Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница

МВР шефът само щял да политизира ситуацията
Обновена: 7 окт 2011 13:08 | 7 окт 2011 13:03,
100
Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница
Снимка: архив Булфото

Връщането на Цветан Цветанов от отпуск в случая с Катуница щеше да политизира ситуацията и нямаше да помогне.

Това обясни премиерът Бойко Борисов в парламента в отговор на въпрос на депутат от „Коалиция за България”.

„Дори хора, на които цялата им кариера е минала в професионалното ръководство на МВР, изпаднаха в ситуация, в която не можаха да вземат решения”, коментира Борисов.

Според него политическите партии се възползваха от ситуацията по начин, който е бил удобен за всяка една от тях.

„Нищо в случая оттук нататък не застрашава етническия мир. Напротив, винаги българи, мюсюлмани и арменци са живели в разбирателство и ще живеят и занапред”, допълни министър-председателят и изрази надежда повече такива ексцесии да не се случват.

Левият депутат Милена Христова, която е и единственият представител на „Евророма” от квотата на БСП, не остана доволна от отговора на Бойко Борисов.

„Когато България влезе с тези протести и дестабилизация в световните новини, когато ООН излиза с позиция по тези въпроси, държавата липсва”, коментира Христова.

„Управлението на държавата е политика и са на най-висше ниво, не принизявайте този въпрос на нивото на вътрешното министерство”, предупреди тя.

Милена Христова изрази мнение, че протестите са били планирани и целенасочени. „През цялото време вие рязахте лентички. Колко лентички отрязахте в ромските квартали? Къде е работата на службите? Има ли политически сили, които стоят зад тези протести”, попита представителката на „Евророма”.

Премиерът не отговори на въпроса имало ли е политически сили зад протестите, но упрекна политиците, които повдигат въпроса: „И вие, и всички останали, като си играете с етническата карта, след това процесите са неуправляеми”.

Още по темата

Борисов допълни, че управляващите рязко са се разграничили от действията на „Атака” по темата „Катуница”.

Иначе премиерът уточни, че през годините, в които е бил кмет и министър-председател, е рязал много лентички „в циганските квартали от Суходол до Христо Ботев. И тези ленти които режа, зад мен оставаха по 30-40 км нови пътища в Дулово, Ясенец“, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ОГАН също дълбоко се заблуждава, ако все още вярва, че държи в ръцете си ключът към етническия мир в България, както обича да се изразява. Заблудата му идва от това, че той не разбира, или по-скоро не иска да разбе, че обикновените турци вече не му вярват и не очакват от него да им подобри хала. Защото през целия си 20 годишен мандат, лично той и неговото близко обкръжение богато са се облажвали, облагодетелствували и трупали богатства, а турците са бедствали и обеднявали.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ДВА ВИДА ПАРТИИ - КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И ЕТНИЧЕСКИТЕ!!!!!!!!!!!!!И ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ!
37
2
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
И имаше основание да се надява, защото управлението на България беше в ръцете на АХМЕД бей ДОГАН, който с удоволствие би я продал на Турция, без да му мигне окото, ако имаше такава възможност.ДОГАН летеше много на високо за радост на турците и в България и в Турция. Но българските турци щяха да разберат, че напразно се надяват ДОГАН да облекчи тежката им садба, а ние българите, тепърва щяхме да сърбаме попарата му цели 20 години.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Катуница най-малко имат право да говорят всички комунисти в червено и синъо и пембяно,защото те се правеха на глухи години наред...и сега добре че е Герб да има с кого да си изтрият ръцете !
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ще гласувам за ВМРО.
34
4
 
1
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Ставайки мандатоносител, ДОГАН назначи напълно зависимо от него правителство и започна нагло да демонстрира не само своята воля и жажда за власт, но и открита протурска националистическа позиция, която се приемаше с голямо задоволство от Турция. В подкрепа на това е и изявлението на ТУРГУТ ЮЗАЛ турският президент и бивш министър председател, който по времето, когато ДОГАН беше на политическия връх, високомерно заяви: Един ден *** ще бъде наш, само че този път ще го купим.
33
2
 
18
 
! Отговори
Не политизиран беден преди 12 години
Най - после Тиквата прозря, че Ал Бънди (ЦветанЦветанов) е политическо лице!Много правилно го е казал и точно като такъв носи отговорност - като политическо лице. Правилният път е само един - той носи политическа отговорност и за това че подчиненото му ведомство се издъни следва да си подаде оставката.Прав сте господин Премиер - министъра на вътрешните работи еполитическо лице, а това дали е бил или не не го онивенява и следва да си подеде оставката.Но на 23 октомври ще бъдете отсвирени.
32
0
 
4
 
! Отговори
за 31 преди 12 години
Хахахахахахахаха свърши тая.
31
8
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДО 28. ЗА КОГО щЕ ГЛАСУВАш в БЪЛГАРИЯ ИМА ДВЕ ПАРТИИ ЕДНАТА Е ГЕРБ...ДРУГАТА Е ДОГАН
30
2
 
9
 
! Отговори
ЗА 28 преди 12 години
И ЗА ГЕРБ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
29
2
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Лично президентът ЖЕЛЕВ връчи на ДОГАН мандат да състави българското правителство парадокс, какъвто световната история не познава. Осъден за шпионаж срещу България и лежал 3 години в затвора, да определя българското правителство!АХМЕД ДОГАН определяше не само българското правителство, той определяше и бъдещето на българската нация. И той определи такова бъдеще, че повече от 20 години страната ни не може да излезе от блатото, в което той и избраните от него политически пионки съзнателно ни натикаха.
28
1
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Еми гласувай тогава за тъщата на Цвъки. Може и с едно апартаментче да се сдобиеш!!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнята мирише и няма да стигне до балотаж ! Странно защо навсякъде го пишат за сигурен ???
26
2
 
18
 
! Отговори
До Ахмет преди 12 години
Прав си браточка! по-голям Цар на Гафовете не сме имали:) Не случайно Тиквата му забрани да говори!!!
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да гласувам за БСП-ДПС!
24
1
 
22
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
То и да беше там в Катуница, то освен да изпее нещо с Веско, какво щеше да направи един физкултурник
23
0
 
1
 
! Отговори
lll преди 12 години
imah dobro mnenie za boiko,no po4na i toi da varvi po patq na nai malkoto saprotivlenie.
22
2
 
15
 
! Отговори
До Патриот преди 12 години
И аз бих го стиснал Плевнята, но не за ръката, а за корумпираното му вратленце
21
1
 
29
 
! Отговори
Момчето си отива преди 12 години
Според Бизнес Инсайдър едни от най-стресиращите факти за страната ни са: незавидното 13-то място в класацията на 21 заплашени от банкрут държави, средната заплата в България е по-ниска от 300 евро, а за месец април се отчита най-високото покачване на безработицата сред членовете на ЕС. Затова именно премиерът Бойко Борисов вече е залязваща звезда според чуждите медии.
20
21
 
1
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
иска им се на КОМУНИСТИТЕ ЦВЕТАНОВ ДА НЕ РЪКОВОДИ КЪМПАНИЯТА НА ГЕРБ...СОРИ ТОЙ Е НАЙ ДОБРИЯ