Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Стотици привърженици на "Атака" и ВМРО се събраха пред съда в града
Обновена: 29 окт 2012 14:53 | 29 окт 2012 10:22,
465
Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: ВМРО

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

Стотици привърженици на „Атака” и ВМРО искат да покажат, че България е светска страна по Конституция, а проповедите за смяна на държавния строй са наказуеми. 

Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации.

Под звуците на патриотична музика националистите са издигнали плакати. Най-големият е с надпис: „Българските патриоти единни срещу ислямистката опасност”.

Те скандират: "България е светска държава". 

Организаторите на протестите са категорични, че не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

„Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. По думите му това оказва натиск върху работата на съда. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България. По думите му върху работата на съда се оказва силно влияние от страна на организации като Хелзинкския комитет.

Още по темата

„Смятаме, че държавата не прави нужното за пресичане на дейността на ислямистките организации в страната“, каза още той.

Протестът протича изключително мирно към момента. В района на съда в Пазарджик няма струпване на представители на мюсюлманското вероизповедание. Те са отделени на около 10 метра от протестиращите.

Делото тръгна на 18 септември в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства.

Всички свидетели са в съдебната зала. Днес се очаква да бъдат разпитани и последните седем свидетели, между които и трима с тайна самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О,Аллах!
332
0
 
1
 
! Отговори
INTEGRACIA- BG преди 11 години
ave Balgarino koga 6te se INTEGRIRASH na taa Planeta da ne bie da ima samo Balgaria be´Taka kato jivee6 na selo i si pian vseki den , parvi zakon , zbarana na proizvodstvo na rakia i vino.Do den dnes6en vsi4ki problemi sa do6li ot PIANI varvari
331
0
 
0
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Над половината французи изразяват безпокойство от засилването на исляма, а според мнозина от тях това представлява заплаха за традиционния начин на живот във Франция.Това са изводите от социологическо изследване на Френския институт за обществено мнение (ИФОП), на които се позовава ИТАР-ТАСС. Според анкетата 60% от французите смятат, че в днешна Франция ислямът вече има "твърде значително" влияние и присъствие. 35% от допитаните са "безразлични към този проблем".Все повече французи се отнасят с подозрение към исляма. 43% от допитаните са признали, че възприемат присъствието в страната на голяма мюсюлманска общност "по-скоро като заплаха" за идентичността на Франция."Нашето допитване показва промяна на отношението към исляма в обществото, което се движи в посока на втвърдяване на отношението към тази религия. Като цяло тя се възприема негативно", твърди Жером Фурке от ИФОП.По различни данни мюсюлманската общност във Франция наброява мэжду 5 млн. и 6 млн. души и е най-многобройната в Европа. /БГНЕС
330
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Националист Много ти се иска,ти не си националист.Ти си едно ***.
329
0
 
4
 
! Отговори
681 преди 11 години
като начало трябваше да се забрани производството на ориенталски тютюн и тогава да им гледаме сеира на ***
328
0
 
8
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ до 411 преди 11 години
Много съм взискателен към поробителя си:1. Трябва да е по-културен и по-умен от мен.2. Трябва да е по-богат и по-работлив от мен.3. Трябва да е по-жизнерадостен и ларж персона.4. Трябва да има висок световен имидж.5. Трябва да ми осигурява много пари, спокойствие, удоволствия и развлечения........................................................................................................Турчака не отговаря на нито едно условие! Твърдо "НЕ"!
327
15
 
4
 
! Отговори
младеж преди 11 години
Стига сте говорили глупости, първо прочетете за Исляма и след това пишете каква религия е. Като пишете за турско робство защо не пишете нищо за Византийското. Стига сте живяли в историята, не е маловажна, но настоящето е по- важно. Събудете се "живеем" днес и вижте състоянието на милата ни Родина.
326
0
 
18
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 11 години
Километрични опашки от туpци са задръстили снощи граничния пункт Капитан Андреево от българската страна на границата. Причината е напливът от изселници, които масово се връщат за Курбан Байрам и носят месо от Бългаpия. От Капъкуле съобщили, че разрешеното количество е 5 кг на пътник и всички количества над това се конфискуват. Оказва се, че повето от месото е свинско...
325
7
 
1
 
! Отговори
MUSULMANI преди 11 години
I NEKA DA NE ZABRAVIAME CHE TOZI PROTSES PROTIV ISLAMA \IMAMITE\ I NAPADENIETO PROTIV MUSULMANITE V SOFIA STAVA KOGATO BOYKO I GERB SA NA VLAST ..................................................TOVA NE E NISHTO DRUGO OSVEN EDIN NOV VAZRODITELEN PROTSES PROTIV ISLAMA I VIARVASHTITE
324
7
 
0
 
! Отговори
MUSULMANI преди 11 години
TAKA SASHTO TOVA NAPADENIE TOZI TERORISTICHEN ACT SE HARESVA SASHTO I NA OPRANIZITE OT GERB
323
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NIKOY OT ATAKA NE BE OSADEN ZASHTOTO TOVANASILIE PROTIV MUSULMANITE SE HARESVA NA VSICHKI S BOLNA PSIHIKA BULGARI
322
5
 
1
 
! Отговори
MUSULMANI преди 11 години
I NIKOY OT ATAKA NE BE ZAKARAN NA DELO SLED TEROR AKT NO ZASHTOO????????
321
7
 
1
 
! Отговори
MUSULMANI преди 11 години
ATAKA IZVARSHI TERRORISTICHEN AKT SRESHTU MUSULMANITE,MIRNI V MOLITVA V HRAMA V SOFIA
320
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 11 години
666 Ти да си чувал за буквата Щ ?!?
319
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДРУГАРИ *** И *** А ДРУГ НЕМА...!
318
0
 
5
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Глупоста на българския народ е по-безкрайна от Вселената!Всяко общество трябва да плати определена социална цена за да живее добре!Според ХитлероОбамовия социализъм обаче други народи трябва да платят сметката за лапачката на техните народи!ИЗХОДЪТ Е В СВЕТОВНА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ като Хитлер и Обама си заврът социализма отзад в з.дника
317
3
 
1
 
! Отговори
MUSULMANI V BULGARIA преди 11 години
TOVA DELO V PAZARDJIK E OSNOVANO OT KORUMPIRANITE PRODAJNI POLITITZI KOITO CHREZ TOZI PROTSES PRIKRIVAT SEBE SI I OTKLONIAVAT NARODA OT SASHTESTVENITE PROBLEMI V BG.. A SHTO SE ODNASIA DO ISLAMA I IMAMITE V BG , ISLAM E IMALO I SHTE IMA VINAGI, NEZAVISIMO DALI NA NIAKOY MU SE HARESVA ILI NE///////////////////
316
4
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....Националисти??? на протест @@@ срещу радикалния ислям!!! в Пазарджик???!!!....!....ИГРАЕТЕ СИ ИГРИЧКИ...ОШТЕ СТЕ МАЛКИ И НЕ РАЗБИРАТЕ ЧЕ ПУШКИТЕ ВИ СА ДЪРВЕНИ...!
315
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....ЗАБЛУДЕНО ПОЖАРНИКАРСКО ПЛЕМЕ СТЕ...!...С *** Е НЕВААЗМОЖНА ДИСКУСИЯ...!
314
1
 
1
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
До националист :български гражданин съм