Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

ДПС е в криза - митът за Доган като гарант на етническия мир рухна, каза за Dnes.bg лидерът на ДСБ
22 ное 2008 17:43,
226
Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия
Иван Костов: ДПС е мафиотска организация. Снимка: Булфото

"ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци".

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

"Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката "Лиана". Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея", категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, "тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия".

"Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко - че е свързан с "Мултигруп", че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички", каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото "пречи да се фокусираме  върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията".

"А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики", каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

"Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме  компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление - на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление", каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

"Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията", заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, "Атака"?

"Това ще покаже следващото Народно събрание.

"Атака" са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки", завърши лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
94, ти си от тези 25% малоумци, защото смяташ че гласовете се броят. Останалите 75% не са такива, след като се досещат че мутрите и комунистите, след като държат всичко, няма защо да броят.
224
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добро утро свате!
223
0
 
0
 
! Отговори
kradec преди 15 години
Независими депутати искат нова конституция Курс за свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова конституция, регламентираща мажоритарен вот и двойно по-малък брой депутати в парламента - 120, поискаха вчера партия Ред, законност и справедливост на независимия депутат Яне Янев и сдружение Европейски демократически институт на колегата му Димитър Абаджиев. Двете формации се подписаха под политическия проект България на гражданите и регионите. Сегашният политически модел е заложен от БСП и Андрей Луканов през 1990 г. и е подобен на руския - управляват олигарси, преплетени с политическите партии, обясни Абаджиев. И припомни, че във всички доклади на Европейската комисия досега партньорите ни в ЕС са намеквали за очаквани промени в конституцията. Гражданите и регионите да имат свое представителство в законодателната и изпълнителната власт, каза Янев. Затова една от идеите е представители на регионите да могат да контролират НС чрез създаване на втора камара на представителство на регионите. Това щяло да пресече и парашутирането на кадри по места от партиите и щяло да наложи естествените местни лидери. Към проекта можели да се присъединят организации, неучаствали в управлението в последните 19 г.
222
0
 
0
 
! Отговори
до #221 преди 15 години
ОБИЧАМЕ КОСТОВ И ДСБ!!!!!ТОЙ ТРЯБВА ДА Е СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.
221
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Збравихте ли: най-мръсната приватизация в Източна Европа! Развихрянето на мутрите, Илия Павлов, Васил Божков, най-фюгадните мутри се развихриха тогава! И да не говорим за великия МВР министър Емануил Йорданов: "В България няма организирана престъпност, а само органзирани групи с престъпни намерения!" безбройните кражби на автомобили и станалата нарицателна Поморийска мафия, Йордан Цонев и кадруването му в държавните фирми в Бургас! Да не говорим кой стана председател на СДС - Бургас: сводник номер 1 Венцислав Чамурджиев! Продажбата на хотели в Сл. Бряг, на които беше направен ремонт за стотоцо хиляди, а се продаваха на цени по 50.000 лева! продажбата на емблематични заводи за българската индустрия на Мултигруп, които ги "издънваха" и продаваха машини, които на вторичния пазар струваха стотици хиляди на цена за килограм като скрап! Колко от тези заводи проработиха????не, не сме забравили зимата на 96-97-а година и Жан, но също така си спомняме и Козлодуй, БГА Балкан и приватизационните фондове, както и превръщането на българските курорти в разграден двор, за да се стигне до сегашния хаос! Вашият Костов е комунист, не по различен от тези в БСП! И не е по различен от тези в НДСВ! Но има и нещо по-лошо: лично той и крумпираното му управление ликвидираха СДС-то и дадоха възможност на тариката от Мадрид да ни ликвидира окончателно! И не само това, ами сега иска да ликвидира и това, което е останало от дясното пространство, че да осигури окончателната и вечна победа на БСП на изборите догодина! като ми хвалите този Костов, ми кажете какво точно той направи за запазването на националния капитал по време на своето управление! защото не забравяйте, че по времето на Жан нямаше приватизация! 90% може би от приватизацията беше извършена по времето на правителството на Костов! и то как само! Бил велик икономист? не го отричам! наистина трябва да си велик, за да ликвидираш такъв национален капитал за 4 години, докато си мин. председател, а после да се обидиш, че не са те избрали отново! Иван Костов беше зам. министър на финансите в правителството на Жан! не тровете повече пространството с вашия Костов! като толкова го обичате, поставте му портрета в спалните си, акто корейците имат такъв на Ким Чен Ир!
220
0
 
