Критериите ни за съдии – по-добри от британските

Борисов за пореден път по казуса "Марковска"
14 ное 2012 14:47,
94
Критериите ни за съдии – по-добри от британските
Борисов и Алън в Министерския съвет. Снимка: БТА

Критериите ни за избор на магистрати са по-добри дори от тези във Великобритания, заяви премиерът Бойко Борисов днес в Министерския съвет. Той обясни, че това мнение му е било споделено от английския посланик у нас Джонатан Алън.

Двамата днес присъстваха на представянето на информационен сайт към Агенцията по вписвания.

Коментарът на Борисов дойде на фона на все още неясния казус с избраната за конституционен съдия Венета Марковска. Името й беше забъркано в скандал с анонимни сигнали за търговия с влияние и предизвика и отзвук в Брюксел. Преди дни премиерът я призова да се оттегли, защото е предизвикала “много шум“.

Още по темата

Днес той заяви, че все още не е ясно какво решение е взела, защото това си е неин личен избор. Борисов заяви, че вече трети път говори по темата и всеки път трябва да повтаря все едно и също.

По думите му грешката на Марковска е била, че е дала разнопосочна информация и е объркала всички. Той отказа да коментира професионалните качества на съдийката, като обясни, че за тази цел си има Висш съдебен съвет и инспекторат към него.

Премиерът не коментира и думите на вътрешния министър Цветан Цветанов отпреди дни, че Марковска ще е много по-вредна като зам.-председател на ВАС, отколкото като член на КС.

Борисов припомни, че е посъветвал съдийката да не полага клетва, защото това е правилният избор и ако сега влезе в КС, говоренето срещу нея няма да спре.

Министър-председателят беше категоричен, че не трябва само заради Венета Марковска да се слага петно върху целия избор на членове на ВСС и КС. Нашият кандидат е Анастас Анастасов, вие много добре го познавате, носим отговорност само за него, заяви Борисов и допълни, че Венета Марковска е била подкрепена от представители на всички политически сили.

От своя стана, посланик Джонатан Алън не повтори думите си от вчера, когато заяви, че “е срам, че след толкова добра прозрачност при избора на членовете на ВСС се стигна до сериозни проблеми при избора на конституционни съдии “.

Днес той обясни, че не познава в детайли случая с Марковска и просто смята, че сигналите срещу нея трябва да се разследват.

Той отново повтори и тезата си, че прозрачният избор на членове на ВСС е подобрил имиджа на страната ни и е вдъхнал доверие на българските граждани в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и да е така (имам предвид заглавието, че за статията - нямам нерви да я чета), но съдиите ни не могат да се сравняват с тези на Острова. Както и цялата система, разбира се.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato chyia sadia zvychi mi kato prestapnik ,prokyror kato recidivist advokat kato mazen evrein.
74
0
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
"Изборът на кандидата за Конституционния съд е "доста голям срам", заяви посланикът на Великобритания в България Джонатан Алън в интервю за радио К2....imal e v predvid Korupcionnia sud coveka...
73
0
 
16
 
! Отговори
Чудя се! преди 11 години
Много странен парадокс! Критериите ни по-добри, а прадосъдието никакво го няма!
72
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Голям ***....
71
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 11 години
след немския посланик очакваме и английския да обясни пред някоя медия, че всъщност е казал нещо съвсем различно..
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Георги Тонев КолевАми те знаят какво пише вътре.Всичко е истина.Фактите са налице.Затова шикалкавят.Жалки са.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този театър с Марковска е банален и много фалшив. Той й казал 4 пъти,а тя не знам си какво... Колко трогателно...
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКО НИ Е ПО- И ЗАПЛАТИТЕ НИ СА ПО-НИСКИ, И ЦЕНИТЕ СА НИ ПО-ВИСОКИ, И УПРАВЛЕНИЕТО НИ Е ПО- МАФИОТСКО
67
0
 
8
 
! Отговори
неразбиращ преди 11 години
Ама разбира се!Типичен пример-Венета Марковска!
66
0
 
9
 
! Отговори
dan преди 11 години
Естествено,че нашите критерий са по-добри. Наш човек ли си ставаш за съдия! А не някакви си британци дето са независими!
65
0
 
7
 
! Отговори
иван преди 11 години
нещо за разведряване- как се казва майката на боко- бойкородица!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ НАДМИНА И МАКЕДОНЦИТЕ ПО ГРАНДОМАНЩИНА И МЕГАЛОМАНЩИНА.
63
0
 
11
 
! Отговори
black sea преди 11 години
До 76Да не забравим, че зала Армеец е дадена на *** за ползване и да няма изненадани ако след края на концесията се окаже тяхна собственост. За справка: " private city of Varna", че и половин България.
62
0
 
16
 
! Отговори
До 68 преди 11 години
До хаМи аз се интересувам кой какво е направил, Борисов увеличи инфлацията, буквално ни загроби и то на базата на уникално *** оправдания, майките мизерстват, пенсионерите също всичко живо иска да стачкува.Да наистина виждам кой какво направи. И по-добре не ми разправяй че Бойко е направил метрото.Той просто довърши нещо започнато от бай Тошо реализирано от Софиянски!А магистралите са нищо работа те не са повод за хвалба. Зала Арена е претупана работа както и втората линия, да продължавам ли?
61
0
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Хахахахахахахахахахахахаахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахааххахахахахахахаах! Човека се измайтапил с Бойко и той си помислил че му е казал конграчулейшън!
60
0
 
16
 
! Отговори
Георги Тонев Колев преди 11 години
Сигналът НЕ Е анонимен, прости ***!!!!!!Ставате като Бойко- той си страда от шизофрения и само едно си повтаря, а вие го следвате неуморно. Сигналът има подател. Защо не се разследва какво пише вътре? Защо се занимавате с това кой го е подал?
59
0
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
колега, от 89г. насам не е имало правителство, което да повтори мандата си, толкова са некадърни. това, че разни хитреци се вмъкват пак, е плод на калпавата система. аз лично никога не съм гласувал повторно за провалили се, лошото е, че повечето хора въобще не гласуват, защото освен ж.ганчевци, яневци и куневици, нищо друго читаво не се появява.
58
0
 
9
 
! Отговори
Anonim преди 11 години
Не знам колко оправдано е подобно изказване, но виждам следното. Великобритания ще ореже яко възможностите ни за достъп до трудовият си пазар. Осигуритени номера може да се каже, че почти не се издават вече. Така че не 2014, ами и 2140 да дойде ме съмнява, че ще видите Великобритания през крив макарон. И не ви е виновен никой. Вие сами сте си избрали режима на управление...ха сега носете си и последствията от него. Ако ще сравняваме, тук заплатите са по около 100 паунда на ден. Как е в БГ?!
57
0
 
8
 
! Отговори
Да живей ... преди 11 години
Да живей КОМУНИЗМА.Комунизма още БОЙКОВИЗМА.УРАААААААААААА, ДРУГАРИ!!!!!!!!!