Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера

Трайков подал оставка по лични причини, смята Цветанов
16 мар 2012 09:40,
67
Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера
Цветан Цветанов обяви, че министрите работели под стрес. Снимка: БТА

Трайчо Трайков си тръгва по лични причини. Така вицепремиерът Цветан Цветанов обясни пред bTV изненадващото напускане на икономическия министър.

Вчера след късно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ стана ясно, че здравният министър Стефан Константинов и министърът на икономическата и енергетиката Трайчо Трайков са подали оставка.

На въпрос дали Трайков е бил помолен от премиера да напусне поста, Цветанов отговори, че процесът е взаимен.

Вътрешният министър каза още, че оставката на здравния министър отлежава на бюрото на Бойко Борисов от 13 март, а икономическият е депозирал своята веднага след връщането на българската делегация от Катар на 15 март.

Въпросът защо министерските рокади минават през Изпълнителната комисия, а не през Парламентарната група на партията остава загадка.

"Говорихме за проблемите около секторите и кой ще поеме постовете", разказа вицепремиерът за спешното късно заседание на ръководството на партията.

Попитан чия била инициативата за оставката на икономическия министър, Цветанов отговори: „Приемете, че това е взаимен процес, защото единият подава, а другият приема.
„Не бих могъл да коментирам личните мотиви. Дискутирахме проблемите в секторните политики”, посочи още веднъж Цветанов.

Вътрешният министър не каза конкретна причина, която да доведе до оставката на Трайчо Трайков.

Според него обаче проваленият бизнес форум в Катар не е причината за смяна на министъра, макар че Борисов вече обяви, че това е капката, която била преляла.

Още по темата
Цветанов все пак визира като проблем в сектора интерколекторните връзки с Турция и Гърция, по които нямало развитие от две години и половина.

Относно оставката на Стефан Константинов МВР шефът коментира, че заради проблемите в здравеопазването има формиране на определено недоверие в ПГ на ГЕРБ. Цветанов визира скандала с договорите за лекарства, сключвани от НЗОК през 2011 година.

"Работим в изключително голям стрес, всеки един министър и затова премиерът казва, че оборотите на това правителство са големи", обясни ситуацията в кабинета Цветанов.

По думите му в правителството е имало много случаи, в които министрите са на различно мнение, но винаги е имало диалог и премиерът се вслушвал в мненията на останалите.

Всеки един министър е с потенциален жълт картон от премиера. Когато има напрежение в дадена секторна политика, то отива към премиера, каза Цветанов.

По думите му във всяка демократична държава винаги има подобни кадрови промени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
КУ КУ РИ ГУУУУУ преди 12 години
ТАЯ МИСИРКА ИСКРЕНО МЕ ЗАБАВЛЯВА. НЕ СТИГА, ЧЕ Е *** ***, АМИ ПЛЯМПА ЛИ ПЛЯМПА И КРАЙ НЯМА. ВСЕКИ МИНИСТЪР НЕ СЪС ЖЪЛТ КАРТОН, АМИ НАПРАВО СИ Е СЪС ЖЪЛТА КНИЖКА, ЩОМ Е МИНИСТЪР В ТОЗИ КАБИНЕТ.А ТОЗИ С ПРОБЛЕМА С ГЛАВАТА,БАШ НЕНОРМАЛНИКА ИМ Е НАЧАЛНИКА.
52
0
 
5
 
! Отговори
Нашенец преди 12 години
До # 62В грешка си.Бойко е зависим от Цецко. Помисли къде е работил Цецко през 90 години на м.в. когато Бойко проходаше в охранителния бизнес... и кой му даваше информация от МВР. Защо ли Цецко напусна МВР и се присъедини от към Бойко?Та кой кой е в ГЕРБ е малко проблематично. По вярно е че са "като дупе и ***". Щеше ли Бойко да го търпи след толкова гафове, провали и некадърност... та дори и да те подслушват по телефона...Трайчо за един плаж в Катар си отиде.
51
0
 
0
 
! Отговори
наздраве! преди 12 години
Айде, Цецо! Румен Петков те чака да те черпи за Трайков!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е таралежа в гащите на Борисов.Той е горещия картоф,само дето не е ясно защо Борисов го търпи?Явно с нещо го държи.Ето това е въпрос за разследване.Наистина може да ги свързва багера за трупове или синтетичната дрога.
49
0
 
5
 
! Отговори
да бе! преди 12 години
Грозен измамник! "По лични причини"! Ако някога има справедливост и законност в тази държава ще видиш лични причини да си туриш желязни *** в затвора, където ти е мястото!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки министър на ГЕРБ е с потенциално жълти...***.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По лични Цв. Цв. причини си отива Трайчо. Много трая Трайчо и не изтрая този Трайчо. Трай, бе, Трайчо, не трае.Е сега на ти лични причини на Цв. Той не трае някакви си нетраещи Трайчовци.
46
0
 
5
 
! Отговори
гробар преди 12 години
Цецо вече десети жълт картон получава и не му дреме, дали не държи той червения? Защо не каже колко пари са минали през метресата му Роси Експертката? Чудно с какво държи Борисов, та е толкова нагъл? А Цецо ходи с един багер и копа трупове... Няма да се изненадам ако точно това ги свързва.
45
0
 
2
 
! Отговори
цц преди 12 години
"Единия подава другия приема", т.е. аз му казах, а ББ прие.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък премиерът е с потенциална жълта книжка от психиатрията
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обазлагам се,че ако вчера не се беше раздухала герберкста следа със скандала в Австрия, днес оставки на министри нямаше да има. ХОРА , отклоняват ви вниманието от значимите неща...
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е "заработил"6-те си апартамента още като зам. кмет.Газиш в снега -хоп спестени пари.НЕ почистени улици .не извозен *** /помните ли по негово време не се извозваше *** и се бяхме заринали/ пак апартаментче и т. н.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Балона ГЕРБ се пръсна...лошото е,че много мирише...
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най -големите бонуси са раздадени в мин. на икономиката. а сега се разбра .че те не са си заработвали дори заплатата.Няма вече далавера-"ще си подам оставката".
39
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Абе, льольо, цялото правителство отдавна сте получили не един, а много червени картони. Разкарайте се, докато не сте ни загробили тотално.
38
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
този кога ще си подаде оставката.трайчо каза ,че цвъко му е поискал оставката.кой лъже сега.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега като изритаха и дражков, ще почне интересната част - кой за кого е събрал повече компромати
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всеки, освен мен вероятно е имал предвид, той си му е свещената кравичка на бойко, или го е стиснал на някое свято място и не смее да мръдне
35
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ей, ало Цветанов докога ще ръсиш глупост след глупост. Научи се да си конструираш изреченията.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А този *** да не света вода ненапита. Тройната коалиция е виновна.