Полицаите излизат на двудневен протест

Митингът тръгва от градинката пред МВР
Обновена: 23 сеп 2012 09:19 | 23 сеп 2012 09:16, Петя Славова
517
Полицаите излизат на двудневен протест
Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
1
 
! Отговори
Bagerov преди 11 години
30 000 politzai za tzyalata republika BG stigat - po 1 000 broiki politzai na okrag /kanton/. parlamenta i prezidentstvoto nyamat nujda ot MVR ohrana! nali sme demokratzia i za vseki ot naroda da sa dostapni tesi slujiteli ot parlamenta i prezidentstvoto?!v zatvorite mojem i doktorite i meditzinskite sestri da slagame za pazachi - tam ste sa po-polezni daje!! a ot politziata imame mnogo specheleni bg levove ot konfiskuvani stoki - alkohol,tzigari,droga,orajie, starinni tzennosti, globi, aktove
415
1
 
1
 
! Отговори
Аня Димова преди 11 години
1 милиард и 450 милиона БЮДЖЕТ -колкото здраве ,образование и култура заедно и искат още заплати.затвор
414
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мрънкат, защото не са свикнали да бачкат...всичко им идва на готово на нашите хрантутници...че и мрънкат.Да станат истински полицаи, че тогава да искат увеличение.Че те момчетата от охранителните фирми по смели
413
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, видяхме ги полицаите какво могат и колко са им прикривани действията!!!Не им ли стигат всички облаги?Направиш престъпление-скриват те, хванеш престъпник....рушвет....Мълчиш си-рушвет.Почивни бази, 13 заплата...Пенсията-на макс...а ти ходи се блъскай до 70.
412
3
 
2
 
! Отговори
фен преди 11 години
Всички свободни Софиянци на контра протест. Да видим дали ще има толкова свободни хора колкото протестиращи ченгета.Много се съмнявам.
411
4
 
5
 
! Отговори
Do 487 преди 11 години
Приятелю, да не дава Господ да видиш работеща армия,че тогава едва ли ще пишеш коментарчета бъркайки си в носа и правейки топчета!!! Навсякъде армията и полицията са най-добре платени поради ред причини, но явно само тъпите българи искат същите заплати като в силовите сектори!!! *** ОСВИРЕПЕЛИ!!!
410
0
 
8
 
! Отговори
di преди 11 години
Вместо да пишете глупости,излезте и вие!Не ви ли е достатъчен този геноцид? Спрете тези самозабравили се управници!Съсипаха народа !!!
409
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен samo da popitam ima li takav realen sektor i ako moge da me vzemat na rabota.vie ot bg li pi6ete,6toto tuk ne sam 4uval da ima takav sektor
408
4
 
18
 
! Отговори
за един милиард преди 11 години
Разрешете притежанието и употребата на оръжие за защита на живота, здравето и частната собственост. Уволнете тези ненужни хрантутници. Организирайте във всяко населено място дежурни групи от физически и психично здрави полицаи. Дори по време на дежурство да имат задължителна физическа подготовка. Дайте им заплати няколко пъти по-високи от сегашните и ще видите, че престъпленията ще секнат.Направете същото и в КАТ. Изгонете всички от там. Повече камери и по възможност мобилни.
407
7
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
До пожарникарТрай бе чш да не ви изкарам снимки от извънработните места бе, че ще се простите със сънуваните 20 заплатки накуп ! 12 часа в пожарната за минимална 800 лева заплата + извънредни само пиете кафета повечето време на деня , после два дена ПОЧИВНИ ужким ама БАЧКАТЕ НЕЛЕГАЛНО !! БЕГАЙ ОТТУКА !
406
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
USPEH NA PROTESTA A I VREMEE I NIE KATO GRAJDANSKO OBSHTESTVO DA OSTOQVAME PRAVATA SI
405
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УМИТЕ ХОРА СИ МЪЛЧАТ, САМО ПОЛИЦАИТЕ И ВОЕННИТЕ СКАЧАТ ЗА ЗАПЛАТИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОЧНО ВОЕННИТЕ НЕ ВЪРШАТ НИЩО, СЕДЕНЕ ПО ЦЯЛ ДЕН. А ТЕЗИ ПАРИ НАЛИ ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ ОТ НАЯКЪДЕ.... ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ? ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ГОСПОДА ШАПКАРИ, КОГАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦА ЗАПОЧНЕ ДА ВЗИМА СРЕДНО 1300 ЛЕВА ЗАПЛАТА, ТОГАВА МОЖЕ ДА ИСКАТЕ ПОВИШЕНИЕ И ВИЕ. НЕ СТИГА ЧЕ НАРОДА СЕ БЛЪСКА ДА ИЗКАРА ЗА ХЛЯБ, А СЕГА И ВИЕ ДА НИ ГРАБИТЕ, НЕ Е ЛИ МАЛКО НАГЛО, ИДЕТЕ И РАБОТЕТЕ И ВИЕ В РЕАЛНИЯ СЕКТОВ КАТО ИСКАТЕ ПАРИ.
404
12
 
