пълниха с роми-гастербайтери, българите го отбягваха точно по тази причина, да го събарят, щом не могат да го поддържат и да го опазят от мypraвата напаст. Язък за минералната вода, ще отива зян.
8
2
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Как е възможно това??? Не мога да повярвам! По-добре да падат бомбите и ракетите!!!
7
3
 
26
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Абе , тия *** сториха в Морската градина-културно-исторически защитен обект !?! Че в Младост ли? Направиха хубавия ни град на китайски квартал с мръсотия и отпадъци на всеки метър!
6
3
 
32
 
! Отговори
Варналиев преди 2 години
Играчът, купил дом Младост, искал да купи и съседния жилищен блок, за да ги СЪБОРИ и да направи затворен жил. комплекс, с ползване на мин.вода от сондажа под бившия ПФОЕ МОЛ. Утре, като спихне жилищния балон, хората от съборения блок ще останат на поляната, а дом Младост ще е спомен. Варна е адски презастроена, благодарение на районни корумпкметчета. Вижте Кайсиева, Конфуто, Възраждане, абе целия град. Защо ,бе?!
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези какво спасяват?!? Влизали ли са скоро в тази сграда?!? То вътре е мухъл и разсипия! Тази сграда няма смисъл да стои в такова състояние.
4
2
 
13
 
! Отговори
Е преди 2 години
кой е тоя ,,нов собственик", щото не се знаеше на кого е?
3
14
 
5
 
! Отговори
Варненски преди 2 години
Хайде сега, поредните решили, че нещо не им е на кеф и че трябва всички да разберат. Аман от фейсбук интелектуалци