Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

Лидерът на "Атака": Сякаш той е измислил азбуката
24 май 2023 19:21, Александър Попов
416
Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров публикува остра позиция за отбелязването на националния ни празник и спечелената награда от Георги Господинов. Той направи това в социалните мрежи и бе категоричен, че ако Господинов е най-добрият ни автор, то той е космонавт. Ето неговото мнение.

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.

Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център.

Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека. Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов.

Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.

Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.

Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.
Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”.

Но подозирам, че знаят и това ме спира засега....


416
Още от Общество
ЕК с оценка и икономически препоръки към България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
0
 
! Отговори
Татяна преди 3 дни
Само с едно уточнение, че 24 май е официален празник, а национален празник ни е 3 март.
317
3
 
3
 
! Отговори
Стоко преди 5 дни
Този се пропи непоправимо и руските му спонсори го изоставиха, защото стана като тях.
316
4
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 дни
За съжаление Волен е много прав в случая!
315
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лично Тиранозавър Рекс със помоща на Цератозавър са написали и Кирилицата и Глаголицата преди 80 милиона години. На волен му дай малко бело и ще обяси големия взрив и възникмането на вселената.
314
2
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 5 дни
Безспорно-успехът на гочката е исторически,но ниглежирането ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ на КИРИЛ и МЕТОДИЙ и ТЯХНОТО ДЕЛО е ЖАЛКО и СМЕХОТВОРНО. Какво значи написването на един роман пред една писменост на стотици милиони по света? Само питам...
313
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хора, които си мислят, че гръцката азбука е първата писменост в Европа, тръгнали да се присмиват на Сидеров за това, че му липсвали знания и т.н. ... :) ... Доста смешно изглежда отстрани, но колкото си по-пр_ост и по-малко образован, толкова по-малко се срамуваш да го показваш... :)
312
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Той даже не знае, че първата европейска азбука е гръцката на базата на която е създадена Кирилицата." - Първата европейска азбука със сигурност не е гръцката. Чувал ли си за Линеар А и Линеар Б? Намери ги в нета и ги сравни с глаголицата - 80% идентичност. Въпросът е защо те са на 80% идентични с глаголицата, а не с гръцката азбука? ... :) ... Темата е дълга. За да я разбереш отдели няколко години от живота си за четене и ще я проумееш.
311
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този пак е прекалил с алкохола.
310
8
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 дни
Сидеров, произведенията на този голям писател не са за твоята куха русофилска глава. Гледай си там Путин и Митрофанова и не се бъркай в литературата, ти не ставаш за тия работи!
309
6
 
9
 
! Отговори
изводи преди 5 дни
Волен Сидеров е умен човек, с издадени книги, но въпреки тези достойнства, се оказва обикновен завистник! Още повече са градски с ГГосподинов, но Господинов бил от селата, а Сидеров от центъра... ти да видиш! Завист, горест и агресивна злоба от това, че Господинов, а не ти, получи международно признание... Грозни думи! И не, г-н Сидеров, ние не празнуваме английския език, а се радваме на български успех!
308
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя нама да го нарека абориген за да не обидя коренните жители на Австралия. Той даже не знае, че първата европейска азбука е гръцката на базата на която е създадена Кирилицата. *** човек и силен вятър нямат спиране.
307
0
 
1
 
! Отговори
До 307 Паню Баирски преди 5 дни
Е ти поне разбираш като се испускаш тука. Каза ли на мъжът си , че си тука
306
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Човешката злоба в пълното и великолепие...
305
6
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 дни
Сидеров, ти не си космонавт, не си никакъв, а си един жалък поплювко и руска подло-а и понеже си отритнат от всички, се чудиш за какво дасе хванеш. Какво разбираш ти от литература бе тъпан с ***-н!
304
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Волен Сидеров е от крилото на Червената ПОЛША Маркс-Цска комунистическа протурска партия.........както казва бригадир червеноармеец югославянина Радой Ралин:"Събрали се Българин и Славянка на ПОЛЯНКА"....Името Полша е ФАЛШИФИКАТ базиран на само едно ПОЛЯНИТЕ от над 100 Славянски Племена на тяхна територия като кръстник им е Православно-Християнска ВИЗАНТИЯ и Втори поред СВЕЩЕН КРЪСТ на Константин Велики с АПОЛОН на "Под този знак ще победиш"-Опознай християнството за да се влюбиш в него
303
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
*** "златен пръст" заврян в белият му г..Копейкин и Волен са тотално луди *** и са най вредното за България .
302
5
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 5 дни
Затова Волен го няма вече в парламента. Изхвърлиха го избирателите. Колкото и избори да има, Волен все извън парламента и без шансове за влизане. Все Атака е намесена в скандали и все Волен мрази народа си, културата и ценностите, както и националните герои. Щом се гаври с Кирил и Методий, ще се изгаври и с всички останали. Казва, че самият той бил Левски, а истинският Левски бил някаква измислица. Плюе и Ботев.
301
7
 
14
 
! Отговори
Хранилище за спомени преди 5 дни
Волене Путин нали каза през 2021г. ;"Честит св.св. Кирил и Методий на братския македонски народ." пак не си си пил хаповете.
300
3
 
3
 
! Отговори
ПСВ преди 6 дни
До дядо ИванВъпреки Русия я има....
299
17
 
8
 
! Отговори
дядо Иван преди 6 дни
Ако я нямаше Русия, днес на територията нямаше да има държава с име България.