13
 
! Отговори
Голем спец преди 11 години
Процентът на *** тук е изключително висок. Затова се двоумя дали да просветлявам форума с мислите си. Е ще ви направя услуга. Посетете probabgn.alle.bg и се ограмотете за начините да правите пари докато акате тук. Между другото: Полицаи и пожарникари подкрепям ви в най-големите ви искания. Дано успеете защото тези пари ще се влеят в пазара и ще помогнат да се преодолее пустата криза.
403
10
 
28
 
! Отговори
НЕ преди 11 години
за тия дето бият български деца,а бягат от ***,и защитават сводници и дилъри-никви заплати!
402
16
 
1
 
! Отговори
Голем Спец преди 11 години
Докато излагате компетентните си мнения можете да посетите:probabgn.alle.bgВъпросния сайт дава възможност дори и най-големия *** да си докарва доходи докато ръси глупости из форумите :)
401
7
 
7
 
! Отговори
до 450 преди 11 години
.."ВИЕ СТЕ *** И СЛУГИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ."..Тези,които ни управляват са избрани,от такива,като теб.Ако трябва да се сърдиш на някой,този някой си ти.Полицията е част от властта ,властта е избрана от народа.Такива шматки,като теб доказват,че сме *** народ и понеже сте болшинство,избирате такива управляващи.После си траете ,като изключим полюнченето и газирането в нета.....докато стане "ракиено време"...
400
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета коментарите си мисля, че в България явно не е толкова зле... Народа явно има парички 2.80 за литър бензин, 9 лв. За килограм сирене (но да не изброявам още) Но истината е друга.. Не е важно язе да съм добре, важното е Вуте да е зле... Ганьовска работа, ей така ще си измрем, жалки, злобни и мизерно
399
10
 
14
 
! Отговори
милко преди 11 години
за това всички мразят полицаите ,,не наяадоха се мизерниците а нищо не става от 80% от тях --неграмотни *** и ***
398
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До: prb***prb.bg, mvr***mvr.bg, dans***dans.bg, info***gdbop.bg, info***parliament.bgОтносно: ili iskate i vie kato "vatreshniya" ot "spestyavane ot zakuski" i "hilyadoleten trudov stazh" na roditelite siДата: Неделя, 2012, Септември 23 13:53:14 EESTВ Гърция по нареждане на премиера е предприето прокурорско разследване на 92 съмнително забогатели депутати.В България вие от ПРБ МВР и ДАНС и ГДБОП очаквате ново увеличение на заплатите на основание на прикриване на минали и настоящи престъпления. Колко се говори за банката на Цветелина,"Черепа" и с каква цел Борисов разпореди проверка на Гриша Ганчев.Незаконно забогателите в България на министерско и парламентарно ниво е тема табу,с изключение на показните акции-хеликоптерни за "митничари". Засрамете се вие от силовите ведомства,като ставате съпричастни към продължаващата грабителска политика и на това правителство. В колко неща е и "дяловото участие ' в извършване на углавни престъпления чрез "вашите" -национални ведомства ?
397
4
 
0
 
! Отговори
...ДА ,БЕ ....ХА,ХА, преди 11 години
....ШЕ ВИКАМЕ ---ЗА ДА НИ НАХРАНЯТ ,НАПОЯТ ,ДАДАТ ПАРИ ...И ДА НИ ИЗТРИЯТ ***...ХА,ХА,ХААА....!..."тежко е да си *** ---и да нема кой да ти забърка".....ха,ха,хаааааааааааааа...(КАТО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ НАХРАНИШ САМ-----ПОЧВАЙ ДА КВИЧИШ КАТО ГЛАДНА ***!!!(....ега те чуе Бойко ....и те нахрани ,***..!!!