Мая Манолова: Недоволството от изравнителните сметки ще расте след 15 август

Решението да бъдат преразгледани е на финансовото министерство
4 авг 2023 15:50, Стела Стоянова
15
Мая Манолова: Недоволството от изравнителните сметки ще расте след 15 август
Снимка БГНЕС, архив

Излязоха първите изравнителни сметки на столичани за парно и топла вода.

Неотдавна обаче стана ясно, потреблението е изчислено при 20% ДДС заради възстановената ставка от първи юли тази година. През отоплителния сезон услугата е ползвана с ДДС от 9%, което предизвика възмущението на потребителите. Така се оказа, че ако имаш да получаваш пари, ще ги получиш с 9 на сто ДДС, а ако доплащаш, ще трябва да внесеш сумата при 20% ДДС.

Недоволството тепърва ще се разраства след 15 август, когато масово абонатите на "Топлофикация" София ще получат фактурите за изминалия сезон. Това предупреди лидерът на гражданското сдружение "Изправи се.БГ" Мая Манолова, съобщава БНР.

Още по темата
Решението дали ще бъде преразгледан начинът, по който се изчисляват сметките, е на Министерството на финансите, каза Мая Манолова.

"Миналата година министър Велкова се разпореди, фактурите вече бяха стигнали до потребителите и "Топлофикация" им върна даже внесени суми. Тук още плащането не е започнало, защото периодът за корекции и за възражения е 31 август, така че има време. Г-н финансов министър, вие сте на ход...", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
ИзМаМата Сградна преди 8 месеца
Формулата, по която начисляват сградна е ИЗМАМА. Особено за ново строителство след 2000. Защото всички инсталации в апартаментите са хоризонтални, с централни топломери на входа на жилищата. С две тръби по етажите, на стълбищви площадки са изключени. Тези 2 вертикални тръби са без УРЕДИ. По 3-4 апартамента средно на етаж, сумата която взимат за 1 тръба е м/у 300 и 400 лв. на етаж на месец. Няма защита срещу усвоили сградни тръби и дублиращи радиатори, незаконни подови отопления.
13
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
Нашите патриотични депутати. Когато управляват - всичката наред, станат опозиция - всичко е зле. Дай да насъскваме народа да паднат тези, за да седнем ние. Толкова сте прозрачни всички.
12
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
за един радиатор миналата година ми върнаха 90 лева сега трябва да доплащам104 лева без ддс при много по мека зима
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо се бута , като я помним. Беше омбудсман да махне сградната инсталация. Имитираше пет години работа . И накрая нищо.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кокорчо го направи умишлено това, нали иска да се хвали с увеличени приходи. Аз лично ще си обжалвам сметката, миналата година е излезнала на 31.07, а тази защо на 15 август? Трябва да ги изгоним и да развали сглобката сега е времето.
9
1
 
7
 
! Отговори
Бай Урко преди 8 месеца
Докато си траеме така ще да бъде, вдигат вода, ток, топлото те клати от всякъде, протести яки и ще се оправят нещата!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МаяМа на всяка манджа миродия. Чуди се кой проблем да яхнe.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Топлофикация и топлинните счетоводители винаги ще са на плюс, докато законодателят не вземе мерки да защити потребителя
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Топлинните счетоводители като Бруната трябва да бъдат премахнати и да остане само Топлофикация. Докога с мафиотски фирми?! Позор! За какви ДДСта говори тази госпожа?!
5
0
 
9
 
! Отговори
от 3 до 4 преди 8 месеца
ааааааа , благодаря ! значи тази е оная ,,,,, мая .
4
3
 
14
 
! Отговори
До3 преди 8 месеца
Това е Мая общата
3
3
 
12
 
! Отговори
възпитан преди 8 месеца
извинете , коя е мая манолова ?
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Топлофикация от години краде абонатите, това всички го знаят само фандъка се прави на неразбрала ама нали парите отиват в касичката на вожда.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'Това предупреди лидерът на гражданското сдружение "Изправи се.БГ" Мая Манолова' -- а ко стана с продължението 'Мутри Вън' или мутрите вече са вън, тоест на свобода?