1
 
! Отговори
КОСТОВИСТ преди 15 години
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЖАН - ВИДЕНОВАТА ЗИМА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОПАШКИТЕ И ЛИПСАТА НА ХЛЯБ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ 3 ДОЛАРОВИТЕ ПЕНСЙИ И МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ РЕЖИМА НА ТОКА И СВЕЩИТЕ КАТО ПРЕЗ 18 ВЕК ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОБРАНИТЕ НИ СПЕСТЯВАНИЯ И ОБРАНИТЕ БАНКИ С ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ БОРЧЕСКИТЕ БАСИБУЙУШКИ БАНДИ , ГРАБЕЖИТЕ , ПОБОЙЩАТА , РЕКЕТА И СИЛОВОТО ЗАСТРАХОВАНЕ ?! ........................ АЗ НЕ СЪМ ГИ ЗАБРАВИЛ , И НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВЯ ! ТОВА БАШИБУЗУШКО И ЕНИЧАРСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАРОДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! ТАКЪВ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАБАВИ ЕВРОПЕЙИСКОТО МУ БЪДЕЩЕ И ДА СЕ УГОДИ НА ЧУЖДА СЕВЕРОИСТОЧНА ИМПЕРСКА СИЛА СИ Е ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД НАЦИЯ И НАРОД И ТО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ПЛАДНЕШКИЯТ ГРАБЕЖ НА НАРОДА НИ ОТ ШЕПА ЕНИЧАРИ ЗАБРАВИЛИ НАРОД И РОДИНА ! НО , КОЙ НИ ИЗВЕДЕ ОТ БЛАТОТО ТОГАВА ?! ТОВА БЕШЕ ИВАН КОСТОВ , КОЙТО ЗАВАРИ ДЪРЖАВАТА ОПУСТУШЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ И ВЪРКОЛАГСКИТЕ ИМ ЛАКЕЙ И СЪЗИДА СЪВРЕМЕНА ДЪРЖАВА С ФУНКЦИОНИРАЩА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , СОЛИДНА ФИНАНСОВО - БАНКОВА СФЕРА , ПРОГРЕСИВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СТЪПАЛОВИДНО ПОКАЧВАНЕ НА ПЕНСЙИ И ЗАПЛАТИ , ЗАЕДНО С ПОВИШАВАЩИТЕ СЕ ЕЖЕМЕСЕЧНИ НАРАСТВАЩИ ДОБАВКИ , НАРИЧАНИ ОТ ХОРАТА С УМИЛЕНИЕ - КОСТОВКИ ! ТОВА ВИДЯХ И ЗАПОМНИХ ПРЕДИ КОСТОВ , ПО НЕГОВО ВРЕМЕ И СЛЕД НЕГО ОТНОВО РАЗРУШИТЕЛСТВОТО ! НЕМУ Е ОТРЕДЕНО ОТНОВО ДА ИЗПРАВИ СТРАНАТА НА КРАК ! ТОЙ Е С П А С И Т Е Л Я !!! ТОЙ Е БЪДЕЩИЯТ ПРЕМИЕР !!!
219
0
 
