Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 12:06,
346
Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!
Снимка: БТА

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов. 

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

Още по темата

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и  въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът. 

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че  правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
Цвеклова преди 11 години
309 ти си анонимен герой.
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 308 герберски ***,преброени са дните на тъпанарското управление.
269
0
 
1
 
! Отговори
Баба Анка преди 11 години
Дебеловратото момче на снимката прилича на мутра.
268
0
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Българският народ още не е дозрял да разбере,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ,важното е ДА НЕ КРАДЕ!Тогава ще има пари за благоустройство и развитие!Иначе всичко ще отива в приближените на политиците!И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ!Без пари НИЩО НЕ СТАВА!НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ?И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ,не трябва да го избираме.За НИЩО НА СВЕТА.Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!Почтени хора от БСП,СДС,ДСБвсички?Да заповядат!САМО ДА НЕ КРАДАТ
267
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъко,кога ще покажеш СВИДЕТЕЛСТВОТО СИ ЗА СЪДИМОСТ??????????????МНОГО СЕ БАВИШ НЕЩОООООООООО?!
266
1
 
6
 
! Отговори
топала преди 11 години
боко като те гледам какъв засукан селски ергенин си да не си поискаш и от десито или ще кажеш тя не е малолетна
265
1
 
7
 
! Отговори
топала преди 11 години
миналото виновно настоящето трагично бъдещето неясно с тъпака боко напред
264
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА КАК,ПИТАИ 120 ГОДИШНАТА МОДРНА ЛЯВА ЧЕРВЕНА ЧУМА ДА ТИ КАЖЕ.СЛЕД КАТО КРЕМАЛСКИТЕ ОРДИ Я НАТРЕСОХА НАВЛАСТ--МРАКОБЕСИЕ....ОГОЯВАХА С ТРУПОВЕТЕ НИ ЧЕРВЕНИТЕ ***...НАПЪВАХА СЕ,НАПЪВАХА СЕ,КАТО ГРЪК НА СРАНЕ И ВИДЯХА,ЧЕ НЯМА КАКДА ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ В БЕЛЕНЕ И...ЖАК НАТАН И ДРУГИТЕ КОМУНОИКОНОМИСТИПО СИГНАЛ ОТ КРЕМЪЛ '80 ГОДИНА ЗАФОРМИХА НОВИЯ--СТАР ХИБРИД,КОМУНИСТИЧЕСИ КАПИТАЛИЗЪМ...БУЛАМАЧ С КОМУНИСТИЧЕСКА /ДЕМАГОГСКА/ДЕМОКРАЦИЯ.ЯЛОВАТА И ПАРТИЯ ТОВА ИЗТРОПА...
263
1
 
10
 
! Отговори
Майката на партията преди 11 години
Кога всичко беше държавно,пусках парното на мах и отвярях всички прозорци
262
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама *** народ
261
2
 
13
 
! Отговори
Бряяяяя, дей оня ?? преди 11 години
Тъй като няма отговор, пак питам!По повод репликата: Къде е оня касапин!О Б Р Ъ Щ Е Н И ЕГ-н Борисов, бихте ли споделили с нас къде се изучихте на такива " ФИНИ " обноски!
260
0
 
3
 
! Отговори
тони преди 11 години
Бързичко да изкарате курс по правопис, че плювки + неграмотност трудно се понасят.
259
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 11 години
На теб дори няма нужда да ти отговарям.....
258
1
 
2
 
! Отговори
Емил преди 11 години
И да не говорим как изглеждат 85% от бургазлии "нацепени батки с адидаси" момчета Васил Илиев умря и времената на мутрите си отидоха с него... Я ми кажи вие защо нямате кина, молове ,спортни зали. Плаж сте имали ами той е сам 1, я кажи защо 90% от бургазлии ходят на плаж в Созопол и на къмпинг Смокиня като ви е страшен плажа. А относно морската ни градини незнам къде си бил ама алеите са чисти имаме спортен комплекс във нея зоо градини..... а вие????
257
3
 
3
 
! Отговори
qwer преди 11 години
А,че кой не си помни и не се връща в миналото бе,нали това е история,за какво е тогава тя, тези червени харсъзи как разнасяха вчера книгата на един техен терорист в парламента,нима това не е връщане в миналото,нагли,долнопробни *** са това болшевиките ей. Значи те могат да се натрапват с терористи,а когато им показваш техните кражби,издевателства над народът вият като глутница гладни вълци,но те наистина са гладни,Бойко им е орязал де що можеха да крадат.Да *** по-скоро,че дотягат много
256
1
 
0
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Както вече отбелязох Нас Варненци не ни интерисуват другите градове!!!! Не спряхте да ни "ядете краката" живеем в градът с най-високите цени в българия и едни от най-ниските заплати. И пак никои не се оплаква. Идвах преди 10 дена в Бургас и като ви видях централният плаж ми се приплака празен малка плажна ивица засипана от заведения. Както казах стоите си в бургас. Но на есен пак ще ми долетите всички тука да учите защо ли???? Като сте цяла година тука в нашите унив. ви харесва Варна нали?????
255
5
 
3
 
! Отговори
дядо преди 11 години
когато докарате лютеницата , сиренето, кашкавала,млекото, колбасите, виното, ракията, и много други работи като през гладния социализъм тогава ще докарате и демокрациятав днешната демокрация - демокрацията колкото месото в колбаситено явно изтъпелия българин маже да се храни и с вяракамикадзетата умират за един денбългарина цял живат
254
0
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 11 години
Ей тоя якия през следващия мандат ще ме удари в земята.
253
11
 
9
 
! Отговори
Млад цоциалист преди 11 години
Пак се разминахме. Другарю Станишев. Ще умрем от глад. Кога ще продължим да цоцаме. Помощ.
252
9
 
4
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Пишете, другари !