Сидеров е обвиняем по делото за инцидента на магистрала "Тракия"

Лидерът на "Атака" е привлечен като обвиняем за подбудителство към лъжесвидетелстване за инцидента на магистрала "Тракия"
20 фев 2007 18:57,
Сидеров е обвиняем по делото за инцидента на магистрала "Тракия"
Сидеров се е явил в сградата на Националната следствена служба. Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е привлечен като обвиняем за подбудителство към лъжесвидетелстване за инцидента на магистрала "Тракия" през април миналата година. Това научи БТА от неговия адвокат Марин Марковски.

Сидеров се е явил в сградата на Националната следствена служба /НСлС/, макар че е бил нередовно призован, добави Марковски.

На седми април миналата година имаше инцидент на магистрала "Тракия" между лек автомобил "Ситроен" с надписи на телевизия "Скат", в който са пътували Волен Сидеров и неговия тогавашен съпартиец Павел Чернев, и автомобил "Форд" в района на ханче Церово.

"Форд"-ът е управляван от 22-годишния Явор Доков. През май миналата година главният прокурор Борис Велчев подписа искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Наказателното преследване е за лъжесвидетелстване, подбуждане към лъжесвидетелстване и спомагане на лице, извършило престъпление, да избегне наказателно преследване, заявиха тогава от прокуратурата.

В мотивите си Велчев посочи, че на 8 април 2006 г. Сидеров съзнателно и писмено е потвърдил неистина: че около 23 часа на 7 април в отсечката Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела, ги е засякъл червен Форд-микробус и известно време не позволявал да го изпреварят, танцувайки пред тях.

След като все пак тръгнали да го изпреварват, Фордът ги притиснал отдясно и започнал да ги изтласква към мантинелата. Шофиращият Павел Чернев овладял колата и успял да излезе напред и да продължи без спиране до София, твърди в показанията си Сидеров. На 8 април в София той умишлено е подбудил народния представител Павел Михайлов Чернев, при условията на продължавано престъпление, съзнателно, устно и писмено да потвърди неистина, се посочваше в мотивите на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание