Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница

МВР шефът само щял да политизира ситуацията
Обновена: 7 окт 2011 13:08 | 7 окт 2011 13:03,
100
Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница
Снимка: архив Булфото

Връщането на Цветан Цветанов от отпуск в случая с Катуница щеше да политизира ситуацията и нямаше да помогне.

Това обясни премиерът Бойко Борисов в парламента в отговор на въпрос на депутат от „Коалиция за България”.

„Дори хора, на които цялата им кариера е минала в професионалното ръководство на МВР, изпаднаха в ситуация, в която не можаха да вземат решения”, коментира Борисов.

Според него политическите партии се възползваха от ситуацията по начин, който е бил удобен за всяка една от тях.

„Нищо в случая оттук нататък не застрашава етническия мир. Напротив, винаги българи, мюсюлмани и арменци са живели в разбирателство и ще живеят и занапред”, допълни министър-председателят и изрази надежда повече такива ексцесии да не се случват.

Левият депутат Милена Христова, която е и единственият представител на „Евророма” от квотата на БСП, не остана доволна от отговора на Бойко Борисов.

„Когато България влезе с тези протести и дестабилизация в световните новини, когато ООН излиза с позиция по тези въпроси, държавата липсва”, коментира Христова.

„Управлението на държавата е политика и са на най-висше ниво, не принизявайте този въпрос на нивото на вътрешното министерство”, предупреди тя.

Милена Христова изрази мнение, че протестите са били планирани и целенасочени. „През цялото време вие рязахте лентички. Колко лентички отрязахте в ромските квартали? Къде е работата на службите? Има ли политически сили, които стоят зад тези протести”, попита представителката на „Евророма”.

Премиерът не отговори на въпроса имало ли е политически сили зад протестите, но упрекна политиците, които повдигат въпроса: „И вие, и всички останали, като си играете с етническата карта, след това процесите са неуправляеми”.

Още по темата

Борисов допълни, че управляващите рязко са се разграничили от действията на „Атака” по темата „Катуница”.

Иначе премиерът уточни, че през годините, в които е бил кмет и министър-председател, е рязал много лентички „в циганските квартали от Суходол до Христо Ботев. И тези ленти които режа, зад мен оставаха по 30-40 км нови пътища в Дулово, Ясенец“, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко нелепо е да се занимава цял министър-председетел с такива незначителни случки като в Катуница.Той има далеч по важни работи за вършене с ножицата.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЛЯ ВИ за ПОМОЩ!ЕДНА МЛАДА МАЙКА С БЕБЕ НА НЯКОЛКО ДНИ СЕ НУЖДАЕ ОТ КРЪВ - НУЛЕВА ОТРИЦАТЕЛНА ("0-") ДРУГА КРЪВНА ГРУПА НЕ ВЪРШИ РАБОТА!!!КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА ОТ СОФИЯ!!!КРЪВТА СЕ ДАРЯВА В ЦЕНТРАЛНА КРЪВНА БАНКА, КОЯТО СЕ НАМИРА ЗАД ХОТЕЛ ПРИНЦЕС - ТРЯБВА ДА СЕ КАЖАТ ТРИТЕ МИ ИМЕНА - ДЕЯНА ВЛАДИМИРОВА ГЕОРГИЕВА И ЧЕ СЕ НАМИРА В НЕВРОЛОГИЯТА В АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА!!!ЗА ВРЪЗКА МОЛЯ ЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛЕФОН 0888434616Копирайте това съобщение, за да го видят повече хора
17
1
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Абе каква Катуница, какви пет лева, каза Той, там проблем няма, не разбрахте ли?! Хората не се интересуват от сигурността си, а само да се здрависат с Плевнята.
16
0
 
14
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
Бъдещето на България е черно,след 10 год.,тук ще е подходящо да се снимат екшън филми с латиноамерикански сюжети.Често малкото останали съвестни граждани,редовно ще попадът между улични престрелки на *** и др.,банди.Ще има много жертви,отрязани глави насред София,Пловдив и Варна,така както е в Мексико.Не бялото население ще расте със бясна скорост,тъй като след 2014 год.,ще има масово преселение на белите към Европа със техните данъци.НДК ще се разбива за желязо а България ще е Циганистан.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница" - а ние ще оправдаем липсата на "Х" в избирателните бюлетини с/у кандидатите на ПП "Пътища и мостове до Луната и обратно - ГЕРБ".
14
1
 
21
 
! Отговори
Чудак преди 12 години
Вътрешното министерство и неговите служители не са ли деполитизирани?! Защо Цецко е шеф на националния предизборен щаб на ГЕРБ?!
13
1
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 12 години
Евророма няма нищо общо с цар Киро
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗНАЧИ ЦВЕТАНОВ ВСЕ ПАК Е МИНИСТЪР НА ГЕРБ, А НЕ НА БЪЛГАРИЯ!
11
2
 
32
 
! Отговори
Вътрешен ред преди 12 години
Основно задължение на вътрешния министър не е ли да се грижи за реда и сигурността на гражданите, а не да е шеф на предизборен щаб н аполитическа партия. Кое е по-политизирано?
10
2
 
1
 
! Отговори
NOENT преди 12 години
Левият депутат Милена Христова, която е и единственият представител на Евророма от квотата на **БСП**!!!!!!!?
9
1
 
6
 
! Отговори
Mary преди 12 години
Да каже кой би помогнал тогава!
8
1
 
17
 
! Отговори
Homer преди 12 години
Еничари долни...
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев се изцепи по Нова телевизия, че в България ПОЧТИ НИКОЙ не се интересувал от темата на деня Катуница: Почти никой в България не се интересува от тази тема Катуница. Вчера бях на среща в Бургас, хората искат само да стиснат ръката на кандидата.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив ***! МВР шефът щеше да си свърши работата , това му е работата. Ако беше станала гражданска война , пак ли щеше да се оправдаеш с политизиране на случая ? Цветанов е изключително некадърен *** и ако не го смениш , не само тъпата ти партия ще загине , ами може и да ви пречукат хората като им писне оконателно от неадекватното ви държание.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак сега ли успяхте да го измислите това? За сетен път се убеждавам че това правителство е бавно развиващо се!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено че ще я политизира.... Само че според устава служители на МВР и МО нямат право да политически изяви. Цветанов май е служител на МВР, като такъв извършва тежко уставно нарушение като е шеф на предизборен щаб!
3
4
 
27
 
! Отговори
София преди 12 години
Шестака да не е слънце да ''огрее'' навсякъде.Нагли до безумие.Вън гробари,грабители на България!
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E нима някой е очаквал да не го оправдае.
1
3
 
37
 
! Отговори
...... преди 12 години
Боко лентичката......