1
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 15 години
При Костов държавата гонеше мафията, а сега мафията си има държава в лицето на Гоце - БСП+ДПС+НДСВ.
218
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
атака били ксенофоби ,,а стига бе ти българофоб,ти май още не си се променил ни на метър ,това че падна от власт,че уби надеждите ни,като говореше за дивото натрупване на капитала .не сме забравили и давам ти правото да се променяш но ти не мърдаш напред,говориш за атака по зле и от ахмед доган ...не те е срам,ти да не си безгрешен ,ненормалник ,жалко за ума ти и професионализма ти ,като разединяваш позитивното ...от много ум,всички требало да се променят само не и ти
217
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти не си за мразене, успокой се! ти си за съжаление, увредено мозъче!
216
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти не си за мразене, успокой се! ти си за съжаление, увредено мозъче!
215
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Редовно следя коментарите тук и за жалост виждам само интелигентни мнения на СТРАХЛИВИ ХОРА.ДПС е партия на турците ,която е противоестествено и незаконно да сяществува.Всички БЪЛГАРИ са на това мнение.....убеден съм и ако има нещо от рода на референдум ще си проличи.НО НИ Е СТРАХ ДА ГО ПОКАЖЕМ......Страха във Вените ни От 500 годишно РОБСТВО.АМИН
214
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
защото и Костов мрази другите
213
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Вчера в едно интервю журналиста-скиор Сашо Диков ,на въпрос защо плюят по Бербатов,отговори : ... красив,богат,известин,можещ. Как да не го мразят? Той си плаче за мразене. Особено от тия дето не са нито едно нещо от това което е Бербатов.Това е определението и за тия дето мразят г-н Иван Костов - умен, можещ,патриот,компетентен,принципен,смел. Това не са нито едни от Тройната коалиция и другите в политиката.Е, как да не го мразят?Как да не оплюват всичко направено от него,независимо,че не смеят да направят нещо по-различно от г-н Иван Костов и да докажат своите знания,умения и компетентност.ПРОБЛЕМА ЗА ВСИЧКИ НАС КАТО ГРАЖДАНИ,Е ФАКТА,ЧЕ ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ МЕДИЙНИ И ДРУГИ АТАКИ МАНИПУЛИРАТ ОЦЕНКИТЕ И МНЕНИЕТО НИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА Г-Н КОСТОВ И ТАКА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ КРАДЛИВИТЕ ИМ ЛАПИ.ЗАНИМАВАТ НИ СЪС СЕБЕ СИ И НИЕ НЯМАМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА СЕБЕ СИ.
212
0
 
0
 
! Отговори
Борис Борисов преди 15 години
Когато яде кюфтетата ти беше хубаво, а когато трябваше да плащаш на изборите плака. Костов, стига още помним какво направи. Разби СДС и всички крадоха, само ти не.
211
0
 
0
 
! Отговори
феникс преди 15 години
Стига с тази политическа окупациция,стига с този политически фанатизам,трябва да се гласува от гражданска позиция,но за кой ?нАЙ НАРОДНАТА ПАРТИЯ В МОМЕНТА Е АТАКА, НО И ТЯ НЕ Е ИСТИНСКА.България има нужда от желязна ръка.
210
0
 
0
 
! Отговори
Hard Rock преди 15 години
Най добрият вариант е всички патриотични сили да се обединят в една предизборна коалиция патриотична и националистична , да работят в името на националния идеал , ане за собствено облагодетелствуване. Партии като ГЕРБ, АТАКА, ДСБ, ВМРО, РЗС са най добрия вариант за управлението на страната.
209
0
 
0
 
! Отговори
Дебил преди 15 години
Аз съм *** и ще гласувам за Кастов.
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя пък, ти данеби да беше нещо друго, като беше в управлението бе? И твоите сметки пращят за сметка на някое и друго предприятийце. А колко ли хора гладуваха от твоите действия знаеш ли? Мълча 5 години та да изтече давностния срок и да не могат да те подведат под отговорност за деяниятя ти. Нямаш ни най- малкото право да говориш, защото точно ти съсипа селското ни стопанство и леката ни промишленост.
207
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За болни от сливенска кожа и индийско носле, да гласувам?моля, по-добре да гласуваме за *** на Бориската, кметникът
206
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само за Костов бих гласувал.