За чаршафите на Елизабет Кравец

Какво е да си украинка в демократична държава
Обновена: 12 сеп 2023 16:00 | 12 сеп 2023 09:45, Петър Бойчев
224
За чаршафите на Елизабет Кравец
Снимка: Нова

Една варненка, родена в Израел, с баща евреин, роден в Украйна, стана "Мис България". И повлече със себе си хейт като добра новина за Русия в демократичен печат. Ама защо украинка! Ама свършиха ли българките! Ама писнаха ни тези, цяла година ги храним и им сменяме чаршафите, сега и първи места по конкурсите им раздаваме!

Това, последното го чух на няколко пъти във Варна това лято, където отмарях на Офицерския плаж. Там се говори на руски език. Не предимно на руски - основно на руски. И аз, бидейки моноезичен с чужд език руския, плувах в свои води. Буквално. Някога се възползвах брилятно от възможностите, които предоставя този език на плажа. Сега вече го ползвам с научна цел.

Още по темата
И така, слушайки речта на Пушкин и Достоевски, възневидяна в тези дни, изведнъж се запитах - ами къде са украинците? Знам, че във Варна те са най-много. И че са настанени в кокетен нов курортен комплекс в кв. Галата. В горичка над плажа. Вълшебно място.

Питах моя приятел Цанко, мастит варненски журналист, къде са украинците. Ами навсякъде, отвърна ми той. Около тебе на плажа, около тебе в кръчмата, навсякъде са.

Е как, изумих се аз, те всички говорят на руски, не чух нито дума на украински. Все пак правя дотолкова разлика. Всички гаварят, никой не муве.

Всички говорят на руски, защото тука мразят зверски украинците, открехна ме Цанко. И продължи. Всъщност, каза същото, което чух на плажа - за храненето и чаршафите.

Ето, с този хейт се сблъска клетата Елизабет Кравец. Нашето момиче, с майка българка. Евреите, както знаете, не признават друга връзка освен майчината. Бащата по принцип е неизвестен. Та ние го грабнахме нашето си момиче и го разсипахме. Типично по български. Както дебнехме какво ще каже Нургюл, като се върна от Баку. Ай не беше споменала България, флага, родината, ай сме й теглили сиктира. Тя обаче се оказа невероятно мъдра за годините си. Евалла, Нургюл. С едно изречение им грабна автоматите от ръцете и ги захвърли като детски играчки. И им каза, мерси баку!

Елизабет се оказа също толкова умна, нищо че не е шахматистка. И добави този капитал към невероятната си красота. Тя е пълно копие на младата Ирина Шайхлисламова, покорила света като Ирина Шейк. Руският супермодел с татарски корени превзе Холивуд, разтопи сърцата на милиони и развърза кесиите на десетки, главно на Кристиано Роналдо и Брадли Купър. В Америка не й придирят за родословното дърво, успя даже без еврейско потекло. А това там е незадължително, но необходимо условие. Неслучайно казват, че трите най-важни еврейски празника в САЩ са пасха, ханука и нощта на оскарите.

Елизабет тръгва към света и несъмнено за нея ще се говори. Поразително красива и умна, танцьорка, украинка. Славата е на една ръка разстояние. Българските кинаджии и модни агенции да побързат. Още утре могат да си ядат ушите. Първи филм, първа корица с бъдеща световна звезда ще са добра реклама.

Попътен вятър за младата варненка по пътя към успеха. И да пали свещ, че в тези мътни времена се е родила украинка. Ако беше рускиня, жална й майка. И татко. Нямаше да бъде допусната до конкурса, или конкурсът щеше да бъде анулиран заради санкциите срещу Русия. Тя щеше да бъде мръсна рашистка и агент на Кремъл, крил се в България и изпълзял за конкурса като змия в пазвата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 7 месеца
Каквото искате си пишете! Изключително красива българка е! Нека всички мъже да имат такава красавица са своя жена! Сигурен съм, че ще ни представи достойно на световната сцена!
184
1
 
2
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
До Хасан Бабикян голям праз че е опляват, на всякъде плюват по разни такива!!Нарочно биват избирани некоренни жители на БГ-то и на Запад е така, такава е заръката на ГОЛЕМИЯ БРАТ бе мунки!!На рекламата негърче се гушка с русо дете, все едно са братчета!!Това върви отдавна по ТВ!
183
0
 
0
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
До Анонименмалки букви бе, таковахте го тоя език нали и ти си Българин!!!
182
1
 
8
 
! Отговори
еххх преди 7 месеца
До Фашизоиден Зеленоид Лапай патето !
181
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За мен, честно казано е важно, като каква се възприема. Доколкото я слушах и гледах говори на чист Български и се възприема като Варненка, тоест като Българка. Тъжно и показателно е, че когато наистина хубаво момиче стане Мис България е новина, която не слиза вече седмица.
180
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видях снимки и майка и определено не прилича на българка! Типична украинка!
179
10
 
49
 
! Отговори
Прос Спортис преди 7 месеца
Най-накрая имаме наистина красива победителка в конкурса. Нека да не я оплюваме !
178
3
 
8
 
! Отговори
255 преди 7 месеца
До Анонимен Ама вие говорите, че Нургюл е българка.
177
24
 
11
 
! Отговори
НАТО и Украйна вън преди 7 месеца
НАТО вън от България и Европа не ще ме гресори
176
25
 
27
 
! Отговори
Всички мразят нацист преди 7 месеца
Всички мразят нациста наркоман зеленски унищожи Европа продажникът за мръсните долари на краварите. Путин все още ще ги украинците ако не беше така войната щеше да свърши за два дена. Слава на Русия и България. Нацизма ще бъде победен.
175
53
 
36
 
! Отговори
Фашизоиден Зеленоид преди 7 месеца
Всеки украинец ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! Войната ви не е наша! Нито фашистката бандеровска идеология!
174
6
 
25
 
! Отговори
A преди 7 месеца
Откъде накъде тая си е украинка?Евреин баща и майка българка-това е.Баща й се роди в уРкаина , но за един евреин това изобщо не е важно, и момичето си е израснало в Израил , значи 100%има и израилския паспорт ,както и бг.Къде сте напъхали украинка тука?))Какво общо имат?Божееее, влачат тези **** къде ли не.
173
22
 
22
 
! Отговори
Хасан Бабикян преди 7 месеца
Идиотска статия, която не отговаря и изопачва истината. не е вярно че "всички мразят украинците", не е вярно, че "всички говорели на руски" защото мразели украинците, не вярно, че има масов хейт срещу това хубаво дете. Да, може би има настроение срещу Руснаците, поради това, че Русия е фашизирана страна агресор, но и това не е преобладаващо. Някои хора, в това число и многострадалния автор на тази статия Петър Бойчев, явно се занимават основно с хейт и поради тази причина, акцентират на него.
172
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добро си е момичето а оня латентен гей путин ще си плаща в Хага запазена му е килията на Милошевич и билет за кобзон
171
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако беше рускиня щеше да плаща за греховете на Путин и целокупния руски народ, който го подкрепя. Въобще не ме трогва ако била рускиня какво щяло да стане.
170
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Впечатлен съм!Браво !
169
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютно вярно. Ако беше с руски корени.... КРАЙ с нея
168
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То така е от край време да се прочуе българин или българка трябва да напусне България .
167
5
 
12
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Добра статийка, на висота!
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е кво да правиме сега. Да се учи от Дуа Липа.

Спонсорирани публикации