Помагаме за написването на новата конституция на Тунис

„За мен е чест да съм с хората, които направиха Арабската пролет“
27 фев 2012 16:51, Елка Василева
49
Помагаме за написването на новата конституция на Тунис
Бойко Борисов и Хамади Джабали. Снимка: МС

България може да окаже юридическа помощ за написването на новата конституция на Тунис, каза премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на Тунис Хамади Джабали. Българска правителствена делегация е от вчера на тридневно официално посещение в арабската държава.

Премиерът на Тунис ме помоли на Европейския съвет да настояваме още веднъж за повече помощ и внимание от страна на Европейския съюз към Тунис, за да се подпомогнат демократичните процеси, каза Борисов след разговорите си с тунизийския си колега.

Тъй като съм първият премиер от страна от ЕС, се надявам първите проекти за подпомагане от ЕС да са между България и Тунис, каза Борисов. За мен е чест да съм с хората, които започнаха демократичните промени в Арабския свят и направиха Арабската пролет, подчерта той.

Още по темата

Борисов е запознал тунизийските си колеги с опита на България в прехода към демокрация. Предадох поздрави от Росен Плевнелиев към президента на Тунис Монсеф Марзуки и покана да посети България, Поканих и премиера да дойде в нашата страна, добави той.

На срещата днес са били обсъдени и икономическите връзки между двете страни. Ще включим и културния туризъм в стокообмена, каза Борисов. Износът на България към Тунис се е увеличил след демократичните промени през миналата година, добави той. В разговора с Хамади Джабали е било обсъдено какво може да се направи за по-добро социалното осигуряване за българите, които работят в Тунис.

Борисов е запознал колегата си с проекта за създаване на училището за политика, което работи от вчера. Изразихме и категоричното си неодобрение за това, което се случва в Сирия, каза българският премиер.

Днес са официалните срещи на премиера и на министрите, членове на делегацията. Премиерът Борисов се срещна с президента на Тунис Монсеф Марзуки. По-късно през деня ще има среща на премиера Борисов с председателя на Учредителното събрание на Тунис Мустафа бен Джаафар, а Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, ще присъства на бизнес форум с участие на български предприемачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 12 години
Ха ха леле леле, да се смееш ли да плачеш ли? Ние дето нямаме държава ще даваме акъл на манджустанците да си правят държава. Баси смеха, че то съм сигурен че тия *** имат по уредена държава без конститутуция отколкото ние великите европески бантустанци с конституция . Да умреш от смях. Тиквата и палячото президент не могат семействата си да подредят тръгнали държавата да управляват че и акъл в чужбина да сеят. Баси смеха...
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ БЪРКАМЕ, НЕ Е НУЖНО ДА ОПРОПАСТИМ БЪДЕЩЕТО НА ЕДИН НАРОД
32
0
 
2
 
! Отговори
от 45 преди 12 години
Нали оня Иганов написа закона за академичния състав с 19 противоконституционни грешки. Не хората са виновни в една система, а този който е създал. Игнатов в момента създава такава система в образованието и с нея насажда ......не знам кой му плаща в България вече да няма образование. Тунис? Ами къде другаде? И там били по-добре от нас в образованието прочетох, та след време и там няма да ходят.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кой друг. Нали оня Иганов написа законът за академичния състав с 19 протиоконституционни грешки. Не хората са виновни в една система, а този който е създал. Игнатов в момента създава такава система в образованието и с нея насажда ......не знам кой му плаща в България ече да няма образование. Тунис? Ами къде другаде? И там били по-добре от нас в образованието прочетох, та след време и там няма да ходят.
30
0
 
3
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Ех тикво /Б.Б/оправи българия та отиде да даваш акъл
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия нашите *** в Тунис ко искаа!
28
1
 
4
 
! Отговори
Пенсия преди 12 години
Светът говорят за арбска пролет ,а ние сме в периот Бойкова зима.
27
0
 
3
 
! Отговори
историкъ преди 12 години
Преди да почнат да пишят конституция да си създадат ВИС и СИК.Това са първи стъпки на демокрацията.А хитрите араби знаят кой да ги съветва.После ще има едно голямо тричане на народа.......
26
0
 
1
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Горките тунизийци .......
25
1
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Той и в Бразилия отиде като представител и по поръка на ЕС да поздрави Дилма. Не след дълго последва едно голямо наводнение там.... Тук обаче ще се заседи повечко дни - дали не е предвидено да "посети" роднините на Кадафи....
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
---България може да окаже юридическа помощ за написването на новата конституция на Тунис, каза премиерът Бойко Борисов Да се смееш ли или да плачеш .Ние нямаме един закон като хората ,на разни бедуини ще даваме мозък .ГРОБ и тях ли искате да закопаете бе .
23
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Леле , по голяма хумореска не може да има. Господ да пази Тунис , ако ние им помагаме за конституцията. Копират ли нашата демокрация от "хубаво" няма да се отърват. *** не мога да повявам , че някой , който и да е той може да иска акъл от нас.
22
0
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
страната, в която конституцията е нарушавана постоянно помагала за писането на конституция на друга страна - това пародия ли е?
21
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 12 години
каква държа. е тунис след като иска съдебна.власт да е шариат.я ходете се гръмнете мисшл.
20
0
 
6
 
! Отговори
Ятак преди 12 години
Ох, да ви е-а в капацитетите, не можете с едно столипиново да се справите, тръгнали на други *** да дават ценни акъли..............
19
0
 
8
 
! Отговори
Я виж тииии преди 12 години
Подразделение на сирийската армия е заловило десет френски военнослужещи, някои от които са офицери и войници. Французите са били заловени в района на Баб Амр в Хомс, сред тях има един с чин полковник, според сирийските медии.Френските новинарски агенции са представили случая, както следва. По време на боевете за Хомс, армията на Сирия е обкръжила около 1500 въоръжени бойци. Когато някои от тях били арестувани, френските командоси се представили за сирийски офицери и поискали да бъдат считани за военнопленници.Френските военни отказват да назоват броя и характера на тяхната мисия в Сирия. Според сирийските медии, френското разузнаване предоставя въоръжени бунтовници с оръжия и средства за сателитни комуникации.В тази история интересно е поведението на заловените френски военни, които помолили да се смятат за военнопленници. Трябва да се отбележи, че Сирия и Франция не са воюващи страни, и заловените френските граждани с оръжие в Сирия не е възможно да попадат в обхвата на Хагската конвенция за военнопленници. Те са обикновени наемници, които се намират незаконно на територията на Сирия.В допълнение, плененият войник е длъжен да назове номера своята част и естеството на своята мисия, само така може да се определи, попада ли той в обхвата на статута на военнопленник или не.Във всеки случай, задържането на френските военни в Сирия и тяхното изявление, да ги разглеждат като военнопленници предполага, че Франция вече води открита война срещу Сирия и броят на затворниците на пленените! Ако това не е така, то официален Париж трябва да бъда благодарен, ако сирийската армия унищожи няколко криминални елементи с френски паспорти.Източник: Военен наблюдател
18
0
 
4
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Е сега им се разката фамилията на тези нестретници!
17
0
 
2
 
! Отговори
mastan преди 12 години
Nie nqmame izrqdna konstitucia pa shte uchim TUNISKIQ narod kak da pishat KONSTITUCIA.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен е чест да съм с хората, които направиха Арабската пролет- само заради това признание този човек трябва да бъде изправен пред международен съд ......позор , позор за България приравнила се с едно към тероризма
15
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
A koi sega e nomer 1? Na toia deto mu se smete 4e bil pros go vikat po celia sviat.